anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Credeti ca operatiile estetice provoaca dependenta?
Stateam asa si ma gandeam la femeile care incep cu o operatie estetica, apoi isi mai fac una, apoi inca una... si mereu cand se uita in oglinda isi descopera noi defecte. Dar oare acele defecte chiar sunt defecte?

Mai intai iti pui acid in buze. Apoi zici "eh, daca mi-am pus acid hai sa imi fac si nasul". Dupa iti pui si silicoane. Dupa spui stop, dar medicul estetician iti povesteste despre noi proceduri, iar tu le vrei nu pentru ca ai nevoie de ele neaparat, ci pentru ca stii de existenta lor. Afli de liposuctie, dintr-o data vrei si tu. Afli de silicoanele pentru fese, brusc le vrei si pe alea. Ce parere aveti?

6 răspunsuri:
| ROB3RT89 a răspuns:

Salut,
Cele care recurg la chestii de genu, au probleme mai mari decat o simpla "dependenta".
E vorba de o disperare excesiva de atentie, poti observa asta usor si pe social media...

| GdX a răspuns:

Cred ca da. O data inceputa chestia asta tot o continui. Si nu cred ca tine doar de femei, sunt si barbati care fac operatii estetice.
Ca in viata, vrei tot timpul sa imbunatatesti ceva.
Unii vor sa imbunatateasca starea materiala, altii starea spirituala, altii starea profesionala si mai sunt si cei pentru care infatisarea trebuie imbunatatita.

| RoCkKiD a răspuns:

Nu stiu daca i-asi zice dependenta pentru ca dependenta implica niste simptome cand nu o satisfaci dar pentru oamenii normali in mod sigur exista o tendinta de a reapela la acele interventii. Toti avem lucruri care nu ne plac la noi, iar cand vezi ca printr-o interventie rapida acel defect se corecteaza te face sa te gandesti ca l-ai putea repara pe toate. Depinde doar unde spui stop.

Evident ca exista si cazurile mai cvasi-patologice, cazuri in care indivizii respectivi vor sa arate complet diferit si sunt dispusi sa treaca prin zeci de operatii pentru a atinge acel ideal. Dar acolo problema nu este la dependenta de chirurgia estetica ci la modul in care ei se percep. In cazurile alea operatiile sunt doar un mijloc, nu scopul in sine.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Cred ca dependenta este mult spus. (Sau? thinking) Si aici este o diferenta intre operatia estetica si cea plastica.

Este mai degraba ceva... inconstient si prostesc. Am zis chestia cu dependenta pentru ca sunt si persoane care fac asa ceva special cu un motiv, au nasul stramb, au buzele strambe sau alte astfel de lucruri. Si apoi nu mai fac. Nu este ca la tigari, unde iei una ca iti face bine laughing si apoi nu mai iei.

| Freya1 a răspuns:

Suferă de lipsa de atenție și stima de sine.Dar la aceste lipsuri contribuie si societatea.
Într-adevăr,daca mereu vrei sa lupți doar ca sa fi mai bun ca altul,sau doar pentru ca altul are si vrei si tu dai dovada de om slab din perspectiva mea.Dar in ziua de azi daca nu iesi in evidenta nu exiști.
Pe vremuri bărbați încercau să aibă un salar mare,sa se priceapă la mai multe lucuri,sa fie cat de cat dichisiti si cu vorbele la ei sa atraga femei,iar femeile învățau sa gătească,sa muncească câte ceva sa fie curate si gospodine ca bărbatul si familia sa aiba beneficii si ajutor din parte ei.Dar acum lucrurile s-au schimbat, multi bărbați fura sau fac manari, iau de la mami si tati bani, încearcă să aibă haine si fraze cat mai șmecheră, masini cat mai evidențiate ca sa atraga cat mai multe femei cu care sa se distreze.Iar având în vedere că de femei e plină lumea proastele pământului (scuze expresia si ma refer doar la cele, de fapt iti vei da tu seama de care spun) sunt in stare sa se mutileze pe viata sau sa se imbolnaveasca de cancer pentru o p..la,pentru ca stiu ca daca nu e scoasă ca din revista, lengherul ala ce poate nu a muncit concret o dată în viață lui poate gasi alta ce a avut mai mulți bani de operații, sau a inzestrat-o natura cu frumusețe nativă si il ia.Si atunci, câte o femeie din cate o generație se zbate sa faca in asa fel sa faca in ciuda altor femei (cred ele) si sa atraga cati mai multi bărbați pentru as hrăni egoul ce de mult s-a dus in jos din cauza lipsei stimei de sine la care repet contribuie si societatea ce mereu si mereu promoveaza non valori doar pentru o buca sau un san.
Concluzia este ca; Da, operatiile estetice pot provoca o oarecare dependenta in momentul in care esti slab si te lasi influentat de asa zisa moda si modele proaste.Dar toate astea s-ar putea opri daca acele femei s-ar respecta mai mult pe sine, sau uni bărbați nu ar mai fi niște maimuțe puse doar pe sex si le-ar aprecia calitățile si defectele cu care au "venit din fabrica".

| AlexElektro1987 a răspuns:

Nu e vorba de dependență, e vorba de gandire. Acele persoane nu se mai gandesc la consecințele care pot aparea datorita atator operatii ( sunt dispuse sa suporte toate durerile ) si întotdeauna se considera urate si ca acea urâțenie a lor se poate rezolva cu o operatie si inca o operatie sau ca pot fi mai frumoase cu cat isi fac mai multe operații si de cele mai multe ori, ele devin mult ma8 urate fata de cum erau prima dată. Nu are treaba cu dependența, este exact ca la cei care sufera de anorexie, ei sunt slabi de abia se tin pe picioare dar vor sa slăbească cât mai mult.