anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce părere aveți despre cei care dau foarte mulți bani pe hainele de firma? Adică cele foarte scumpe Gucci, Moncler, Balenciaga, Alexander Mcqueen etc. Mie mi se pare aiurea sa dai 2.000 de lei pe niște adidași sau pe un tricou doar pentru ca scrie ceva pe el oricâți bani ai avea. Și observ ca dau cel mai des copiii de bani gata și cei care au crescut de mici în lux și nu știu ce este munca dar cunosc și oameni foarte bogați care se îmbracă modest deoarece ei știu ce este munca. Mie nu îmi plac nici hainele Guess sau Armani adică eu chiar nu suport sa scrie Armani pe tricoul meu. Mi se pare cocalaresc sa ai un tricou pe care scrie mare o firma. Singurele care îmi plac sunt cele de la Adidas, Puma, Nike. Și mulți spun chestia asta ca dacă nu ai putere de cumpărare este normal sa spui ca nu ai da dar sa vezi dacă ai avea ai da imediat. Eu mi-aș permite haine de firma dar mie îmi place sa fiu modest și sa nu știe lumea ca am bani. Și alții spun ca contează prestanta dar și asta mi se pare o prostie. Ma gândesc oare îți tine mai cald o geaca de 1.000 de lei decât una de 200 doar pentru ca scrie Armani pe ea. Am auzit chiar de la un prieten ca pentru el firmele Zara, Pull and Bear, Bershka etc. sunt de strada și celelalte scumpe sunt de oraș și plimbări.

86 răspunsuri:
| Mogiojojo a răspuns (pentru Holiday):

Nu, nu sunt comunista. Fiecare ia atat cat merita. Raspunde acolo la ce trebuie...

| Holiday a răspuns (pentru Mogiojojo):

Pai ti-ai raspuns singura:

"Fiecare ia atat cat merita."

Asta nu e raspuns. Raspunde la ce am zis mai sus. Ce simti in legatura cu asta? Repet: cel mai probabil inca nu ii cunosti dar la un moment dat o sa-i cunosti si nu cred ca o sa poti sa accepti asta.
Daca fac un lucru il fac pana la capat, nu o dau la intoarcere, asa e rational.

Stii cum sunt barbatii aia care insala si au toate argumentele din lume sa iti demonstreze ca au dreptate sa faca asta, dar daca 'ea' insala, pentru ei, argumentele pe care chiar ei le-au dat nu mai sunt valabile.
Sa fim rationali pana la capat.

"...cel mai probabil inca nu ii cunosti dar la un moment dat o sa-i cunosti si nu cred ca o sa poti sa accepti asta."

Ba da, accept. De ce n-as accepta? Datoria mea e sa incerc sa-i fac sa inteleaga cum sa se fereasca de asta.
Dar oricum, discutia a devenit neclara, pentru ca nu e clar ce ti-ai dori tu sa se intample.
Ba mi-ai mai raspuns si cu o tampenie cand am zis ca vrei sa se imparta averile. Ce legatura are comunismul cu asta? Doar ca declara lucruri de genul? Realitatea e alta in comunism.

Nu inteleg exemplul cu barbatii si femeile. In plus, nu am zis niciodata ca femeile nu au motive.

"Ba da, accept. De ce n-as accepta? Datoria mea e sa incerc sa-i fac sa inteleaga cum sa se fereasca de asta."

Nu stiu, poate nu ai copii si nu stii ce inseamna sa-ti pese de cineva.

Pai tu o sa fii mort sau o sa-i cunosti foarte putin. Hai sa luam si variantele mai putin fericite in calcul.

'Nu inteleg exemplul cu barbatii si femeile. In plus, nu am zis niciodata ca femeile nu au motive.'

Ideea din spate era daca crezi in ceva crezi pana la capat.
Daca esti hedonist atunci fi pana la capat (daca poti). Incerc sa-ti explic ca nu asta e natura umana.

Nu vorbim de inselat, era doar un exemplu si sa nu ne mai abatem de la subiect.
In acest moment ne invartim in jurul afirmatiei tale: 'Adica moralitatea e un mare dezavantaj. Atunci de ce o promovezi?'

Lamureste-ma intai ce nu-ti convine. Ce vrei de fapt? Cum vrei sa fie lucrurile in lume, si cum s-ar putea ajunge acolo.

Aici nu vorbim despre impartirea averilor. Cum ar fi sa aduc si eu in discutie subiectul 'sosete cu bulinute sau sosete in dungi'?

Afirmatia nu e a mea. E a ta. Tu ai spus ca moralitatea il impiedica sa obtina niste cevauri. Deci e daunatoare.

Dar crezi ca e vorba despre mine aici? Vorbim despre moralitatea ta. Nu pot sa te las in continuare sa spui minciuni pe aici.

E a mea? Mai uitata-te o data ca tu ai zis aia.

"E a mea?"

Te citez:
"Poate sa ajunga bogat dar are si multe restrictii daca omul acela are principii"

Deci, moralitatea, sau ma rog, principiile alea morale, le consideri o piedica? E afirmatia ta, sau nu?

Ti-am spus deja de 3 ori dar iti mai zic odata:
Deci avem un joc, 2 jucatori unul nu respecta regulile jocului iar celalalt le respecta. Indiferent de cine castiga jocul cel care nu respecta regulile e descalificat deci degeaba a jucat, e NIMIC.

Si 'restrictiile' alea nu sunt puse ca sa te incurce, sunt puse ca jocul sa fie drept pana la capat.

"Deci avem un joc"

E ti-am zis tie, tu n-ai ocupatie si iti arde de joaca...

Ok, acum vorbim serios, nu glumim.

Iar vorbim? Nu i-am facut destul spam omului asta la intrebare?!

Intrebarea e: chiar vrei sa afli adevarul sau te-ai oprit intr-un punct unde ai vazut ca e caldurica si ai ramas acolo?

Ce faci cand nu ai argumente? Asta?

Nu ne pasa de spam, ne pasa sa aflam adevarul.

Frate, nu imi trimite cereri de prietenie si felicitari ca nu am nevoie de atentie. Raspunde la nenorocita aia de intrebare. Vrei s-o scoatem la capat sau nu?
Eu cred ca nu raspunzi pentru ca stii si tu ca nu ai dreptate si ma ignori dar ignoranta nu e o solutie niciodata (e ca si cum iti pui mainile la ochi ca sa nu mai vezi ceva).

Nu era felicitare bre, doar mutasem discutia de aici sa nu-i facem spam. La revedere, drum bun!

| Celestina003 a răspuns:

Niste fitoși. Macar sa stea naiba in banca lor.

| doctorandus a răspuns (pentru Holiday):

Eu am luat o pufoaica Made in Romania, costa 895 Euro. De ce? Pana mor nu-mi mai trebuie alta. Cutitul nu poate s-o taie, nu se poate zgaria, nu intra apa sau vantul, tine de frig la minus 40 de grade (Fahrenheit sau Celsius, nu conteaza). https://en.wikipedia.org/wiki/Vollebak

| Aurora99 a răspuns:

Buna! Vand haine, accesorii, pantofi, tot ce am prin dulap si in general tot ce am prin casa si nu imi mai trebuie in stare foarte buna si la preturi accesibile. Majoritatea sunt luate din mall, deci sunt de firma. Altele sunt nou-noute, nepurtate. Vreau sa scap de ele cat mai repede deoarece nu mai am pic de loc in casa. Orice iti trebuie, da-mi mesaj in privat si iti trimit poze/video pe whapp sau messenger, raspund la orice detaliu. Livrez oriunde in tara. Am experienta cu clientii de 3 ani.Zi faina!