Efectele pozitive ale solarului:
Expunerea controlata la raze U. V. se presupune a fi mai sigura decat bronzul traditional dat fiind faptul ca in prima situatie razele sunt filtrate (lucru pe care nu ne mai putem baza atunci cand vorbim despre razele soarelui din cauza subtierii stratului de ozon).
Stimularea sistemului imunitar concomitent cu fixarea calciului in organism
Inducerea unei stari psihice bune, pozitive si optimiste
Poate stimula rezistenta la efort fizic
Se evita „arsurile" prin expunerea controlata, asistata
Razele UV ajuta organismul prin producerea vitaminei D3 cu o importanta deosebita in prevenirea si evitarea aparitiei osteoporozei.
Efectele negative ale solarului:
Zonele mai sensibile ale pielii (alunite, cicatrice, pete) trebuie acoperite pentru ca se forteaza oarecum efectele actiunii razelor U. V. si deci si efectul asupra respectivelor zone poate fi mai periculos.
Parul poate fi degradat rapid si de aceea si acesta trebuie protejat de o casca speciala sau orice altceva la indemana.
Chiar daca suntem nerabdatoare sa vedem primele rezultate nu trebuie sa abuzam de solar marind numarul sedintelor. Cu rabdare vom atinge si scopurile initiale intr-un mod mult mai sanatos!
Eu personal nu m-am dus niciodata la solar deoarece prefer bronzul natural care tine o perioada mai indelungata si arata mult mai bine
Sa-mi stric piele doar pentru a-mi inchide culoarea pielii? Mai bine nu. Sunt impotriva solarelor.
Nu e bun deloc. Pe langa ca e cancerigen, cand incepe sa-ti treaca bronzul de la solar, iti pot aparea pete de culoarea pielii tale, pentru ca uneori, bronzul de solar nu dispare uniform.
Cel mai bine e sa te bronzezi natural si e si mai frumos.
Buna, eu nu merg pentru ca am bronzul natural, sunt mai creola de fel si imi place mult asa cum sunt, astept sa vina vara sa ma bronzez natural...colegele mele merg foarte des la soalr dar nu stiu, eu prefer naturaletea in plus am auzit ca solarul nu prea are efecte benefice asupra pielii daca mergi foarte des...
Ei bine, nu prea merg.Prefer vara, bronzul natural sau loţiune pentru bronz, pentru că solarul în exces poate duce la cancer de piele.
Katya si eu am pielea alba NU stiu ce sa zic, eu nu am mers si nici nu voi merge, mai bine cate putin cate putin cand merg la mare sau la bazin. NU cred ca e bun insa bronzul natural, cred ca da
Eu nu merg pentru ca este cancerigen si imbatraneste piele prematur... aparandu-ti riduri mult prea devreme si de ce sa dau bani pentru asta?
Eu nu mergdar nici bun nu e:p poti lua diferite boli si in plus afecteaza si pielea:d
J7anine întreabă: