| ReignForest a întrebat:

Cum pot face ca fondul de ten să nu se mai i-a pe haine(am folosit pudră). Merge cu spray de fixare?, trebuie să imi schimb fondul de ten(folosesc L'oreal Paris true match) sau nu îl aplic cum trebuie?(uneori cu burețelul, alte ori cu pensula). La fel e și cu concealarul când îl aplic la cearcăne se vede ca și cum are efect de masca(ca și cum se vede praful pe masa).Am un blush care e spart(nu stiu cum să spun, scăpat de jos ei e în multe bucatele), ce pot face?

8 răspunsuri:
| RAdriana2IFH a răspuns:

Folosete spray pentru fixare a machiajului sau pudra de fixare.

| Miruna333 a răspuns:

Pudra+ spray de fixare. Ambele, plus fdt de calitate.
Ca sa nu existe efectul de masca, trebuie si hidratata foarte bine pielea inainte

| RAdriana2IFH a răspuns:

Cum să previi transferul fondului de ten pe haine
- Folosește un primer matifiant sau hidratant – dacă ai tenul gras, alege unul matifiant; dacă ai ten uscat, unul hidratant. Acesta ajută fondul de ten să adere mai bine.
- Aplică fondul de ten în strat subțire – dacă aplici prea mult, rămâne mai mult produs la suprafața pielii și se va transfera mai ușor.
- Tapotează bine cu burețelul – pensula poate lăsa mai mult produs la suprafață, ceea ce crește riscul de transfer. Încearcă să presezi ușor cu burețelul pentru a fixa fondul în piele.
- Setează bine cu pudră translucidă – asigură-te că aplici pudra prin presare ușoară, nu prin mișcări circulare care ar putea ridica produsul.
- Folosește un spray de fixare – Da, merge! Alege unul rezistent la transfer, cum ar fi Urban Decay All Nighter sau NYX Matte Setting Spray. Dacă ai ten uscat, mergi pe unul hidratant.

Dacă ai încercat toate astea și tot se transferă, poate merită să încerci un alt fond de ten cu finisaj mat sau rezistent la transfer (ex: Estée Lauder Double Wear, Maybelline Super Stay).

Cum să faci concealer-ul să nu arate ca o mască
- Aplică puțin produs – dacă pui prea mult, se poate strânge și arăta cakey. Încearcă să aplici doar cât ai nevoie.
- Folosește un burețel umed pentru blenduire – acesta ajută la topirea produsului în piele.
- Setează cu o pudră fină, translucidă – folosește o pensulă mică și tapotează ușor pudra peste concealer, fără să freci.
- Hidratează bine zona de sub ochi – dacă ai pielea uscată, concealer-ul poate arăta prăfos. Aplică o cremă lejeră înainte.

Ce faci cu blush-ul spart?
- Varianta 1: Reparare cu alcool izopropilic

Zdrobește blush-ul complet, astfel încât să devină o pulbere fină.
Adaugă câteva picături de alcool izopropilic (90%+), până obții o pastă.
Nivelează suprafața cu o spatulă sau un card de plastic.
Lasă-l să se usuce complet (câteva ore).
- Varianta 2: Transformă-l în blush cremos

Amestecă pulberea cu puțin balsam de buze incolor sau ulei de cocos.
Pune-l într-un borcănel mic și aplică-l cu degetele sau cu un burețel.
- Varianta 3: Folosește-l ca fard de pleoape
Dacă nu vrei să-l repari, poți folosi bucățile de blush ca fard de pleoape – merge mai ales pentru nuanțele calde.

| ReignForest explică (pentru RAdriana2IFH):

Eu folosesc gel de curățare, ser, crema de ochi și crema de față cu sprijinul 50+ și apoi APLIC fondul de ten, am încercat mai demult cu pudra dar se lua și aia, cu spray de fixare nu am încercat încă, as schimba fondul de ten, dar nu stiu cum sa aleg nuanta potrivita

| RAdriana2IFH a răspuns (pentru ReignForest):

Dacă vrei să schimbi fondul de ten și să alegi nuanța potrivită:

- Testează fondul de ten pe maxilar, nu pe mână – pielea de pe mână are alt ton decât fața. Aplică o dungă pe linia maxilarului și vezi dacă se potrivește cu gâtul.
- Verifică subtonul pielii:

Dacă venele tale sunt verzui, ai un subton cald – ți se potrivesc nuanțele de fond de ten cu ton galben/piersică.
Dacă venele sunt albastre/violet, ai un subton rece – alege un fond de ten cu subton roz sau neutru.
Dacă nu e clar ce culoare au venele, ai un subton neutru – ți se potrivesc nuanțele bej/neutre.
- Test în lumină naturală – verifică nuanța la fereastră, nu doar în lumina artificială a magazinului.

Dacă vrei să încerci alt fond de ten care nu se ia pe haine, uite câteva:
- Estée Lauder Double Wear – super rezistent, mat, perfect pentru ten mixt/gras.
- Maybelline Super Stay 24H – mai accesibil, cu rezistență bună.
- L’Oréal Infallible 24H Fresh Wear – mai lejer, dar cu bună rezistență.
- Catrice True Skin – hidratant, potrivit dacă ai ten uscat/normal.

Pe asta L’Oréal Infallible 24H Fresh Wear l-as folosi, la fondul de ten ce îl folosesc acum am nunta 5.R.5.C(rose sand), am subton rece și nu îl pot folosi la magazin(pentru ca fond de ten pe fata)

| RAdriana2IFH a răspuns (pentru RAdriana2IFH):

Sau daca doresti te pot inscrie la Avon unde ai mai multe optiuni:

Pentru ten gras/mixt:
Avon Power Stay 24H – Rezistent la transfer, mat, nu încarcă tenul.
Avon Flawless Ultramatte – Control bun al sebumului, aspect catifelat.

Pentru ten uscat/normal:
Avon True Color Calming Effects – Hidratant, cu efect luminos.
Avon Luxe Silken – Mai cremos, oferă o strălucire naturală.

Sunt la Avon reprezentat și am încercat acum cativa ani, fond de ten de la luxe, am folosit și power Stay 24 dar nu au fost bune, imi place asta de îl am de la L'oreal Paris true match, doar ca nu e rezistent la transfer cum scrie, o să incerc și cu spray de fixare ca să văd dacă merge