Trebuie neaparat sa te dai cand iesi din casa cu crema cu facto de protectie foarte, foarte ridicat. Insa pentru mai multe informatii exacte, incearca sa vezi un dr dermatolog sau macar cauta informatii de acest gen pe net pe site-uri de specialitate. Ai putea, spre exemplu, sa le scrii celor de la "Ce se intampla doctore" pe net, pe www.csid.ro, sau alte site-uri asemanatoare. L-am scris pe acesta exemplu ca pe asta il stiu.
Si eu am avut pistrui, dar am folosit o solutie foarte buna facuta in farmacie care m-a ajuns 6 ron. am gasit niste sfaturi pe net, dar nu am mai fost nevoita sa le incerc:
1. Pistruii se tamponeaza de 2-3 ori pe zi cu o lotiune preparata din lapte dulce si castravete. Taiat in rondele mici, castravetele se pune intr-o cana, se acopera cu lapte proaspat nefiert si se lasa la macerat cateva ore la rece. Apoi se scurge laptele si se foloseste asa cum precizam anterior.
2, Se prepara un amestec din sucul rezultat in urma pisarii florilor si tulpinilor de papadie, cu o cantitate aproximativ egala de suc de lamaie si miere, peste care se adauga si cateva lingurite de argila pana se obtine o solutie pastoasa. Aceasta masca se poate aplica de 3-4 ori pe saptamana in special seara dupa demachiere.
3. Puteti opta si pentru o masca formata din 3 linguri de zeama de lamaie, 20 de grame de drojdie de bere si alte 20 grame de tarate de grau, aplicata asa cum mentionam si la mastile precedente.
4.Se poate face si un amestec din ceapa si otet (o ceapa taiata marunt si amestecata cu 3 lingurite de otet). Lotiunea trebuie pastrata la frigider si, desi are un efect benefic, trebuie avertizat in privinta mirosului destul de neplacut al acesteia.
5. Pentru estomparea pistruilor, unul dintre cele mai bune remedii este sucul proaspăt stors de pătrunjel. Cu sucul de pătrunjel se ung zonele pigmentate. Sucul redă, de asemenea, tonusul pielii şi previne îmbătrânirea precoce. În acelaşi scop poate fi folosită infuzia din frunze de pătrunjel. Aceasta se pregăteşte dintr-o legătură de frunze tăiate mărunt la o cană cu apă clocotită, se lasă la infuzat 20-30 de minute, apoi se strecoară şi se tamponează faţa. Acasă putem să pregătim şi o mască din frunze de pătrunjel tăiate mărunt şi amestecate cu o lingură de iaurt. Masca se aplică pentru 15-20 de minute, apoi se spală cu apă călduţă.
6. Zeama de lamaie este unul dintre cele mai folosite si mai eficiente remedii impotriva pistruilor. Nu este cazul sa-ti freci fata cu o felie de lamaie. Tamponeaza-ti pielea usor cu sucul provenit dintr-o jumatate de lamaie stoarsa.
Georgian1992 întreabă: