In inaltime cresti cu varsta, pana la 22-24 ani.
Te poti intinde si prin sport sau diferite aparate de intindere, dar peste 1-2 decenii coloana intinsa va ceda, va reveni la lungimea (inaltimea) normala si fei avea dureri extrem de neplacute ("lombagita" si altele), deseori te faci cocosat si/sau te ingrasi la burta.
In sus cresti. De jos in sus. Ca picioarele sunt mereu pe pamint (daca nu sari, zbori, sau alte de-astea), doar capul se ridica tot mai sus, deci cresti in sus.
O glandă secretă un hormon care-i " spune " corpului cât să crească. Nu ştiu dacă există vreo metodă REALĂ care să te facă să creşti.
Pentru a creste in inaltime trebuie sa faci diferite sporturi cum ar fi :baschetul, hambalul, mersul pe bicicleta, inotul.Principalele oase pe care trebuie sa le lucrezi sunt coloana vertebrala si picioarele. Acestea au capacitatea de a-ti creste statura.
Inaltimea e determinata genetic si nu ai ce sa ii faci. baschetbalistii si asa mai departe nu cresc pentru ca joaca baschet, pentru ca sunt inalti ajung sa joace baschet.
Daca ai sub 20 de ani cartilajele osoase nu sunt inca inchise, cresterea in inaltime poate fi stimulata prin exercitarea acestor sporturi
O sursa pentru aceasta afirmatie se poate?
Trebuie sa iti dau tie explicatii personale? Citeste carti de anaomie si fiziologia omului si ai sa descoperi singur tainele corpului uman
Pai asta te si intreb zi-mi cartea si pagina sa ma duc sa citesc.
Eu am avut 1M 30 CM. Eram scund. Am inceput sa fac inot. Dupa 1 an am 1m 69CM
Eu am avut 1m 30 si am inceput sa joc world of warcraft si dupa 3 ani am avut 1.90.
Erai la pubertate
AlexSkillz19 întreabă: