Apa calda si sapunul sunt cele mai bune remedii sa cureti impuritatile, grasimea fetei si traspiratia, care se depun in porii fetei formand punctele negre, care necuratate se infectaeza si duc la formarea bubelor pe fata (acneei).
Spala-te dimineata la trezire si seara, imediat cum ai intrat in casa de afara, cu apa calda si sapun pe fata, curatand cu grija fata, in asa fel incat sa elimini tot praful, impuritatile si transpiratia acumulata in ziua aia, din atmosfera si vei veadea ca nu vei mai avea deloc puncte negre si nici bube pe fata.
Buna.Sa stii ca este diferenta intre cosuri, puncte albe, puncte negre si filamente sebacee.
De citit:
https://danabratu.ro/2020/09/04/puncte-negre-vs-filamente-sebacee/
https://www.eladerm.ro/blog/puncte-negre-sau-filamente-sebacee.html
https://www.ducray.com/ro-ro/acneea/puncte-albe
https://www.pasagera.ro/......atati.html
Si din pacate, nu exista tratamente permanente pentru nicio situatie, indiferent de ce gasesti scris pe internet sau ce promit multe produse.E doar marketing masiv. Poti doar sa remediezi aspectul pe moment, dar ele se vor tot forma, in functie de tipul tau de ten, asadar e nevoie sa ingrijire constanta si vizita la dermatolog (in special pentru cosuri).Mai este si social media care ne-a otravit mintea. Spoiler: Pielea reala are pori si multe alte imperfectiuni.E perfect normal sa fie asa.
O programare la dermatolog, el îți poate recomanda produsele necesare tratării acneei, respectiv elementelor adiționale acesteia. Orice produs pus pe piele fara recomandarea unui dermatolog înseamă bani aruncați în vânt! Eu am trecut prin asta și știu ce vorbesc
Pentru coșuri- încearcă să le storci
Pentru puncte negre- amesteca jumatate de lingurita de miere cu jumatate de lingurita de praf de scortisoara, apoi pune pasta obtinuta pe punctele negre pentru 5 minute, dupa 5 minute îndepărtează pasta cu o discheta demachianta umezita cu apa
As putea sa incerc sa iti dau sfat uri din putinul care il stiu si eu si cu ce imi dau eu pe fata pentru puncte negre si alte chestii dar nu vreau sa zic prostii.
Cred ca mai bine vorbesti cu un dermatolog daca ai multe cosuri si puncte negre
Iti trebuie in felul urmator:
1. Gelul de la Cerave pentru tenul care de corespundecel mai bine, ori uscat ori gras. Il cumperi si te speli cu el in fiecare dimineata si in fiecare seara caci te curata de toate impuritatile.
2. Investeste niste banuti in gama de produse The Ordinary. Crede-ma e cea maia cesibila la pret si cea mai buna ca te scapa de cosuri efectiv.
Trebuie sa-ti cumperi serul cu niamicida si sa te dai cu el de fiecare data dupa ce te speli cu cerave.
3. Si in ultimul rand, ai nevoie de o crema hidratanta. Ai de la neutrogena, l'oreal. Orice cat sa hidrateze si te dai dupa ser.
Ca sa scapi de cosuri trebuie sa investesti un pic in creme sau ser sau macar cel putin sapunul cerave care este cel mai bun.
Decat sa mergi la dermato a dai atatia bani, am incercat, mi-au dat pastile si m-am si ingrasat, adica mai multe probleme.
Tot ce te sfatuiesc mai sus sunt produsele cu care am fost sfatuita si m-au ajutat, si chiar sunt produsele de ultima generatie care se sfatuiesc in ultima perioada.
Si inca o crema mai este importanta, este pentru imperfectiuni, incearca crema de la CICAPLAST cu protectie uv de 50%
Cu asta te dai la final dupa ce te-ai spalat, ai aplicat ser si dupa crema hidratanta caci pielea de pe fata e sensibila si are nevoie de protectie impotriva soarelui.
Serul cu niamicida este undeva la 8euro si te tine 3 luni, crema hidratanta poti gasi si pana in 10euro cum e cea de la neutrogena si te tine 2 luni calumea si daca te dai cu o tona de crema. Gelul cerave este 9 euro si te poate tine 4 luni cel mic, caci gelul la cutie mare e undeva la 12 euro si te tine un an si
ceva daca esti chibzuit si crema de protectie cicaplast e 7 euro.
Deci cu 40-50 de euro iti faci toata treaba, asta fiind rutina cea mai simpla dar necesara ca sa ai tenul curat, dupa poti investi in peeling urile de la the ordinary care au alt proprietati. Dar momentan tine-te zi de zi si seara de seara si in nici o luna ai rezultate.
giulia224 întreabă: