| fratiikaramazov a întrebat:

Cine poarta lentile de contact? Va rog mult spuneti-mi si mie cum e, cu cat mai multe detalii. Astazi doctora mi-a zis ca pot sa-mi pun dar parca nu sunt sigura ce sa fac. Ajutati-ma va rog! Multumesc

Răspuns Câştigător
| adorciocolata a răspuns:

Pentru a purta lentile de contact trebuie sa ai mare grija. Nu este o mare filozofie, dar atentia si grija conteaza foarte mult. La inceput iti va veni foarte greu, dar peste cateva dati vei reusi sa ti le pui in cateva minute. Cand iti pui lentila, trebuie sa stai cu ochiul in sus si pur si simplu o pui pe ochi. Pe urma clipesti putin si gata. Ai grija ca inainte sa o speli cu solutie (NICIODATA cu apa) si sa nu fie turtita sau indoita. Pe deget trebuie sa arate ca un bol. Depinde si de ce lentile ai. Daca ai lentile de unica folosita, dupa ce iti dai lentila trebuie sa o arunci la gunoi. Daca ai lentile pentru o saptamana, le dai jos in fiecare seara si le cureti sau poti ramane cu ele non-stop toata saptamana (citeste prospectul sau pe cutie ce fel de lentile sunt). Cand ti le scoti, trebuie sa iti ciupesti lentila. In fine, sunt multe metode de a o scoate. Daca intr-o zi te-ai fardat la ochi si vrei sa te demachiezi, trebuie sa iti scoti lentilele. Nu te freca prea tare la ochi deoarece risti sa-ti iasa lentila. Sunt sigura ca doctorita ti-a dat si o carticica despre lentilele de contact (igiena, cum se pun sau se scot etc). Nu uita ca dimineata sa te speli bine la ochi cu apa si sapun. Daca iti apare ceva suspect la ochi, mergi la doctor. Daca ai lentile de unica folosinta, doar o zi ai voie sa le porti, iar daca ai lentile pe o saptamana, atat trebuie sa le porti. Nu ai voie sa porti mai mult timp deoarece risti sa faci diverse boli. Si pe net gasesti tot felul de articole sau filmulete despre lentile. Si nu trebuie sa-ti fie teama sa ti le pui. Sigur vei reusi. Sper ca te-am ajutat!

2 răspunsuri:
| PinkSugar a răspuns:

Buna am 16 ani si port de un an aproape lentile si nu am probleme deloc numai ca trebuie sa ai grija eu port lentilele numai cand ies afara iar in casa port ochelari >>trebuie sa ai grija la sa ai tot timpul mainele curate si in fiecare zi sa schimbi solutia >>si nu trebuie sa pe porti 24 de ore pentru ca iti obosesti ochii. scuze pentru greseli am cam uitat sa scriu romana sunt plecata de 5 ani

| geogas a răspuns:

EU ZIC SA NU-TI PUI... exista riscul ca tu, daca nu esti atenta/atent cu ele si nu le tii in ce solutie-ti spune doctorul poti face niste boli foarte periculaose
Nu depinde de noi daca vrei sa-ti pui s-au nu... Depinde de tine ...gandeste-te :SUNT GRIJULIU?/SUNT ATENT? FUNDA?