Mierea de albine
Constituie o excelenta alegere pentru buzele uscate si capate, datorita proprietatilor hidratante si vindecatoare. Mierea de albine este foarte folositoare in cazul taieturilor superficiale, iar datorita actiunii sale antibacteriene va impiedica infectarea buzelor. Aplica putina miere de albine pe buze inainte de a te duce la culcare. In timpul zilei: o jumatate de ora ca timp de actionare este suficienta pentru a actiona si a-ti calma buzele. In cazuri severe, este recomandata repetarea operatiunii de mai multe ori pe zi.
Uleiul de masline
Uleiul de masline extravirgin este un foarte bun hidratant in cazul in care ai buzele uscate.
Aloe Vera
Daca buzele tale sunt uscate excesiv sau crapate din cauza expunerii solare, aloe vera poate constitui o alegere potrivita pentru catifelarea si revigorarea lor. Foloseste gelul direct de la planta sau gaseste in farmacii un gel pur de aloe vera.
Apa
Buzele crapate sunt adesea un semn ca organismul tau nu are suficienta apa pentru a mentine pielea hidratata. Daca ti se crapa frecvent buzele, incearca sa maresti consumul de lichide.
Unul de Shea
Este extrem de hidratant si hranitor pentru piele, in general. Maseaza buzele crapate si vei scapa de acest inconvenient! Fiind indicat pentru pielea sensibila, este folosit cu succes in lotiuni si alte produse cosmetice pentru bebelusi.
Smantana
Poate fi aplicata cu succes de mai multe ori pe zi pentru a inlatura celulele moarte si a le catifela.
De retinut! Crapaturile din colturile gurii indica o deficienta de riboflavina (vitamina B2) si pot fi tratate prin administrarea de suplimente de vitamine.
Pai ar trebui hidratate foarte bine. Seara in general saua tunci cand sta in pat linistit, sa se unga cu ulei de masline caldut si sa isi puna o bucata de tifon sau bumbac pentru cateva minute pe buze. Sau sa unga efectiv o bucata de tifon cu ulei de masline sau cu crema de galbenele si sa stea asa cu ea pe buze pentru cateva minute pana cand ii intra uleiul sau crema in buze. Si sa bea multe lichide si sa nu isi dea cu limba peste buze mai ales afara in frig pentru ca ii crapa buzele mai tare.
Am cautat si am gasit cateva remedii :
* Se ung buzele cu unt fara sare sau cu smantana proaspata.
* Se sterg buzele cu o felie de castravete crud.
* Se ung buzele crapate cu ulei de masline.
* Se foloseste un ruj hidratant sau un balsam pentru buze.
* Se amesteca 3 picaturi de ulei de trandafir cu o lingurita de ulei de porumb si se ung buzele de mai multe ori pe zi.
* Se taie o capsula de vitamina E si se ung buzele crapate cu uleiul din interior.
* De asemenea, in perioada respectiva se vor consuma cat mai multe lichide.
Eu folosesc balsam de la Nivea.Este moale, persista cat de cat pe buze si este incolor.
Eu iti sugerez sa ii cumperi iubitului tau un balsam de buze incolor de preferat de la NIVEA este foarte bun.Si spune-i sa se dea de fiecare data cand dispare solutia de pe buze si spune-i sa nu isi ia niciodata cojitele de pe buze caci o sa se faca si mai rau, o sa iasa sange si altele...Nu vb din propria exp dar cunosc pe cineva care facea asa si isi facuse rani la buze