Matreata este o problema mai mult cosmetica decat medicala si este considerata, de regula, inofensiva. Cu toate acestea, in unele cazuri matreata poate fi o cauza principala pentru caderea parului si poate aparea din cauza stresului, cica.
Niste sfaturi
Maseaza-ti in fiecare zi scalpul, timp de cateva minute, pentru a stimula circulatia si a indeparta celulele moarte;
Spala-ti regulat parul, folosind un sampon anti-matreata pe baza de fungicizi. Apoi fii foarte atent/a sa clatesti foarte bine parul pentru a indeparta orice urma din produsul utilizat. Multe persoane considera spalatul regulat al parului ca fiind foarte benefic pentru par si scalp, insa o alta categorie se poate confrunta cu iritatii ale scalpului;
Pentru parul gras este recomandata diluarea catorva picaturi de zeama de lamaie sau otet de mere in apa folosita pentru clatirea parului;
In cazul in care pielea capului este foarte uscata, un tratament cu ulei de masline o data pe saptamana este foarte benefic. Maseaza parul cu ulei de masline, ulei de ricin sau ulei de in si acopera-l cu un prosop incalzit putin in prealabil. Lasa-l sa actioneze pentru 30 de minute, dupa care samponeaza-l;
Evita folosirea excesiva a produselor pentru par (inclusiv vopseaua si colorantii) si schimba samponul daca nu se dovedeste a fi eficient;
Stresul si emotiile negative joaca un rol important in cazul matretii, asadar cateva tehnici de relaxare ar fi foarte indicate in aceste perioade.
Tratamente impotriva matretei
Exista cateva tipuri de sampoane pe care le gasesti in farmacie care iti pot fi de un real folos in tratamentul impotriva matretei.
Sampoanele medicale care contin zinc pirition, sulfura de seleniu sau gudron de huila pot indeparta senzatia de iritatie asociata matretei. Daca folosesti produsele pe baza de gudron de huila este foarte important sa folosesti o solutie si un balsam special pentru a indeparta definitiv mirosul.
Sampon antifungic - samponul pe baza de ketoconazol sau miconazol este antifungic cu spectru larg, reducand numarul ciupercilor.
Sampon cu efect keratolitic - samponul pe baza de acid salicilic are rol keratolitic, indepartand celulele moarte care ajung la exteriorul pielii capului astfel incat peliculele de matreata sa nu se adune in "grupuri".
Eu folosesc un sampon de la Petrolle Hahn impotriva matretii am ramas uimita ca am scapat de matreata de la prima folosire, l-am cumparat de la carrefour. Inainte am incercat fff multe sampoane, dar parca tot ce foloseam avea efect invers aveam din ce in ce mai multa matreata. Incearca sa nu folosesti multe produse de styllig, ca sa previi aparitia matretii.
Buna.
Iti recomand sampoanele Head&Shouldres ocean energy.
Sunt foarte bune.
Incearca sa te speli pe cap cu sapun cu sulf.Se gaseste in farmacii si costa in jur de 5lei si e chiar bun pentru matreata
Sapun? pe PAR?
ati inebunit? mai ales sapunul pe par face matreata multa rau, credeti-ma mi s-a intamplat.
Uitati.
Eu am 13 ani si probabil o sa zice ca acest sampot imi va ataca parul, DAR nu ma intereseaza
Eu ma spal pe cap cu Clear Men.
Dupa ce te limpezesti vei vedea cum se simte si mentolul in par.
Senzatie super tare, fresh.
Feeling Funky
Fortza
Pai sampon niciunu niciunu nu prea isi face efectul.sa nu crezi in reclame si in prostiile astea.deci folloseste un sampon care iti place km iti face parul si spala'te la 2 zile.km asa. e imposibil sa nu scapi de matreata
anonim_4396 întreabă:
DaciaRomania întreabă: