Zineryt este cel mai bun tratament impotriva acneei la ora actuala. Este foarte bun in lupta cu cosurile si pentru prevenirea lor. Zineryt trebuie sa fie aplicat pe o piele curata si uscata de 1-2 ori pe zi. Aici poti citi mai multe despre acest produs: http://acnee.info/zynerit-tratament-acnee-este-bun-pentru-tine/137 . Il gasesti la orice farmacie si costa in jur de 30 RON. Pe langa folosirea Zineryt-ului trebuie sa ai si o alimentatie sanatoasa. Mai putine dulciuri, grasimi, sucuri acidulate, mai multe fructe si legume. Poti sa mai folosesti si apa termala (imi place cel mai mult cea de la Avene), o crema hidratanta, hranitoare de la Avene, o crema de galbenele pentru cicatrici/urme lasate de cosuri, plus vitaminele E, A, C si Zn pe cale orala. Si este foarte importanta curatarea zilnica a pielii (dimineata si seara)! Ai nevoie de un gel de curatare cat mai bun. Intereseaza-te la farmacie, si vei fi ajutata sa alegi unul potrivit tipului tau de ten. Succes si numai bine!
Cosuri
Cosurile sunt nedorite de catre toate femei le. Sunt incomode, deranjante, inestetice si in plus, mai sunt si dureroase uneori. Dincolo de sutele şi chiar miile de produse cosmetice special concepute pentru tratarea nesuferitelor coşuri, poţi încerca şi tratamentele naturale, mult mai ieftine şi întotdeauna la îndemână.
Pe de altă parte, vei fi sigură că nu există efecte secundare precum uscarea excesivă a pielii sau apariţia iritaţiilor.
Uleiul din arbore de ceai
Uleiul din arbore de ceai conţine substanţe care limitează dezvoltarea bacteriilor. Bacteriile sunt cele declanşează apariţia acneei, prin infectarea porilor. Uleiul, pe care îl poţi cumpăra din magazinele de tip Plafar, se aplică prin tamponarea zonelor afectate.
Gelul de Aloe Vera
Gelul de Aloe vera este o adevărată minune atât pentru frumuseţe, cât şi pentru sănătate.
Curele cu suc de aloe sunt folosite pentru detoxifirea şi vitaminizarea organismului. Pentru că apariţia problemelor pielii poate fi declanşată şi de toxinele din organism, detoxifierea este un pas important în tratarea acneei. Poţi folosi gelul de aloe şi extern, prin aplicare locală.
Pasta de ovăz
Fierbe o ceaşcă cu fulgi de ovăz, lasă să se răcească, apoi adaugă două linguriţe cu miere şi amestecă.
Aplică pasta pe ten, evitând zona ochilor. Aşteaptă zece minute, apoi îndepărtează masca şi clăteşte cu apă călduţă. Pasta de ovăz absoarbe uleiurile în exces de la nivelul tenului şi eliberează porii, în timp ce mierea are un efect antibacterian.
Zinc
Zincul este un agent antibacterian şi un element necesar în producţia uleiurilor naturale ale pielii.
O dietă săracă în zinc poate determina apariţia episoadelor de ancee. Alimentele care conţin zinc sunt carnea roşie, alunele, nucile. Este foarte important să nu iei suplimente de zinc fără recomandarea unui medic!
Ulei din sâmburi de struguri
Uleiul din sâmburi de struguri este astringent şi poate fi folosit pentru curăţarea zilnică a tenului.
Eliberează porii şi grăbeşte vindecarea. De asemenea, pentru că este bogat în antioxidanţi, previne îmbătrânirea prematură a pielii.
Pe langa cauzele care tin de factori interni, care genereaza si intretin acneea, exista si o suma de factori suplimentari ce trebuie luati in calcul atunci te lupti cu nesuferitele cosuri. Gesturi marunte care trebuie sa-ti intre in reflex, pentru totdeauna, si care te pot ajuta ca aliati pretiosi.
Solutiile, cremele, eventual tratamentele pe care le urmezi nu sunt singurele tale arme in lupta pe care o duci.
Alaturi de rutina zilnica adauga si aceste sfaturi, ale specialistilor de la Become gorgeous. Vei evita contaminarea pielii cu germeni din mediul exterior, cea mai des intalnita cauza a suprainfectarii cosurilor.
Tips:
Iata ce trebuie sa faci pentru a scapa de cosuri:
- Aplica o masca care sa curete tenul de impuritati si care sa te ajute sa scapi pentru moment de exces
ul de sebum.
- Daca doresti ca el sa colecteze puroiulmai repede, atunci aplica pe el o carpa curata inmuiata in apa fierbinte.
- Pentru a-l face mai putin vizibil, aplica corector, in aceeasi nuanta cu pielea ta, iar apoi aplica pudra pentru a face corectorul sa reziste si mai mult
Nu pune mana pe fata!
Mainile tale sunt cel mai mare pericol, indiferet daca tenul tau este cu probleme sau nu. In concluzie, nu pune mana pe fata, sub nicio forma, decat dupa ce te-ai spalat bine cu apa si sapun.
Fiecare lucru pe care il atingi cu mainile (clanta, bara din autobuz, usa de la lift, tastatura si mouse-ul si inca multe altele), are pe suprafata lui colectii intregi de germeni. Cea mai mare dorinta a acestor fiinte microscopice este sa se dezvolte si sa se inmulteasca, iar o leziune cutanata, inclusiv un cos, este un adevarat paradis pentru ele.
Important este autocontrolul, iar dupa un timp, ideea ca mainile nu au ce cauta pe fata, iti va intra in sange.
Strange-ti parul!
Parul este o sursa de probleme pentru ten, mai ales daca este vorba despre un ten sensibil, care are tendinta acneica. Indiferent cat de curat ar fi, nu are ce cauta pe fata. In plus, de cele mai multe ori, persoanele care au probleme cu tenul au parul gras sau cu tendinte de ingrasare.
Este foarte gresita ideea ca parul poate ascunde unele din problemele tenului. Solutia cea mai buna: o coafura care sa lase fata libera sau macar, daca nu accepti acest lucru, ingrijeste-ti parul cu meticulozitate, folosind produse de buna calitate. Scapa de obiceiul de a sta cu mana in par sau cu parul pe fata. Protejandu-ti parul, iti aperi fata!
Sterge-te cu un prosop special!
Este gresit sa te stergi pe fata cu acelasi prosop pe care il folosesti ca sa te stergi pe maini. Servetele de la baie sunt curate, cu adevarat, doar la prima lor intrebuintare, iar dupa 24 de ore devin adevarate crescatorii de bacterii care abia asteapta sa ajunga pe fata ta. Solutia?
Servetelele de unica folosinta, albe si fara parfum (ca sa nu risti vreo reactie alergica la colorant si arome). Este foarte important ca, atunci cand exista o suferinta a pielii (fie acnee, fie micoza), prosoapele sa fie schimbate zilnic si spalate cu apa fierbinte (minimum 60 de grade) si un detergent bun (preferabil bio). Dar, regulile de igiena sunt la fel de importante, indiferent daca ai sau nu o suferinta a pielii.
Tamponeaza usor, nu freca!
Nu freca niciodata fata cu prosopul, doar tamponeaza usor! Este total contraindicat frecatul cu prosopul, in cazul in care ai acnee pe spate sau in zona umerilor. Acest obicei este extrem de danunator si nu face decat sa extinda suferinta pielii.
Evita grasimea, prajelile si condimentele!
Este dovedit faptul ca ceea ce mananci are un efect radical asupra tenului. Prin urmare, evitand anumite alimente care pot genera cosuri, chiar daca nu scapi de acnee, ai posibilitatea sa reduci numarul leziunilor. Evita alimentele grase, carnea prajita si condimentele. Alternativa sanatoasa sunt legumele, fructele si minimum doi litri de lichide neacidulate pe zi. In acest fel, ajuti organismul sa elimine toxinele.
Schimba fata de perna la doua zile!
De foarte multe ori, in ciuda faptului ca ai grija, ca la carte de tenul tau, se intampla sa uit de fata de perna. Tenul gras sau cel cu probleme, trebuie protejat si in somn, astfel ca fata de perna trebuie schimbata la fiecare doua zile.
Motivul este identic cu cel din cazul prosopului. Mai mult, trebuie sa ai grija ca fetele de perna sa fie spalate foarte bine la temperatura inalta, foarte bine limpezite si calcate.
Fa miscare! Elimina toxinele!
Oricat ar parea de ciudat, exercitiile fizice sunt un mijloc foarte eficient pentru combaterea si limitarea efectelor acneii. Miscarea fizica ajuta la buna oxigenare a tesuturilor si la buna functionare a acestora. Daca faci miscare, organele tale functioneaza mai bine, iar sangele ajunge la toate celulele, ceea ce face ca aportul de oxigen si nutrienti sa fie imbunatatit.
Mai mult, miscarea fizica te ajuta sa elimini mult mai temeinic toxinele, ceea ce este un mare beneficiu pentru o piele cu probleme. Este foarte important de precizat ca miscarea aduce si un tonus psihic imbunatatit, lucru necesar celor care sufera de acnee. Este binecunoscut faptul ca aceasta problema duce la scaderea increderii in sine, iar uneori chiar la depresie.
Bafta!
Foloseste ceai de musetel nu foarte des de preferat seara.asta de 2 ori pe aptamana.si incerca o data pe saptamana sa aplici miere de albine ca o masca stai cu ea asa 20 de min apoi o indepartezi cu apa calduta. mierea e pentru hidratare.bafta
. si uite o reteta pentru puncte negre dar asta cand vei mai creste putin.Ai nevoie de lapte dulce o lingura de praf de gelatina fara aroma un pahar termorezistent si o pensula...amesteci in pahar lingura de lapte cu lingura de gelatina, amesteci bine pana cand compozitia devine grunjoasa pune paharul in cupt cu microunde 10secunde pe putere de incalzire medie.acum amesteca bine cu pensula si aplica pe nas sau unde sunt punctele.ast sa se usuce cca10 min apoi inlatura si priveste.tot excesul de sebum si puncte negre au fost indepartate. PONTpentru un efect de durata dupa ce ai inlaturat maseaza zona cu doua picaturi de zeama de lamaie. am mai dat reteta asta la cineva de aici.eu zic sa incerci da rezultate si nu costa mult(e criza)pooop
In primul rand...nu le mai sparge...in al doilea rand eu cred ca ar trebui sa iti iei o crema care le acopera(exista si pentru varsta ta) sau daca vrei intra pe internet la rubrica "scapa de cosuri" si sunt sigura ca vei gasinu prea ti-am fost de folos dar am incercat
MadalinaMadda întreabă:
kalakkas întreabă: