| XxMelisaxX a întrebat:

Ce sa fac ca sa-mi dispara cosurile de pe fata?
printr-o metoda simpla.

Răspuns Apreciat de Editori
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cea mai simpla metoda este sa nu folosesti iritanti, sa ai o alimentatie sanatoasa si sa ai o rutina de ingrijire a tenului.

1. Nu te speli mai des de 2 ori de zi pe ten, doar daca ai facut sport si ai transpirat

2. Nu se foloseste sapun pe fata, ingredientele care mentin produsul in stare solida au proprietatea de a bloca porii.

Produsele destinate curatarii tenului trebuie sa aiba un pH intre 5 si 6, un pH mai mare ( cum este cel al sapunurilor obisnuite : pH 9-10 ) poate duce la dereglarea barierei naturale a pielii si asta presupune deshidratare, descuamare, iritarea, inrosirea pielii sau in unele cazuri, aparitia cosurilor pentru ca bacteriile nu mai sunt oprite de aciditatea naturala a pielii si o sa simta nevoia sa produca sebum, iar sebumul este un mediu proprice pentru dezvoltarea bacterilor si favorizeaza aparitia punctelor negre. Pielea are un pH de 5, 5 ( aceasta fiind o valoare universala, pH-ul pielii difera de la un tip de ten la altul ).

3. Pasa de dinti este iritanta, nu se aplica pe ten. Te poti trezi cu arsuri ale fetei, zone descuamate si pete post acnee.

4. Pe tenul cu cosuri nu se aplica scruburi cu malai, bicarbonat de sodiu sau alte particule abrazive. Cosurile contin bacteria P.Acnes, iar scruburile pot duce la spargerea cosurilor si la raspandirea bacterilor. In plus, daca particulele abrazive sunt prea dure ele pot cauza microleziuni pe suprafata tenului si duc la distrugerea barierei naturale a pielii, descuamarea pielii ( portiuni care se desprind din stratul superior al epidermei sub forma de cojite ), roseata si iritatii.

5. Scortisoara este iritanta, nu se aplica pe ten.

6. 2, 9 este pH-ul otetului, este foarte acid si iti distrugi tenul cu el.
Cine ti-a recomandat otet, mai spunea si asta :)) :
"Oțetul elimina bacteriile din pielea ta și o curata, poate de aia ai tu urme și ti-e arsă fața. Elimina și coșurile. Și eu foloseam asta mai de mult pentru față și mă trezeam roșie și arsă, dar în niciun caz pentru că mie rău. "

7. Mie nu mi se pare ca Skinoren face prea multe pentru acnee, mi se pare un produs bun pentru petele post-acnee sau petele solare


Lactatele ( lapte, iaurt, branza etc ), sucurile accidulate si cu adaos de zahar, cafeaua, ciocolata, prajelile, snacks-urile, carnea de porc, conservele - favorizeaza aparitia acneei si inrautatirea acesteia. Fa un test si vezi cum se comporta tenul tau pe parcursul unei luni fara sa mananci aceste alimente, eu n-am mai avut probleme cu acneea de cand am renuntat aproape definitiv la lactate ( mai mananc cascaval, dar lapte sau iaurt nu ).
Sucuri acidulate, prajeli, snacks-uri, alimentele grase si conservele ar trebui sa le elimini din alimentatie din proprie initiativa -nu sunt sanatoase si-ti fac rau. Daca ai pofta de ceva dulce poti sa mananci migdale, nuci, alune, fructe etc.


Foloseste un gel de curatare pentru a indeparta celulele moarte, praful, transpiratia si restul de impuritati de pe ten care favorizeaza formarea cosurilor, punctelor negre si albe prin blocarea porilor.

1. Iti recomand Balea med ultra sensitive waschgel, costa 9 lei si il gasesti in magazinele DM.
https://www.dm.de/balea-waschgel-ultra-sensitive-p4010355002280.html

2. Bioderma sensibio gel moussant 200 ml - contine surfactanti blanzi si cateva ingrediente hidratante. Mi se pare asemanator cu cel de la Balea, ambele curata eficient dar bland, fara sa-ti lase senzatia de ten uscat.
https://comenzi.farmaciatei.ro/......-p10051230

3. Pentru demacherea tenului iti recomand Balea med ultra sensitive reinigungs milch, demachiaza foarte bine machiajul ( costa 11 lei ) :
https://www.dm.de/balea-reinigungsmilch-ultra-sensitive-p4010355992338.html


