Bună.
Uite aici două link-uri destul de utile:
http://www.flu.ro/......rului.html
http://www.kudika.ro/......e-par.html
Baftă!
Pa, pa.
Hai, că ştiu şi eu să dau copy/paste de pe internet. Ceaiul de muşeţel/lămâia/mierea nu ajută deloc. În cazul în care părul tău e deja blond/şaten deschis, o să aibă uşoare reflexii aurii. Atât. E adevărat, apa oxigenată decolorează, dar arde foarte tare părul şi durează mult procesul. O opţiune ar fi decoloratul propriu-zis şi apoi vopsitul în nuanţa dorită. Dar nu cred că te ţine să te vopseşti apoi lunar.
Lasă-ţi părul aşa cum e, măcar să-l ai sănătos. Altele se plâng că au părul rar, care se rupe, iar la 30-40 ani când or să-ţi dea firele albe, ce-o să mai faci? Îţi spun eu, e frumos şaten închis.
Dupa spalare te poti clati cu ceai de musetel sau cu apa acidulata cu zeama de lamaie.insa nu se vad cine stie ce rezultate, ci doar o nuanta maxim.
Musetelul poate fi un "instrument" foarte util pentru blondele care isi doresc o nuanta cat mai naturala, dar si pentru cele care vor sa isi deschida culoarea parului. Potrivit motherearthnews.com, pentru a obtine infuzia de musetel, toarna o ceasca de flori de musetel intr-un litru de apa. Lasa musetelul sa fiarba timp de o jumatate de ora, apoi ia-l de pe foc si lasa-l la racit. Ulterior, strecoara-l cu un tifon.
Spala-te pe cap cu samponul tau obisnuit. Dupa samponare si clatire, foloseste ceaiul de musetel pentru a-ti clati iarasi parul, timp de 15 minute. Pentru a-l putea refolosi, stai cu capul deasupra unui vas, in care sa se scurga ceaiul. La final, sterge parul si infasoara-l cu un prosop. Ramai cu solutia de musetel timp de 15 minute pe par, apoi clateste-te cu apa curata. Daca nu te deranjeaza mirosul, nu este necesar sa te mai clatesti.
Sucul de lamaie este un alt ingredient important pentru cele care doresc sa isi deschida culoarea parului. Toarna sucul a doua lamai intr-un litru de apa. Foloseste amestecul pentru a-ti clati parul, la fel ca in cazul ceaiului de musetel.
Se poate si combinat lamaia cu musetelul iar pentru un rezultat mai bun 3 - picaturi de apa oxigenata, deschiderea e de cateva tonuti dupa 3 spalari.
Poti incerca ceaiul de musetel, daca nu functioneaza, cumpara-ti un nuantator pentru ca nu contine amoniac. Amoniacul atata firul de par si se gaseste in general in vopsele.