Cand aveam 12 ani aveam o prietena si eram foarte rusinos.
De exemplu seara ne sarutam de pe la 9 seara pana la 1 noaptea si adoua zi cand ne intalneam era ca si cum eram doar prieteni si nu prea ne vorbeam.
Tin minte ca o data o conduceam acasa si nu o tineam de mana chiar daca eram un fel de iubiti. Imi amintesc bine ca in acel moment gandeam ""Iaoo de mana! Stii ca daca nu o iei de mana o sa regreti cand ajungi acasa! Nu mai fi asa rusinos!"
Incearca si dupa zi-mi daca te-am ajutat!
Mi se intampla si mie de cele mai multe ori sa am simtul penibilului foarte dezvoltat si mania persecutiei (am impresia ca toata lumea ma critica sau judeca). E destul de greu pe cineva care si-a pierdut increderea in sine sau nu a avut-o niciodata sa o poata (re)capata. Acest lucru se invata. Poti cauta pe net "cum sa ai incredere in tine", unele articole sau studii sunt chiar folositoare sau iti recomand carte cu acelasi nume de la editura Trei. Sper sa iti fie de ajutor si "Cu rusinea mori de foame". (Bine asta nu inseamna sa fim nesimtiti)
Tu inca esti fata si eu sunt in aceeasi problema ca a ta si sunt baiat am 18 ani , trebuie sa prindem incredere in noi dar asta nu putem s-o facem in fata calculatorului mai mult ca sigur si totusi iatane aici cauta articole pe google cum a zis Agnes, eu am citit mult dar nu prea am pus in practica
Pai raspunde, nu-ti fie frica, si ce daca gresesti. Din greseli inveti.Nu ii baga in seama pe colegii tai.Nimeni nu s-a nascut invatat. Daca ti se intampla sa vrei sa vorbesti dar imediat rosesti si uiti ce vrei sa spui concentreaza-te numai asupra persoanei cu care vorbesti.In modul acesta nu mai uiti.
Nu-ti fie frica sa vorbesti.De ce sa fii multumit c atat de putin? De ce nu cauti ceva cu mult mai mare?
Buna.Cred ca ar trebui sa vobesti cu un consilier, psihologde problemele care te ma framanta. poate chiar complexe.Incearca sa ai mai multa incredere in vorbele care le spui.Cauta pe internet .sfaturi.sau un documentar despre acest lucru.Vei pierde foarte mult in viata daca vei ramane asa. oamnei te vor respinge, isi vor bate joc de tine.ce sa zic ai girja pe mai departe si sper sa ti recapeti increderea in tine! Bafta si sper ca te am ajutat! Pupicii
Nu trebuie sa-ti fie frica sau rusine. Daca sti raspunsul,raspunde! Ce iti poate face? inca profesorii se bucura cand un copil incearca sa raspunda,apai daca raspunsul este corect! Vorba lui laurr,nu te omoara! Trebuie sa incerci sa-ti faci curaj, daca nu toti vor rade de tine! Daca tu nu vei prinde curaj, mai incerca ca pana la urma tot o sa-l prinzi!