Eu cred totusi ca e prea devreme, mai asteapta putin! mai bine folosesti o crema hidratanta buna sau sa incerci sa iti ingrijesti tenul cu produse potrivite varstei tale. Cand ai timp incearca sa aplici pe ochi pliculete cu ceai de musetele sau albastrele, racite, care atenueaza cearcanele, incearca de asemenea sa nu pierzi noptile si sa ai o viata ordonata si o alimentatie sanatoasa. Toate astea se vad pe chipul tau mai tarziu! Iti recomand si efectuarea unor analize medicale pentru ca de multe ori nu stim ce se ascunde in interior si se vede pe chipul nostru.
Eu am 28 de ani si de-abia de 2 ani am inceput sa folosesc fondul de ten, pentru ca, sincer, nu am avut nevoie (si la inceput il foloseam doar in zona ochilor, treptat, l-am folosit pe toata fata, pentru ca machiajul sa reziste mai bine pe timpul zilei), insa fardul de obraz si celelalte, in special rimelul, le folosesc de pe la 16-17 ani.
Acum fetele incep aceste ritualuri mai devreme, dar totusi incearca sa ramai cat mai naturala pentru ca ai o varsta foarte frumoasa si vei avea tot timpul sa recurgi si la celelalte trucuri ale make-up.
Consider că sănătos este, ca tenul să fie "curat/nefardat"(asta ca să poată "respira" şi a evita apariţia "acneelor", plus a "procesului de îmbătrânire" - a pielii); în general un "ten", trebuie bine curăţat şi hidratat, ca machiajul să arate "perfect",, aşadar, spalăte/foloseşte-te de un săpun cu "glicerină" şi apoi, clăteştel cu "muşeţel", îţi va "regenera faţa", mai ales folosind măştile cu "argilă"(cu aproximaţie, una la o lună e suficient pentru tine, o curăţă de pete si, o tonifică!),, "efectuând" aşa, consider că vei arăta "fresh"în orice moment al zilei!
Succes!
Nu inteleg de ce te dai. cunosc fete care se dau cu fond de ten din prostie, chiar daca au un ten foarte frumos. Si eu care am avut probelme cu cosurile si am facut tratamente, si am ramas cu cateva semne, tot nu ma dau, dup-aia iar sa-mi fac probleme? Decat fond de ten, eu iti recomand un baton corector, acoperi ceea ce nu-ti place de pe tenul tau si gata.
Eu la 13 ani de abia auzisem de rimel si luciu.
Nu e prea bine daca te dai in fiecare zi...cand vei fi mai mare o sa ai un ten cam nasol si eu am 13 ani si folosesc un corector nu fond de ten. incearca sa te dai mai rar sau daca vrei neaparat sa te dai mereu cu fond de ten ia-ti unul scump din produse naturale til recomand pe cel de la hemel care este numai din produse naturale si nu are ce sa iti faca rau
Buna
nu cred ca e prea bine, sa te dai de la varsta asta
dar, daca te demachezi nu crd ca e asa rau:d
@ mg, ar trebui să-ţi fie şters contul, nu eşti aici să ne jigniesti, ok? eu am pus o întrebare la care trebuie să răspunzi frumos gen: Nu, nu e bine, vei arăta nasol peste ceva timp! şi tu-mi zici mie că arăt că o pupăză? omule, eşti praf! sincer n-ai ce căuta pe site-ul ăsta, aici nu se vorbeşte aşa, nu-mi zici mie că arăt ca un cur, ok? mă ştii tu pe mine? am zis că mă dau cu foarte puţin zilnic, nu că-mi dau cu tone cum vezi toate piţipoancele cu tone de fond de ten şi mult ruj roz, nu ştiu cum îţi poţi permite să vorbeşti aşa!
Vă mulţumesc mult fetelor, aveţi mare dreptate, v-aş da fundiţe la toate . n-o să mă mai dau aşa des sau cum aţi mai spus, o să-mi iau un corector!
Şi pentru tine MG, mi-e scârbă, dacă aşa vorbeşti tu cu fetele pe care nici măcar nu le-ai văzut, intră puţin pe hi5-ul meu (gasesti adresa pe profil, acolo sub prenume) şi spune-mi, chiar arăt ca o pupăză? dacă s-a ajuns să se vorbească aşa pe site-ul ăsta... unele glume chiar îşi au rostul aici, cum mai fac alţii gen bro etc, tu, tu eşti chiar sec!
Înţeleg prea bine ce spui tu, stai liniştit, dacă am 13 ani nu înseamnă că sunt şi proastă nu ştiu cum de unii băieţi zic: bă asta are 13 ani, gata pot s-o fac ca pe dracu, vă credeţi chiar aşa inteligenţi că aveţi cu mulţi ani în plus faţă de mine?
Consideri stupid răspunsul meu? Răspunsu` meu nu e stupid, tu eşti stupid! Ok, deci eu am pus o întrebare legată de tenul meu, dacă e bine sau nu, tu ai început să-mi spui mie că am faţă de cur, apoi că n-am auzit de şcoală, apoi că am 13 ani şi n-am buletin şi alte porcării, ce legătură are? Chiar baţi câmpii, mă aştept la un stupid şi aici, deşi sincer nu-mi pasă Da dragă, am auzit la şcoală, am note chiar bune, dacă te dai cu fond de ten pentru tine înseamnă că sunt proastă? Dacă am 13 ani atunci sunt proastă? Chiar n-ai ce face, eşti chiar sec, sincer! Oricum nu stau să mă cert pe TPU, site-ul se numeşte TOŢI PENTRU UNU în caz că nu ai observat până acum, deci trebuie să ne ajutăm între noi, nu să ne jignim! Deci să înţeleg că eu sunt proastă şi urâtă dacă mă dau cu fond de ten? ce tare!
Nu mă fă să repet, nu ai scris păpuşă, ai scris PUPĂZĂ VOPSITĂ, uită-te mai sus, nu mă mai contrazice şi ea a zis ' dispar pe curul zilei ' (ok, a greşit, se mai întâmplă) tu ai zis: ' Ha! Ce dreptate ai! dar este puţin invers! ca ăla arată! ' hai că îmi pierd timpul, ştiu prea bine să citesc, n-ai scris păpuşă deci am văzut bine oricum nu mai are rost, e chiar o pierdere de timp, cum ne certăm acum, am face mai bine să mai dăm câteva răspunsuri (nu răspunsuri răutăcioase, unele ajutătoare care nu crează dispute gen), nu crezi?
Daca folosesti fondul de ten de la varsta asta, la 30 de ani o sa arati mai rau ca o baba de 70. Iti distrugi tenul, iar apoi vei deveni dependenta de machiaje si de fond de ten, pentru ca vei fi nevoita sa le folosesti ca sa nu se sperie lumea de tine cand mergi pe strada, nu vei mai avea incotro. Asa ca lasa-ti fata sa respire si nu mai folosi fond de ten pentru ca chiar nu are rost. Dupa 40 de ani n-ai decat, dar momentan lasa frumusetea naturala sa te puna-n evidenta
Ai mai scris o data ceva asemanator, inteleg ca esti un pic obsedata in privinta aspectului tenului tau. E intr-adevar o problema la varsta aceasta, acum am inteles doar ca ai probleme cu cearcanele Ce reprezinta de minereu am inteles, dar de ce cu fond de ten scump(pe care foarte multe dintre mamici nu si-l permit), asta cu siguranta nu am inteles. Pentru cearcane exista alte produse, nu vreau sa ti le spun ca maine te duci si-ti cumperi. O alta problema care nu ma lasa in pace, este cauza cearcanelor tale. Tu nu crezi ca asta-i problema ta, de fapt? Daca tu la patrusprezece ani ai cearcane, ce ai sa te faci cand vei deveni mamica? Stii ce, mai bine incearca sa te culci pe la zece seara, sa dormi bine pana pe la sapte, sa te speli cu apa rece pe fata si sa vezi cum iti trece.Am fost destul de rautacioasa cu tine, pentru ca vreau sa te trezesti... Daca cu adevarat ai probleme cu cearcanele, cea mai indicata metoda sunt compresele reci cu ceai de albastrele si nu fondul de ten.
Nu conteaza ca ai ceacrane, pentru ca dispar pe curul zilei Sunt sigura ca esti frumoasa asa cu esti fara nici un fel de machiaj
Flav nu e bine.
Pe moment esti foarte frumoasa, acoperi cosurile dar in timp vei arata foaret urat.La 20 de ani pielea se va atarna si vei arata ca al 40.
De dimineata uite sa te invat un truc, ...baga de seara 2 linguri la congelator. Dimienata scoalate cu 30 min inainte scoatele de aoclo si tineel 5 minute pe ochi si imediat iti vor trece cearcanele.
Eu nu te invat rau sa stii.sunt de aceeasi varsta ca tine dar nu am machez deloc.Ma dau doar cu oo crema de cosuri rareori si am dau cu luciu zilnic...atat.
Nu o lua in nume de rau. putin cate putin se strange si mai tarziu vei vedea efectele...
Te pup si sper sa nu te superi
Nu, nu e rau atata timp cat te demachiezi ca la carte, dar totusi parca e cam devreme...indiferent de ce fond de ten alegi, oricat de calitativ ar fi sau nu trebuie sa te demachiezi neaparat.
Este devreme. sa stii ca si eu ma trezeam cu o fataaa de iti venea sa o iei la fuga! Foloseam fond de ten inainte, dar treptat am observat ca tenul meu a inceput sa se schimbe si sa fie mai putin luminos si putin "imbatranit" imi parea rau sa-mi imbratranesc tenul prematur si am renuntat la fond de ten treptat. nu de tot, doar la ocazii il folosesc! In schimb ca sa am un ten frumos tin cont de cei trei pasi:demachiere, tonifiere si hidratare. si pentru cosuri folosesc o crema special destinata cosurilor! Iar inca un lucru foarte important pentru un ten superb. te sfatuiesc sa optezi pentru o gama de produse de calitate in functie de tipul tau de ten. sensibil, mixt sau gras! O idee ar fi sa-ti cumper ceva de la Vichy sau Avene cu apa termala. sunt foarte bune. doar ca produsele trebuie alese in functie de tipul de ten. dupa cum ti-am mai spus! Daca mai ai intrebari cu cea mai mare placere. te ajut pentru ca si eu am fost ajutata la randul meu Te pup :*
...habar n-am da pe bune ai numa 13 ani? jumate? ca areti super, de vreo 17-18 ani
Si eu ma dau chit ca nu e foarte bine, dar iti recomand unul bun, pentru tenul tanar, care ajuta si sa treaca cosurile Norma Teint de la Vichy, nici nu e scump eu am dat 60 de lei ultima data il gasesti la Sensiblu
Papusa vopsita! Nu eu am spus ca ai fata de cur! Se vede ca ai 13 ani si nu sti nici sa citesti, dovada ca scoala iti lipseste. Eu am dat un citat din -Lorena -... Ea a scris asa ceva! Aoleuuu! Greu cu cititul si intelesul! Deci daca ai ceva de discutat, discuta cu ea!
Ps. da, TPU dar prea mare este libertatea si ingaduinta fata de manifestarile unor copii minori!
Nu stiu ce parere sa am in legatura cu machiajul la varsta asta(nu sunt medic dermatog, deci nu ma pricep iar ca experienta proprie pot sa spun ca nu am inceput sa ma machez asa devreme cu FDT) dar macar sa imi fac datoria de te informez despre niste produse mai bune; Exista fonduri de ten absolut inofensive pentru. piele dar se gasesc mai greu (deoarece sunt putin populare la noi) si sunt mai scumpe; este vorba despre FDT-urile organice/ecologice. Sunt 100% naturale, nu contin deloc compusi toxici. Pe internet sunt cateva site-uri care comercializeaza "cosmetice organice" in Ro. Insa mai accesibile si se zice ca la fel de inofensive sunt si FONDURILE DE TEN MINERALE...Se gasesc mai usor, cam toate firmele cunoscute au si o gama cu aceste produse minerale doar ca in cazul acestora nu vei gasi decat sub forma de pulbere (nu lichid ca fondul de ten obisnuit) insa au avantajul ca lasa porii sa respire ceea ce e f bine pentru sanatatea pielii. Eu iti recomand sa alegi una dintre aceste doua variante si sa cauti intodeauna sa eviti sa achizitionezi produse foarte ieftine deoarece pretul mic indica si o catitate mai mare de compusi ieftini/daunatori pielii.
kalakkas întreabă: