Salut. Nu ma pricep asa de bine la chestiile astea, dar acest "sebum" de care zici, e doar grasimea in exces pe care organismul nostru o elimina, pentru ca nu are unde sa se depuna si se elimina la nivelul pielii scalpului... Ca sa intelegi, iti spun ca asta mi se intampla si mie, dar nu ai ce sa ii faci; doar sa incerci sa ai un meniu diversificat, fara grasimi prea multe, fara prajeli, cat mai multe fructe si legume din care sa iti acumulezi toate vitaminele si mineralele de care corpul tau are nevoie Daca vrei sa incerci ceva leacuri babesti, iti spun eu unul care la mine a dat rezultate extraordinare (si nu e vrajeala, din moment ce eu am incercat deja): nu stiu daca cunosti planta numita "brusture"... Daca o cunosti, iti zic ce sa faci. Ia cateva radacini de brusture (vezi cum le scoti din pamant, ca ies greu, cam ca hreanul), iar cu aceste cateva radacini fa un ceai. Fierbe radacinile pana s-au inmuiat bine, le arunci, iar dupa ce faci baie la par cu sampon, te clatesti bine cu apa, dupa care te clatesti bine cu acest ceai facut din daracina de brusture. Iti va da un aspect minunat la par, iar sebumul acesta nu va mai aparea. Incearca si te vei convinge. Multa bafta sa ai si astept sa imi zici ce ai facut si cum e, ok? Pupici. Astept fundita
Daca ai probleme cu sebum eu iti recoman sampon NIZORALil gasesti in farmacie, este un pic mai scump dar iti spun garantat ca vei scapa un timp pentru aceasta problema cind iar iti reapare iar folosesti. poti intreba si o farmacista sa te convingi. uite si un link unde vei putea vedea pentru ce este bun acest sampon nizoral eu am folosit si 8-9 luni nu am mai avut probleme nici cu sebum si nici matreata. http://www.efarma.ro/products.php?id=1318
Mai putin probabil sa fie de la apa! Probabil ai tenul gras in general, iar un sampon nepotrivit parului tau stimuleaza secretia de sebum din scalp! Gaseste un sampon adecvat scalpuilui tau (pentru.par gras), iar cand l-ai gasit ramai pe el! Dupa ce te-ai spalat pe cap limpezeste-te pe cap cu infuzie de urzica amestecata cu zeama de lamaie! Parul tau va capata si o stralucire si prospetime!
MaryMaria333 întreabă:
Rebeca574 întreabă: