Zii mai pe scurt ca e vorba de tine, ai 14 ani si vrei sa cresti. Chiar daca ai auzit vorba aia 'te-a udat maica-ta la radacini de esti asa inalt', nu sta neaparat in cuie faza asta. Poti sa semeni cu mama/tata sau un stra-strabunic care a avut 1, 50, iar tu mostenesti gena asta. Corpul creste pana pe la 20 de ani incolo, asa ca e timp sa cresti.
E important sa te hidratezi cu 2l de apa pe zi, dar daca chiar vrei sa cresti, incearca baschetul si voleiul. Bafta!
Şi acel om să înţeleg că eşti tu,nu ? Păi poţi tu bea apă mult şi bine dacă nu faci sport deloc, trebuie minimum jumătate de oră pe zi + exerciţii suplimentare. Dacă vrei să te înalţi poţi face baschet, ajută foarte mult.Baftă.
Lichidele nu au treaba cu inaltimea.
Ele sunt pentru hidratare.
Lichidele sunt esentiale pentru organism.
Daca doresti sa cresti in inaltime poti face baschet si inot.
Mancarea contine proteine si altele.Dar sa nu crezi ca mancand in continuu si band apa vei creste.
Eu zic ca ai nevoie si de sport! Alergat, innot, tenis.(ce-ti place)
Succes la crescut!
Eu m-am referit daca sunt sanse mai mari adica daca incepi o viata achilibrata, ajuta si alimentatia in crestere?
Poi pana la 19-20-21 de ani(Depinde de organism)Creste sigur, mai ales sa practice si un sport gen baschet sau inot
Nu tine de cat bei, ci de fondul genetic si de practicarea unui sport, ex basket. Bine, si de o alimentatie normala, diversificata, adica sa nu fii subnutrit.
Totul tine de calciul din corp si de sport care implica intinderea coloanei vertebrale gen ''tranctiuni la bara'' bafta
Incearca sa bei cat mai mult lapte si sa mananci fructe, legume si alimente bogate in calciu. Seara e recomandat sa faci stretching inainte de culcare. Incearca sa dormi cat mai mult 9-11 ore. Este bine sa faci sport (de evitat sporturile care iti solicita articulatiile) insa ai grija sa nu iti suprasolicitezi corpul.
Daca "omul" are impresia ca va creste in inaltime in felul asta, sansa e de 100%