Bună.
Ceară caldă. Pui fâși subțiri călduțe în sensul de creștere a firului de păr și după câteva secunde tragi în sensul invers al firului de păr energic.
Repeți operațiunea dacă mai este nevoie.
Ceara rece este și ea utilă.
Te sfătuiesc să mergi la o cosmeticiană să vezi cum epilează mustața și apoi poți face singură acasă.
În situația în care părul este scurt și nu prea închis la culoare, o decolorare este bine venită.
Se găsește în comerț un produs numit Karaver Golden Bleach cu tot ce trebuie, nu-ți mai rămâne decât să citești instrucțiunile și să te apuci de treabă.
Ultima variantă este epilarea cu laser.
Acum rămâne să hotărăști ce metodă ai să aplici pe viitor.
O față curată fără "mustăcioară".
Pa, pa.
Poti sa mergi la cosmetica si acolo iti poate face epilare cu ceara... daca nu cu laser. Oricum si epilarea cu ceara, daca se face succesiv, timp de cateva luni, dupa un timp parul nu mai creste... Eu am probat asta atat la mustata cat si la sprancene. La sprancene nu mai creste deloc si la mustata - doar foarte putin - merg o data la 4 luni.
Te sfatuiesc sa nu te epilezi cu ceara acasa pentru ca poti sa te arzi sau sa te infectezi. Cosmeticiana iti face si tratament cu ceva crema... ca sa nu se infecteze si sa nu se inroseasca.
Eu mi-o epilez acasa cu benzi de la strep speciale pentru mustata, problema e ca trebuie sa o lasi sa creasca vizibil pentru ca altfel nu se ia.
Cu crema am incercat, dar nu da rezultate, se inmoaie firele dar pentru ca nu sunt suficient de lungi nu se iau.
Sa nu bagi lama niciodata, am auzit ca unele fete mai fac asta
Penseta e ok, e dureros dar e cel mai bine daca nu vrei sa o lasi sa creasca mare.
Te poti duce si la cosmetica, tot cu ceara.
Sau, daca ai bani, ti-o iei definitiv, eu as incerca metoda asta.
Exista pe la farmacii sau in hipermarketuri niste benzi cu ceara speciale pentru fata(in special mustata). Sunt mult mai inguste si permit inlaturarea tuturor firelor de par.Eu folosesc de la Gerocosen si sunt foarte multumita de ele.
Cu ceara, este super si scapi de puful inestetic.Inainte de epilare sa dai cu putina pudra, iar dupa cu putin ulei, ai grija ca ceara sa nu fie foarte fierbinte.
Se poate îndepărta cu laser-ul... din câte am auzit nu doare mai tare decât o înţepătură de ţânţar şi nici nu se mai reface. O cunoştiinţă de-a mea şi-a îndepărtat astfel nişte fire ne-la-locul-lor... la o clinică din Cluj-Napoca. Bănuiesc că sunt asemenea clinici şi în alte localităţi
Daca nu e vizibila mai bine nu o epilezi... dar daca chiar vrei exista benzi speciale cu ceara pentru zona fetei. Veet si altele. Mai exista si metoda "vopsirii", de fapt decolorare, a pufului din zona mustatii. Eu nu mi-am epilat-o niciodata pentru ca e pufuletz si nu vreau sa se transforme in mustata veritabila
Eu merg la cosmetica dar se poate si acasa cu benzi veet su strep. daca alegi sa te epilezi acasa, da-ti cu un unguent de galbenele dupa.
anonim_4396 întreabă: