| andreea_6295 a întrebat:

Cine-mi poate spune si mie mai multe lucruri despre uleiul de ricin: cum se foloseste, de unde-l pot cumpara etc?

Răspuns Câştigător
| Anca a răspuns:

Il cumperi de la farmacie, e foarte ieftin.

Il poti folosi in 2 moduri, f eficient.


1. Prepari o masca de par : dintrºun galbenus de ou, ulei de ricin si zeama de lamaie.
2. il aplici la baza genelor si il lasi peste noapte.
Iti vor creste si se vor indesi vizibil! happy

3 răspunsuri:
| Roxss a răspuns:

Presupun ca pentru par.
Il poti cumpara foarte usor de la farmacie.Nu e scump.
Cat despre aplicare se da la radacina din cate stiu, se lasa sa actioneze, cat consideri, nu face nimic rau. Dupa care clatesti. Cel putin eu asa stiam.big grin
Sfat!:Mai cauta si pe internet, poate e mai detaliat...

| candy_6506 a răspuns:

Pare un pic uimitor faptul ca vorbim de proprietatile terapeutice ale uleiului de ricin atat timp cat planta din care se obtine acest ulei este extrem de toxica pentru organism, provocand moartea chiar si la contacte mici.


Pare un pic uimitor faptul ca vorbim de proprietatile terapeutice ale uleiului de ricin atat timp cat planta din care se obtine acest ulei este extrem de toxica pentru organism, provocand moartea chiar si la contacte mici.

Uleiul de ricin se prepara din semintele acestei plante in conditii speciale, avand diverse efecte terapeutice si fiind totodata apreciat si in cosmetica.

Intrebuintarile uleiului de ricin

Caderea parului sau alte afectiuni ale acestuia: pentru persoanele ce prezinta astfel de afectiuni uleiul de ricin reprezinta o alternativa la indemana tuturor. Datorita ingredientelor sale acest ulei stimuleaza regenerarea si cresterea parului, precum si fortificarea firului de par. Tratamentul consta in masarea pielii capului si a parului cu ulei de ricin din abundenta seara, inainte de culcare, timp de trei zile pe saptamana. Bineinteles, dimineata se va spala parul.

Negii: acestia confera un aspect foarte neplacut pielii si totodata, in functie de localizarea lor, pot fi incomozi si se pot rupe la unele miscari. Pentru tratarea negilor se recomanda folosirea uleiului de ricin de doua ori pe zi, masand pielea cu negi. Se va repeta tratamentul pana la disparitia acestora.

Pielea sensibila, iritata sau ingrosata (bataturile): pentru zonele de piele sensibila, inrosita sau regiunile ingrosate ale pielii (coate, genunchi, glezne, talpi, palme etc) uleiul de ricin are efecte antiiritante, calmante si emoliente. Se unge zona respectiva cu ulei de ricin prin miscari circulare si apasate pentru a favoriza absorbtia acestuia la nivelul pielii. Se aplica apoi o fasie de bumbac pe pielea inmuiata si se lasa cel putin o ora. Se va repeta procedura in fiecare seara, atat cat considerati de cuviinta.

Unghii mai rezistente: pentru persoanele cu unghii friabile sau care se exfoliaza usor este indicat sa se aplice ulei de ricin (ca si cum ar fi un lac de unghii) in fiecare seara. Tratamentul ar trebui urmat minim doua luni pentru rezultate.

Constipatie: aceasta este o afectiune de care sufera in special femeile. Alimentatia necorespunzatoare, viata sedentara, stresul sunt doar cateva dintre cauzele instalarii constipatiei. Este indicat ca in astfel de situatii sa faceti o cura cu ulei de ricin. Trebuie sa luati 1-2 lingurite din acest preparat in fiecare zi, vreme de o saptamana. Faceti apoi o pauza de inca o saptamana si reluati tratamentul. Ideal ar fi sa combinati uleiul de ricin cu o cura de seminte de dovleac si miere (daca nu suferiti de alte boli care sa nu va permita consumul de miere). http://www.garbo.ro/
ps. il cumperi de la farmacie sau plafar.

Întrebări similare