Nu-i recomandat sa poui creme peste puncte negre, ca alea sunt puncte de mizerie!
Apa calda si sapunul ti le curata, dar spalat serios dimineata si seara, iar daca faci sport, si imediat dupa sport.
Https://www.farmec.ro/produse/ten/benzi-curatare-puncte-negre-756.html (poti sa iti comanzi de aici sunt forte bune) :-D
Am folosit deja si nu m-au ajutat cu nimic...
Hey, poti sa folosesti plasturi pentru extractia punctelor negre, masca facuta cu gelatina ( dar este foarte dura pentru piele ) sau exfoliant chimic BHA. Eu cu exfoliere chimica am scapat. Scrub-urile nu te ajuta la eliminarea punctelor negre, doar indeparteaza " capul " oxidat al punctului negru si iti da impresia ca nu mai e dar in scurt timp oxideaza din nou. Exfolierea chimica patrunde in pori si ii curata, este un efect pe termen lung si previne si aparitia lor daca folosesti regulat un produs cu BHA. Daca mergi la o cosmeticiana sa ti le extraga inainte de a folosi un exfoliant chimic efectele o sa se vada mult mai repede.
Eu folosesc BHA de la Paula's Choice, tine un an un flacon ( exista si varianta travel size de 30 ml ) :
https://www.paulaschoice.ro/......ent-2-bha/
De la minutul 1:40 pana la minutul 4 ai un scurt review al produsului : https://www.youtube.com/watch?v=jR0Uec59cLI&t=281s
Exfoliantul se introduce treptat ( in fiecare saptamana mai adaugi o aplicare ), pe parcursul a mai multor saptamani, pana ajungi la utilizarea lui de 5-7 ori pe saptamana in functie de cum iti permite tenul. Niciodata sa nu il aplici de la inceput mai multe zile consecutive, risti sa-ti iriti tenul pentru ca este un produs cu ingrediente active si trebuie lasat tenul sa se obisnuiasca cu acest produs. Se aplica doar seara, pe tenul perfect curat si uscat ( daca te-ai spalat pe ten trebuie sa astepti 5 minute ca sa se regleze pH-ul pielii ) si se asteapta 10 minute pana sa se aplice alt produs peste el. Timpul de asteptare este necesar pentru ca el exfoliaza doar cand are un pH acid iar produsele de ingrijire si apa au un pH mult mai ridicat si ii omoara proprietatea exfolianta.
Crema Bioderma Sebium Global este foarte buna pentru tratarea cosurilor - contine ingrediente antiinflamatoare, calmante si acid salicilic. Cosurile se vindeca in 3-5 zile cu ea dar nu rezolva cauza aparitiei lor, un user de pe TPU mi-a scris ca intr-o saptamana i s-au vindecat cosurile.
https://comenzi.farmaciatei.ro/......-p10029570
Crema aia doar rezolva cosurile deja existenta, dar trebuie sa rezolvi si cauza aparitiei lor.
1. Foloseste un gel bland pentru curatarea tenului de doua ori pe zi - iti recomand Balea med ultra sensitive waschgel, costa 9 lei, nu contine iritanti, curata bland si il gasesti in magazinele DM. Nu trebuie sa sari peste curatarea tenului.
https://www.dm.de/balea-waschgel-ultra-sensitive-p4010355002280.html
2. Trebuie sa ai grija la alimentatie. Lactatele ( lapte, iaurt, branza etc ), sucurile accidulate si cu adaos de zahar, cafeaua, dulciurile, ciocolata, prajelile, snacks-urile, carnea de porc, conservele - favorizeaza aparitia acneei si inrautatirea acesteia. La unele persoane doar excluderea totala a lactatelor ajuta la vindecarea acneei, fa un test si vezi daca dupa o luna in care nu consumi deloc lactate observi imbunatatiri. Poti sa inlocuiesti laptele cu lapte de cocos sau de migdale, daca vrei o sursa de calciu poti sa consumi seminte de chia sau susan ( ori amandoua, semintele de la sano vita mi se par cele mai ok. semintele de chia nu au gust ) pe care sa le inmoi in lapte vegetal, suc de fructe sau apa plata in care adaugi zeama de lamaie si miere. Opteaza pentru grasimi sanatoase precum fistic, peste, avocado etc
3. Probioticele ajuta mult in tratarea acneei si a bolilor de piele in general.S-a facut un studiu in care s-au administrat probiotice pacientiilor cu acnee si 80% din ei au avut imbunatatiri semnificative in urma acestor suplimente. In 2-3 saptamani ar trebui sa vezi o ameliorare, tratamentul minim cu probiotice este de 3 luni. Mie probioticele Eubiotic mi-au facut bine dar daca vrei sa iei ceva mai complex si cu mai multe bacterii poti consuma simbioticele ( probiotice + prebiotice ) Flora 10.
https://comenzi.farmaciatei.ro/......-p10055885
https://comenzi.farmaciatei.ro/......-p10029480
"At the basic science level, probiotics have been shown to directly inhibit P. acnes through the production of antibacterial proteins. In vitro Streptococcus salivarius, a prominent component of the oropharynx, has been shown to inhibit the growth of P. acnes and group A streptococci through the production of a bacteriocin-like inhibitory substance (BLIS-like substance) (Bowe et al., 2006). Similarly, strains of Lactococcus sp. HY 449 exhibit antimicrobial activity and inhibit the growth of Staphylococcus epidermidis, Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogenes, and P. acnes through the secretion of bacteriocins (Oh et al., 2006). "
sursa : https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2352647515000155
4. Nu iti atinge tenul cu mainile murdare si dezinfecteaza zilnic ecranul telefonului si castile. Schimba fata de perna si prosopul pentru fata cat mai des. Pentru ten poti sa folosesti prosoape de hartie, in Profi au o rola-prosop mare de hartie si costa 9 lei. Spala foarte bine mainile inainte sa te speli pe ten. Daca atunci cand te speli pe cap spuma atinge fruntea acesta poate sa fie un motiv pentru aparitia cosurilor in zona respectiva. Nu folosi sapun pentru ca favorizeaza aparitia cosurilor si punctelor negre. Nu iti stoarce cosurile pentru ca doar raspandesti bacteria, favorizezi inmultirea lor si aparitia cicatricilor.
5. Foloseste un produs cu niacinamida.
Eu prefer niacinamida pentru ca are mai multe beneficii si s-a demonstrat ca un produs cu 4% niacinamida ( forma a vitaminei B3 dar mult mai tolerata de piele fata de nicotinamida ) are efecte similare cu un produs ce contine 1% clindamicina ( antibiotic utilizat in tratarea acneei ).
"Proprietăţile cosmetice ale niacinamidei
atenuează acneea şi petele
reduce roşeaţa, hiperpigmentarea
întăreşte bariera de protecţie a pielii
previne pierderea apei din piele
reînvie tonusul şi textura pielii
îmbunătăţeşte elasticitatea pielii
uşor efect regulator de sebum"
sursa : https://www.elemental.eu/ro/924-niacinamida.html
sursa : https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7657446
produse cu niacinamida :
https://www.longeviv.ro/......e-ordinary
https://comenzi.farmaciatei.ro/......-p10043047
Hayley_3363 întreabă:
lol5755 întreabă: