In primul rand trebuie sa stii niste lucruri:
-deagaba folosesti tu mama metodelor de albire a dintilor daca nu te speli corect pe dinti cel putin de 3 ori pe zi(un periaj corect dureaza minim 3 minute).
-aia de la televizor si din filme care cand deschid gura te orbesc cu stralucire se dau inainte de filmare cu o chestie care albeste doar pe moment(un fel de "luciu pentru dinti" cu efect temporar).
-bautul colei, bautul cafelei si fumatul ingalbeneste dintii.
-de cele mai multe ori asa-zisele paste de dinti minune cu efect de albire in nustiucate zile sunt extrem de proaste si nu au nici un efect.
-daca vrei sa-ti albesti dintii in mod corect si sanatos trebuie sa mergi la un medic stomatolog care sa-ti recomande un tratament corespunzator.
Metode practice:
-te dai pe gingii si dinti cu bucatele de lamaie. E foarte sanatos pentru gingii si exista o sansa foarte mare sa albeasca putin dintii. Dar vezi ca sucul de lamaie este acid si creste sansa sa faci carii(dar tu te vei spala pe dinti corespunzator si nu vei face :) )
-spalatul pe dinti cu bicarbonat de sodiu are un efect de inalbire puternic dar din cate stiu nu trebuie sa te speli cu el mai mult de 2 ori pe saptamana.
Uite aici niste informatii despre tratamentul de albire al dintiilor(ala de la cabinete): http://www.121.ro/content/show_article.php3?article_id=2671&page_nr=1
Folosind o pasta de dinti cu efect de albire(exista mai multe pe piata)si folosind si bicarbonat de sodiu.De asemenea spala-te cat de des poti(de preferabil dupa fiecare masa)si efectul se va vedea in cateva saptamani.Mananca multe lactate pentru un aport crescut de calciu si nu neglija nici vizitele la stomatolog pentru a depista din timp eventualele carii.
Am auzit ca pasta de dinti cu lamaie, salvie si radacina de iris ar fi foarte buna atat pentru dinti sanatosi cat si pentru albirea acestora dar nu am incercat... ce am incercat si a dat rezultate : seara inainte de culcare freaca dinti in partea superioara cu o coaja de lamaie iar o data pe saptamana curata-i cu sare.
Eu ma spal de 3 ori pe zi, si nu glumesc.
Dimineata, la pranz dupa ce mananc, si seara inainte sa ma culc.
Pentru ca ma duc la scoala si nu poti sa te duci... fara sa te speli pe dinti
Eu ma duc si la dentist, in urmatoarele 2 luni, am iar programare.
Evita inghetata multa, si chestiile f fierbinti
Biz :*
Varianta 1 - te speli mai des pe dinti, in special seara inainte de culcare.
varianta 2 - mergi la un dentist pentru o albire de dinti
Te poti spala cu sare si cu pasta de dinti obisnuita la inceput este un gust mai nasol dar cu timpul te vei obisnui si vei avea dinti frumosi
Sa te speli mai des pe dinti adica dupa fiecare masa nu ar fi rau:P
http://www.timpultau.ro/liber/Cum-sa-avem-dinti-albi*id_1706-articol.html
funda?; x
anonim_4396 întreabă: