| T30D0RA a întrebat:

Ce trebuie sa fac inainte si dupa folosirea autobronzantelor? Vreau sa stiu totul despre autobronzante.

3 răspunsuri:
| KLU a răspuns:

Ai google...

| Noname_6326 a răspuns:

Substantele cu ajutorul carora putem obtine o piele bronzata, fara a apela la soare sau solar, au diverse forme - creme, spray-uri, geluri, lotiuni sau pudre, fiind disponibile in saloanele specializate sau putand fi folosite in intimitatea propriei locuinte. Cremele si lotiunile autobronzante exista inca din anii 1960 insa pe atunci efectul era o culoare portocalie a pielii. Astazi aceste produse au evoluat mult, bronzul oferind fiind foarte apropiat sau identic cu cel natural.

Autobronzantele si bronzantele sunt diferite de produsele cosmetice care ofera un aspect bronzat pielii, dar care se pot indeparta cu usurinta prin spalare sau demachiere. Cu ajutorul produselor bronzante ne putem pastra bronzul mai multe zile.

Efectul autobronzantelor este de regula imediat, desi sunt unele produse care necesita pana la 45 de minute pentru un efect maxim. Trebuie mentionat faptul ca o parte din aceste produse nu ofera protectie impotriva radiatiilor ultraviolete, astfel incat veti avea nevoie de crema cu FPS daca veti sta sub razele soarelui.

Reguli generale de utilizare a autobronzantelor
Cautati produsele de calitate superioara, care stimuleaza pigmentarea pielii si nu doar o "vopseste". Totodata aceste produse vor oferi pielii un bronz natural si nu o culoare portocalie. DHA (dihidroxiacetone) este considerat ca fiind cel mai eficient ingredient din produsele bronzante. Alegeti produsele hipoalergenice (fara parabeni - PABA) si hidratante, care nu vor bloca porii si nu vor irita pielea sensibila.

Datorita faptului ca bronzarea fara raze UV are loc la suprafata epidermei, durata bronzului depinde de ciclul natural al pielii. Celulele de la suprafata acesteia se regenereaza la fiecare 5 - 7 zile si cam atat timp va dura si bronzul artificial. Este posibil ca, in acelasi timp, unele portiuni din piele sa fie pregatite sa cada, iar altele sa fie proaspat regenerate, fapt ce duce la un bronz neuniform. Acest lucru se poate controla prin exfoliere, oferind astfel bronzului o baza "proaspata".

Exfolierea este un pas obligatoriu inainte de aplicarea unui produs bronzant sau autobronzant si trebuie efectuata cu cateva ore inainte de aplicarea substantei bronzante. Acordati atentie speciala picioarelor pana la genunchi, inclusiv acestora si coatelor. Alt pas obligatoriu este hidratarea, deoarece substantele bronzante usuca pielea. In cazul cremelor, acestea se pot chiar amesteca in lotiunea hidratanta zilnica.

Bronzare artificiala si tipurile de piele
Tipul I - se arde intotdeauna si nu se bronzeaza niciodata. Bronzul arata de obicei nenatural pe un astfel de tip de piele, in special pentru zona fetei si mai ales daca aveti parul roscat. Puteti incerca produsele iluminatoare, care ofera o "stralucire" naturala sau pe cele care contin DHA.

Tipul II - se arde usor si se bronzeaza foarte putin. Produsele bronzante sunt cu adevarat benefice pentru acest tip de piele, care se bronzeaza foarte greu cu ajutorul ultravioletelor. Evitati produsele care ofera un bronz inchis la culoare, deoarece pot avea un rezultat portocaliu.

Tipul III - se arde moderat si se bronzeaza treptat, maroniu deschis. Produsele bronzante si autobronzante sunt ideale, insa acest tip de piele va limiteaza la produsele de intensitate medie. Nu veti putea obtine niciodata un bronz intens - "dark".

Tipul IV - se arde foarte putin si se bronzeaza intotdeauna. Desi se bronzeaza foarte repede la soare, in timp apar pe piele pete depigmentare. Sunt recomandate produsele "dark" sau "very dark".

Tipul V - se arde foarte rar si se bronzeaza intens. De obicei aceste persoane nu au nevoie de produse bronzante sau autobronzante. Acestea pot fi de ajutor doar pentru a oferi o culoare mai frumoasa picioarelor la inceputul sezonului cald. Nu uitati de exfoliere.

Tipul VI - pigmentat in profunzime, nu se arde aproape niciodata. De obicei aceste persoane apeleaza la autobronzante daca prezinta pete depigmentare sau vitiligo. Din pacate produsele pentru bronzare artificiala nu ofera o culoare identica cu cea naturala. Alternativa este fotochemoterapia PUVA (psoralen + UVA), la indicatia medicului.

Bronzare cu DHA
bronzare DHAIn general bronzarea cu ajutorul DHA este disponibila in saloanele specializate, cu ajutorul pistoalelor cu pulverizator. DHA (dihidroxiacetone) este un 3-carbon zahar incolor care, in momentul in care este aplicat pe piele, produce o reactie chimica impreuna cu amino acizii din celulele de la suprafata pielii, comferindu-i o culoare maronie. Se considera ca DHA este cea mai eficienta substanta si implica cele mai putine riscuri dintre toate substantele pentru bronzarea pielii fara ultraviolete.

Schimbarea de culoare este evidenta in urma unei unice aplicari, bronzul avand intensitatea maxima la 8 - 24 ore dupa aplicare si dureaza pana la exfolierea celuleor moarte - 5 - 7 zile. DHA este doar un ingredient in substanta pentru bronzare, iar cantitatea sa variaza (3 - 10%) in functie de intensitatea bronzului dorit. Dupa aplicarea lotiunii se indica evitarea contactului tesaturile 30 de minute si cu apa timp de 8 ore. Aceasta substanta nu ofera protectie impotriva razelor UV.

Creme bronzante si autobronzante
Deoarece efectul maxim al acestor produse apare la minute, sau la cateva ore, este indicat sa le aplicati seara, cu cateva ore inainte de culcare. Fiecare produs are caracteristicile sale si cel mai bine este sa urmati instructiunile producatorului. Aveti grija sa aveti la indemana tot ce aveti nevoie in timpul aplicarii produsului. Pentru zona spatelui veti avea nevoie de o pensula. In general bronzantele pateaza tesaturile, iar cele din nylon raman patate permanent.

Exfoliati pielea in timpul unui dus, apoi hidratati cu lotiune portiunile cu riduri fine - glezne, genunchi, coate, gat, fata. Incepeti sa aplicati crema bronzanta intai pe picioare, cu miscari circulare. Daca specificatiile produsului indica faptul ca trebuie sa masati pana se absoarbe in piele, incercati sa va miscati mai repede, pentru a nu va colora palmele foarte tare. Urmeaza sa aplicati bronzantul pe trunchi, pana la gat si marginea parului. Folositi un burete sau o perie pentru spate. Urmeaza bratele si lasati fata la sfarsit. Nu uitati de urechi si zona din spatele acestora. Pentru zona fetei folositi o cantitate mica de produs. Incercati ca in urmatoarea ora sa nu atingeti pielea cu nimic. Pentru a va pastra bronzul in urmatoarele zile este posibil sa fie necesara reaplicarea frecventa.

Tips-uri de utilizare a cremelor autobronzante:
- Epilati-va cu cateva ore inainte de aplicarea bronzantului, mai ales daca aveti o piele sensibila.
- Pentru o prima incercare utilizati un produs sub forma de crema si amestecati-l cu lotiune hidratanta. Primele incercari nu sunt intotdeauna o reusita si astfel veti putea minimaliza efectele neestetice.
- Spalati-va mainile la fiecare 5 minute in timpul aplicarii, folosind si o periuta. Pentru a nu va murdari puteti folosi manusi chirurgicale.
- Nu uitati de incheieturile mainilor si dosul palmelor.
- Nu utilizati niciodata produsele pentru corp pe ten sau invers.
- Este indicat sa lasati o portiune de corp cu culoarea naturala, pentru a putea observa schimbarea in mod obiectiv.
- Daca obtineti pete pe piele, sau pur si simplu vreti sa indepartati un bronz nereusit: petele de pe fata si gat se pot indeparta cu bicarbonat de sodiu uscat, pe pielea umeda. Pe corp puteti utiliza apa oxigenata sau incercati sa va exfoliati. Aveti grija sa nu iritati pielea. In cel mai rau caz, asteptati sa treaca cele cateva zile in care se pastreaza bronzul.

Pastile si acceleratori de bronz
Singurele pastile pentru bronzat care functioneaza cu adevarat contin un pigment numit canthaxanthin (E 161g), care este un colorant alimentar. Ingerat in doze mari, acest aditiv se depune in tesutul adipos de sub piele si in organe precum creierul si ficatul. Pe masura ce pigmentul este absorbit de piele, aceasta capata o culoare maro-portocalie, asemanatoare cu un bronz auriu. Avand in vedere mecanismul de functionare al acestui aditiv, sunt evidente pericolele la care sunt supusi utilizatorii: hepatita, crampe, greata, diaree si retinopatie canthaxanthin - formarea unor depozite galbui in jurul retinei. Pastilele pentru bronzare ce contin canthaxanthin au fost interzise inca din anul 1987.

Printre produsele pentru bronzare artificiala neaprobate de catre Asociatia FDA (Food and drug Association) din SUA se numara si acceleratoarele de bronz, sub forma de pilule sau lotiuni. Acestea un ca ingredient principal un amino acid numit tirozina. Se presupune ca acest ingredient accelereaza productia de melanina si prin urmare bronzarea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Afara e soare! De ce nu alegi un bronz natural? Daca nu mergi la mare sau la munte sa stai la soare, sunt bune si strandul, piscina etc tongue