Foloseste si o crema hidratanta curata la ingrediente. Mie imi place bioderma sensibio light, are o textura lejera care se absoarbe in 5 minute de la aplicare si de-abia se mai simte pe ten. Ai putea sa-i contactezi pe cei de la bioderma sa-ti trimita o mostra de crema sebium global, gel moussant si crema hidratanta sensbio light ca sa vezi cum ti se potrivesc inainte sa le cumperi. Poti incerca sa ceri mostre si la farmcie, poate ai noroc.
http://www.bioderma.com.ro/contacteaza-ne/persoana-fizica


Trebuie sa folosesti o crema cu SPF 50 zilnic cu 20 de minute inainte sa iesi afara, ca sa iti protejezi celulele pielii ca sa nu se transforme in celule anormale si sa se ajunga la riduri, pete solare, cancer de piele, arsuri solare etc. Crema SPF trebuie folosita tot timpul anului.

https://comenzi.farmaciatei.ro/......-p10046085


Daca nu iti trec cosurile cu alimentatia si rutina de ingrijire poti sa folosesti o crema pentru acnee. Bioderma Sebium Global, Mask rym sau Duac Gel.

Bioderma Sebium Global - are ingrediente antiinflamatorii, calmante si acid salicilic. Acidul salicilic are efect antiinflamator, antibacterian usor, indeparteaza excesul de sebum din pori ( ala care produce cosurile ). Acidul salicilic este un exfoliant chimic, iar prin procesul de exfoliere vindeca acele cosuri.
https://comenzi.farmaciatei.ro/......-p10029570

Mask rym si Duac gel contin antibiotice care omoara bacteria P.Acnes. Ti-as recomanda sa-ti iei Bioderma si sa vezi cum iti merge, este o crema foarte buna.

Nu iti stoarce cosurile pentru ca nu faci altceva decat sa imprastii bacteria P.Acnes ( cea care cauzeaza acneea ) si sa te alegi cu si mai multe cosuri. Schimba cat mai des fata de perna si prosopul de fata, dezinfecteaza zilnic castile( foloseste casti clip-on, cele obisnuite pot provoca cosuri daca firul iti sta lipit de fata ) si telefonul ( nu-l tine lipit de fata cand vorbesti la el ), nu folosi creme emoliente, nu iti atinge fata daca ai folosit crema de corp sau de maini, nu-ti atinge fata cu mainile murdare – respectarea unor reguli de igena schimba multe.

9 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună!
Poti incerca diversele tratamente gasite in magazin sau poti utiliza pasta de dinti, bicarbonat de sodiu, usturoi.
1)aplici putina pasta de dinti peste cos si lasi sa actioneze toata noapte, la fel si cu usturoiul(te asiguri ca nu ai intalnire a doua zi, mirosul va persista cat de cat). Amesteci bicarbonat de sodiu cu putina apa si aplici pe fata pasta care s-a format(stai cu ea 15minute, dupa care te clatesti).

| Andwta a răspuns:

Daca ai planta aloe vera. Te poti da cu lichidul din intetiorul frunzei. De acum e vara si de la soare ti le mai usuca si iti trec.

| Crisstinayy12 a răspuns:

Daca iesi afar sau in parc gasesti o frunza numita patlagina, o speli bine si o aplici pe fata timp de cateva ore, minim una. Alte retete sunt, sa aplici pe fata : miere, otet, scortisoara, aloe vera, etc. Te poti si tu informa de pe internet

| xSega a răspuns:

Spala-te des pe fata și doar cu săpun

| GHoST013 a răspuns:

Te sfatuiesc sa mergi la un dermatolog. El este in stare sa-ti dea un diagnostic si un tratament. Difera de multi factori de exemplu tenul pielii, etc.

Răspuns utilizator avertizat
| BiancaT17 a răspuns:

Fa-ti un scrub cu malai si miere, apoi foloseste o crema antiacneica (recomand Skinoren sau Bioderma).

| cireşicat9 a răspuns:

Încearcă măstile naturale.

| CameliaEle a răspuns:

Eu folosesc o crema care se numește Farmec natural cu aloe vrea si este foarte buna, cel puțin pe mine ma scapa ușor de coșuri. Daca vrei ceva naturist, usturoiul e foarte bun. Când îți spargi coșurile, pui alcool sanitar acolo ca sa nu se infecteze. Eu ma dau pe coșuri si cu alcool sanitar si in câteva zile dispar coșurile.