Am mai scris eu mai niste motivatii de natura etica/morala si sociala, daca doresti sa citesti.
Deja e mult prea avansat sa povestesti despre asa ceva majoritatii romanilor. Ma uitam cu cita disperare se invirteau la cumparat tugulanii inainte de paste Nike si Puma, dar mizerii de-astea de adidasi cu mesh sau culori deschise/albi care se vor face varza dupa cateva purtari, iar eu cu chiu-cu vai am reusit sa imi gasesc o pereche de Columbia waterproof (ma interesa ceva comod, gen adidas/pantof jos, musai sa tina la ploaie) redusi de la vreo 500 la 324 si i-am luat cu un junghi in spate ca nu am reusit sa imi gasesc ceva de genul la mina a doua/outlet ca sa imi vina. A, da, sa mai zic ca la outlet am tot vazut mizerii de genul Tommy Hilfinger sau Converse la 3-400 RON perechea, numai prostii de tenisi/adidasi low-cost glorificati? Fiica-mea face ce face si tot ma freaca la cap ca vrea Converse. I-am luat vreo 3 perechi de tenisi similari la nici 1/3 din pretul unei perechi noi de Converse (nu i-am luat chinezarii cu miros de petrol, ci treburi misto din outlet/sh, doua perechi noi cu etichete pe ei si una ca si noi), i-am explicat cum sta treaba, i-a intrat pe o ureche si a iesit pe alta...
Da, majoritatea romanilor sunt paraleli, dar daca vorbim despre aceasta realitate se va schimba situatia.Da, despre nike si alte nume mari de incaltaminte se poate spune acelasi lucru, tot prin sweatshops se fac, fiind exploatati si copii. Stiu un patron care cumpara toate astea de firma din China cu 50 de lei perechea si ii vindea aici in magazinul propriu cu mult mai mult.Eu nu am deloc noroc la incaltaminte, asa ca aia o cumpar noua din magazine romanesti, avand grija sa ma tina. Uneori mi se pare ieftina si ma intreb daca pielea nu vine tot din China.E usor sa vina un produs sau obiect gata facut din alta tara, la care adaugi in ultima faza de productie eticheta ta sau un fermoar, ceva mic etc. si gata, ai produse made In Romania. Asa procedeaza multe branduri, oh the wonders of E.U.
Poate fiica si-ar schimba parerea daca ati urmari cateva documentare impreuna. Apoi, o poti condamna? Eu zic ca nu, deoarece e plin netul de pustoaice care fac shein hauls etc. Inainte fenomenul
Da, ar fi o idee cu documentarele. Macar niste shorts pe TikTok, ceva, ca pe astia de 10-14 ani e a naibii de greu sa ii tii interesati de ceva mai mult de 2-3 minute.
Recomand pagina asta de Instagram, plus canalul Youtube, desi precedentul are mai mult succes. Are video-uri scurte despre toate cele si fix asa a castigat popularitate si mii de followeri printre adolescenti mai ales, dar si adulti tineri.
https://www.instagram.com/p/CoXsbh-oNFI/
https://www.youtube.com/watch?v=X9heVnxsO9w
Andreeashine întreabă: