1. Ambalajul. Parfumul trebuie sa aiba o un ambalaj de calitate, dintr-un carton de calitate. Daca vezi ca ambalajul arata bine si este bine confectionat in cel mai mic detaliu ai deja un indiciu ca produsul e autentic. Marile case de parfumuri isi selecteaza cu foarte mare grija furnizorii de ambalaje si acestia trebuie sa indeplineasca conditii dure de calitate care nu ar putea fi indeplinite de cine stie ce fabrica de falsuri din China. In caz ca produsul cumparat este tester criteriile de mai sus nu se aplica dar in schimb poate fi verificata calitatea sticlei si bineinteles poate fi incercat parfumul, ceea ce este un test chiar mai important decat al ambalajului.
2. Codul produsului. Pe cutia produsului comercial sigilat (nu si pe cutiile de tester) exista de cele mai multe ori un cod stantat care ar trebui sa se regaseasca identic si pe flaconul parfumului.
3. Persistenta parfumului. Majoritatea parfumurilor, odata pulverizate pe un blotter (acea fasie de carton care exista in magazine) trebuie sa-si mentina mirosul 20-24 ore sau uneori chiar mai mult, in functie de concentratie si de versiunea produsului, apa de parfum sau apa de toaleta. (Asta nu inseamna ca si pe piele va rezista la fel de mult pentru ca intervin PH-ul, transpiratia, etc.)
4. Flaconul. Sticla parfumului, la fel ca si cutia, trebuie sa indeplineasca cerinte foarte dure impuse de casele de parfumuri. Unele sticle sunt adevarate opere de arta si sunt foarte greu de realizat. Daca totusi un producator neautorizat de ambalaje incearca sa falsifice un parfum, cu siguranta sticla respectiva nu va arata precum originalul, va avea imperfectiuni si deficiente de calitate vizibile.
5. Limpezimea parfumului. Scuturati sticla de parfum, daca parfumul este autentic bulele de aer ar trebui sa dispara in aproximativ 10 secunde. Daca nu dispar si parfumul se prezinta spumos inseamna ca nu este cea ce cautati.
6. Parfum fara impuritati. In momentul agitarii parfumului lichidul nu trebuie sa prezinte impuritati de nici un fel. Daca lichidul din interiorul sticlei este unul curat atunci parfumul este unul original.
7. Testul comparativ. Dupa ce ati achizitionat un parfum, ca sa va asigurati de originalitatea lui puteti merge intr-un magazin de parfumuri, pulverizati acelasi parfum pe un blotter, apoi pe cel pe care l-ati achizionat pe un alt blotter si, evident, mirosul trebuie sa fie acelasi si atunci imediat si dupa putin timp.
Scrie pe ele care sunt pentru tester.
Bafta!
Uite un articol complex aici http://www.parfumela.ro/articole/diferenta-dintre-tester-si-parfum/
Bună! Testerele nu sunt în ambalajul lor original, poți găsi mai multe detalii și o gama foarte larga de testere dama sau barbati aici:
https://www.gootoc.com/cat/Parfumuri-Barbati-34
https://www.gootoc.com/cat/Parfumuri-Dama-35
E putin complicat de explicat...parfumurile bune au alarma pe ele,se simte la mana scrisul dupa sticla,pulverizeaza dispersat,nu lasa o dara ca replicile, are textura putin uleioasa si cel mai important persista mirosul.Iar la tester e foarte simplu, scrie pe sticla "TESTER". Sper ca ai inteles...
DaciaRomania întreabă: