Pai de punctele negre poti folosi zat de cafea sau malai. Te freci cu el in zona unde ai puncte negre timp de 2-3 minute (insa ai grija sa nu te freci la cosuri deoarece le poti irita si vei ramane cu pete) apoi aplici o crema hidratanta (numai daca vrei). Pentru cosuri incearca sa te speli mai des cu un sapun de fata sau un gel purificator si umpara-ti de la farmacie o crema speciala pentru acnee (de preferat una ieftina deoarece cremele ieftine sunt uneori mai eficiente ).
sper ca ti-am fost de folos :*
De cate ori pe saptamana trebuie sa ma frec pe fata?
O data pe saptamana sau de 2 ori depinde cat de "grav" e
Pentru puncte negre: Spala-ti fata in fiecare zi cu un sapun delicat sau cu un lapte demachiant. Pentru tenul gras, poti folosi gomaj (gasesti la farmacii, iti recomand cu unt de cacao). Nu iti stoarce punctele negre deoarece vei ramane cu pete sau urme. Sau poti folosi o crema. Iti recomand ceva de la Eucerin, Clean&Clear, Neutrogena etc (le gasesti in farmacii).
Pentru cosuri: Foloseste o crema anti-cosuri deoarece le va usca (trebuie sa aplici doar pe cos crema) si o lasi noaptea sa-si faca efectul. Iti recomand crema de la Gerovital. Te poti da cu gel de aloe vera sau cu un catel de usturoi. Demachierea este foarte importanta (curatare, tonifiere, hidratare). Trebuie sa te demachiezi in fiecare dimineata si seara. Nu folosi fondul de ten deoarece acesta doar le acopera si nu le amelioreaza. In plus, iti usuca tenul si un ten uscat duce mai tarziu la aparitia ridurilor. Poti folosi o crema coloranta sau un corector pentru a masca micile imperfectiuni. Daca vrei solutii naturale, intra pe: http://sanatate.acasa.ro/......e-865.html
Sper ca te-am ajutat!
Stoarcele de fiecare data.
. Sau. Dati cu o crema pentru indepartarea cosurilor sau punctelor negre.
. Sau. Incearca un creion care iti ususca cosurile/punctele negre. Stiu ca prietena mea mi-a dat cu unul dinacela si am scapat in vreo 2-3 zile de cosurile marcate cu acel creion.