In timp ce unii isi cheltuiesc banii pe solare si autobronzante(sau pe vacante in Maldive) altii mai bine zis altele(femeile sunt doare "alea cu pitici pe creieri care dau milioane pe creme", nu?hihi) se straduiesc sa aiba o piele cat mai alba, aaaalba...
Poate nu stiti dar femeile din tarile arabe, unele tari africane cumpara in prostie creme de albit desi pe de alta parte se arata mandre (unele) de pielea lor "ciocolatie". La fel si asiaticele care se vor cat mai "pure" si mai luminoase...
Exista pe piata numeroase solutii si pentru aceste dorinte din pacate nu imi pot spune parerea despre nici una dintre ele pentru ca nu le-am incercat. Un sfat pentru toate tonurile pielii: stati departe de soare sau protejati-va decvat!
Cy cat pielea e mai deschisa cu atat are mai putina melanina. Cu cat pielea e mai deschisa cu atat este mai predispusa efectelor negative ale radiatiilor solare! Cremele depigmentante reduc secretia de melanina facand pielea sa arate mai deschisa.
Ce puteti face acasa? Exista niste retete la indemana noastra pe care putem sa le incercam si sa descoperim ca sunt de fapt eficiente in obtinerea unui ten de portelan. Iata-le:
*lasa niste coji de portocala sa se usuce, preferabil la soare. Cand sunt complet uscate, macina-le si vei obtine o pudra. Adauga lapte nefiert(de preferat) fa o pasta si aplic-o pe piele zilnic. Tine-o pana se usuca dupa care clateste-o cu apa calduta. Va face tenul sa para mult mai luminos si da, mai alb.
*Daca ai pudra de lemn de santal(sincer nu stiu unde se poate cumpara) amesteca cu suc de lamaie, suc de rosii, suc de castravete fa o pasta si aplic-o in acelasi mod, clatind-o cand se usuca. Va uniformiza si deschide tenul.
*Faina de naut are in ea agenti de "inalbire". Ia doua linguri de faina de naut, adauga un varf de turmeric, putin suc de lamaie si putina smantana. Aplica pasta obtinuta pe ten si cand se usuca indeparteaz-o pe uscat, prin frecare.
*Lasa peste nopate cateva migdale in apa(sau in lapte). Dimineata indeparteaza-le coaja, fa din ele o pasta la care adauga putina miere. La fel aplic-o si indeparteaz-o masand, fara apa, iti va face tenul mai stralucitor si ti-l va albi.
*Si cartofii au agenti de inalbire, poti folosi zeama de cartof ca sa scapi de petele pigmentare si sa iti uniformizezi nuanta pielii.
*Aplica o masca facuta din fulgi de ovaz si apa sau clateste-te cu apa in care ai tinut fulgi de ovaz.
*Clatiti-va fata cu infuzie de patrunjel. Are efect de albire. Nu folositi infuzie mai veche de o zi!
*Chiar si sucul de lamaie simplu este bine cunoscut ca agent de inalbire a pielii. Lasati-l sa actioneze cinci minute dupa care clatiti cu apa calduta.
Nu uita sa aplici aceste tratamente zilnic pentru a avea rezultatele scontate! Sper ca ti-am fost de ajutar, dupa inima ta, fundita, scuze, te pup dulce pa!
Pai...nu stiu cat de inchis ai tenul. shii pentru decolorarea tenului nu ma prea pricep dar pentru coloare da : SOLAR!
Vezi Aici http://ingrijireatenului.cabanova.com/cosmetice-ingrijire-ten.html
Sunt foarte bune o sa fi multumita
Sper sa te ajute
Stoarce zeama de la o felie de lamaie, pune-ti-o pe fata cu o pensula curata.te va ustura la inceput dar o sa ai pielea o idee mai alba funda?
Poti sa-ti faci o masca :X cauta si tu in reviste... Eu am facut o masca si tenul meu era mult mai fin dupa aceea :*