| KaRioKa a întrebat:

Ce sa folosesc ca sa imi creasca unghiile mai repede? mersi mult dau funda, si la celelalte raspunsuri dau vot big grinbig grinkiss

Răspuns Câştigător
| PamfleticaTotHellenne a răspuns:

. Inainte de a-ti curata unghiile indeparteaza stratul de oja si spala-te bine pe maini cu sapun frecand atat suprafata unghiilor cat si zona de sub acestea cu ajutorul unei periute moi.

2. Urmatorul pas e inmuierea cuticulelor. Pentru aceasta, tine mainile in apa calduta pentru 10 minute. Este bine ca in acea apa sa pui si zeama de la o lamaie deoarece va ajuta la albirea unghiilor. Dupa inmuiere mainile se sterg cu un prosop moale din bumbac. Daca unghiile si-au pierdut stralucirea datorita ojei, ea poate fi redata prin masarea acestora cu ulei de ricin incalzit sau cu ulei de cocos.

Unghii frumoase in 7 pasi3. Dupa ce acestea s-au inmuiat, foloseste o bucatica de bumbac curata sau un instrument special pentru cuticule, pentru a le impinge inapoi spre baza unghiei. Nu exagera atunci cand faci aceasta operatiune. In caz contrar e posibil sa ranesti unghia si sa ii afectezi cresterea normal.

4. Pentru ingrijirea unghiilor poti folosi o crema facuta in casa. Pentru aceasta crema ai nevoie de o lingurita de argila, o lingurita de ulei de masline si 3-4 picaturi de ulei esential de lavanda. Ingredientele se amesteca iar crema obtinuta se pune intr-un recipient dezinfectat. Se foloseste din cand in cand aplicandu-se pe unghiile curate si nelacuite si masand usor.

Unghiile casante pot fi ingrijite cu ajutorul unui amestec facut din 2 galbenusuri de ou si o lingurita de ulei de masline. Se introduc degetele in bolul cu amestec si se tin pentru 10 minute. Se repeta tratamentul de doua ori pe saptamana. Rezultatele se vor vedea in cateva saptamani.

Galbenusul de ou se mai foloseste si in cadrul altui tratament pentru intarirea unghiilor alaturi de un sfert de cana de lapte si o lingurita de miere. Unghiile se tin pentru 10-15 minute in amestecul obtinut, dupa care se clatesc bine.

5. In cazul in care unghiile sunt ingalbenite (din cauza lacurilor de unghii, a produselor de curatat etc.) se poate folosi un inalbitor pentru unghii facut din doua lingurite de pasta de dinti amestecate cu o lingurita de zeama de lamaie. Pasta obtinuta se aplica pe unghii si se lasa pentru 5 minute dupa care se clateste bine cu apa calda. Pasta de dinti va ajuta la albirea unghiei in timp ce zeama de lamaie va actiona asupra petelor.

6. Urmatorul pas e sa iti tai unghiile la aceeasi lungime (daca e nevoie) si sa indepartezi aschiile cu ajutorul unei pile fine de unghii pentru a evita exfolierea. Incerca sa nu iti lasi unghiile sa creasca prea mult deoarece cu cat sunt mai lungi cu atat se rup mai usor. Taie-le constant (macar o data pe luna) la o lungime medie. Tine aproape de tine o sticluta cu alcool sanitar pentru a-l folosi in caz ca ciupesti pielea.

Foloseste ulei de ricin, cresc, mai sus ti-am dat cateva sfaturi cum sa le ai frumoase.

Fa o baie cu sare de mare. Incalzeste jumatate de litru de apa si dizolva o lingurita de sare de mare in ea. Scufunda degetele in apa timp de 20 de minute. Apoi sterge mainile si hidrateaza-le cu crema prin masaj, acordand atentie unghiilor. Procedura ar trebui urmata timp de 10 zile la rand cu pauza de o luna de zile.
Suc de lamaie cu sare pentru intarirea unghiilor. Stoarce o lingurita de suc de lamaie, adauga putin sare, amesteca si pune rezultatul pe unghii cu o periuta. Asteapta 15 - 20 de minute, apoi curate-te cu apa calda

11 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Ulei de ricin cu zeamă de lămâie, le amesteci și masezi unghiile în fiecare seară!
Pa, pa.

| maftei a răspuns:

Le tii an ulei de ricin, 30min, uleiul sa fie cald

| tuGatita a răspuns:

Iei o lamaie proaspata, tai o felie si cu un penson de ala cum e la oja, sau chiar cu unul pentru desen, iei din zeama si dai pe unghii ca si cum te-ai da cu lac. faci asta de 3-4 ori pe zi si sa nu te speli imediat dupa ce ai dat cu zeama. asteapta macar 1 ora. e bun si pentru intarirea unghiilor, pentru albirea lor si le ajuta si sa creasca repede...bine ca nu iti vor creste cu 2 cm mai mult intr-o zi...dar dupa cateva zile observi diferenta

Răspuns utilizator avertizat
| User2 a răspuns:

Le tii in apa...cateva ore...sau stai mai mult in cada de baietongue

| User2 a răspuns:

Dar apa sa fie calda...chiar foarte cat suporti uh

| alina_1226 a răspuns:

Doamne esti de`a mea fatohee hee pana cum o luna imi rodeam unghiile in draci...acum nu abia cresc :-s eu as incerca cu ulei de ricin.ce zici incercam?

| xcandyoyo a răspuns:

Eu folosesc tratament special pentru a cdreste mai repede si nu e nici scump

| mari_1869 a răspuns:

Spalate pe maini mai des, o data pe zi spala unghiile cu lamaie(sare de lamaie, helas) Lamaia curata unghiile si ti le albeste. Daca vrei sa le intaresti foloseste ulei de masline...

| sirbuana a răspuns:

Bunaaa! uleiul de ricin face minuni nu ezita sa-l folosesti! 1:*:*:*:. sper ca ti-am fost de folos.

| djlolo a răspuns:

Cu cat stai mai mult in beci cu atat iti cresc unghiile mai repede. Acesta este un fapt dovedit stiintific, cu cat esti mai adanc in atmosfera cu atat iti cresc unghiile mai repede, de exemplu astronautilor nu le cresc deloc.