Bună.
Şi cea mai performantă placă deteriorează părul. Trebuie să aplici pe vârfuri ulei special de protecţie (cel de la salon este foarte bun, poţi cumpăra direct de acolo) şi placa o foloseşti mult mai rar pentru a avea un păr sănătos fără să ai vârfurile despicate, arse. O dată la 2-3 luni, tai vârfurile pentru a ajuta la creşterea lui.
Pa, pa.
Sa il faci cu placa cat mai rar.Si foloseste un ulei special pentru varfuri, inainte de a-ti indrepta parul.Eu folosesc de la Kallos, il gasesti in supermarketuri, costa in jur de 22 ron si este foarte bun, este produs profesionist.SI foloseste produse pentru par deteriorat, varfuri despicate.
http://www.kallos.ro/......r-c34.html
Cel glossy si cel mov(acela este pentru cele cu parul blond).
In primul rand sa nu il mai chinuiesti atat cu placa, pentru ca, asa cum a mai fost spus, chiar si cea mai performanta placa aduce mare suferinta parului tau. Eu am o placa f buna, am cumparat-o de la un salon acum vreo 4 ani, este profesionala si am dat vreo 500 de ron pe ea. Scumpa, dar merge perfect si imi face parul exceptional. ca solutii, iti recomand produsele profesionale, de la salon, cum ar fi cele de la Wella (este unul special pentru protectie impotriva caldurii) si mai este o firma pe care nu mi-o amintesc, dar despre care tipa care ma tunde imi spunea ca se folosesc la saloanele getei Voinea. Si nu sunt nici ft scumpe, in jur de 50 de ron. Sper ca am fost de folos, :*
Foloseste o masca de regenerale saptamanal, nu utiliza placa fara sa aplici un produs de protectie termica inainte, nu-ti lasa parul prea lung si poti incerca diverse masti naturale pentru parul deteriorat (cauta pe google).
Si un mic truc ca sa nu iti afecteze prea tare parul placa : aplic-o o data la radacina si de doua ori pe lungimea parului. In felul aesta scapi fara sa iti arzi parul.
Sa iti aplici un protector pentru caldura de la radacina la varfuri inainte de a-ti intinde parul si gata:pe
Sincer, cred ca trebuie folosit un spray perfect pentru placa.Stiu ca se foloseste si ulei da masline, il aplici pe par il tii o noapte si a doua zi te clatesti si iti faci parul cu placa.Trebue sincer si o placa profesionala, da, sincer costa da ca sa fii frumoasa trebuie sa suferi.Si eu am folosit pentru o perioada olaca si l-am ars, norocu-l meu a fost ca am firele foarte groase, dar s-a ars si a trebuit sa il tund.Sunt ioana am 13 ani si stiu asta din experienta foloseste placa cat mai rar si cand o folosesti ajuta parul cu ceva bun si sanatos sa nu il arda.
Metoda elasticelor de par
Aceasta metoda a fost inspirata de femeile afro-americane, deci trebuie sa stii ca cel mai mare succes il va avea in cazul parului foarte cret. De asemenea, trebuie sa stii ca aceasta procedura incepe seara si se incheie abia a doua zi, asa ca nu te poti baza pe ea daca trebuie sa iesi din casa in jumatate de ora.
De ce ai nevoie:
Elastice mici
O sticla de apa cu pulverizator
Un pieptene cu dinti rari
Un spray pentru coafarea parului
O perna din satin
Instructiuni:
1. Pentru inceput, spala-ti parul cu samponul tau obisnuit apoi aplica balsam. Odata terminat acest pas, nu iti usca complet parul. Incearca doar sa absorbi cu prosopul excesul de apa. Parul trebuie sa fie destul de umed incat sa poti trece cu pieptanul prin el fara probleme. Ai grija sa iti pui pe umeri un prosop uscat care sa absoarba apa care va curge in timp ce te piepteni.
2. Piaptana-ti parul. Daca este nevoie sa il mai umezesti, foloseste sticla cu pulverizator pentru a mai adauga putina apa in cazul in care ti-ai uscat prea mult parul. Cea mai usoara metoda ar fi sa incepi pieptanarea de la varfuri, urcand treptat spre radacini.
3. Dupa ce ti-ai descalcit parul, imparte-l cu degetele in sectiuni. Ideal ar fi ca in final sa ai 10-14 sectiuni, dar numarul depinde oricum de cat de des si de lung este parul tau. Pentru o impartire mai precisa, poti folosi si pieptenele.
4. Ia una din sectiuni si prinde-o cu un elastic cat mai aproape de radacina. Ai grija ca elasticul sa nu fie nici foarte larg, dar nici prea strans, pentru a nu-ti degrada parul. Urmatorul elastic prinde-l pe aceeasi suvita, la distanta de aproximativ 2-5 cm. Procedeaza in acest mod cu fiecare sectiune de par.
5. Odata ce tot parul tau a fost impartit in sectiuni si fiecare suvita prinsa cu elastice, te poti duce la culcare. Dormi pe o perna de satin, fara nimic care sa iti acopere capul, astfel incat aerul sa iti poata usca parul. Cele 6-8 ore de somn sunt, de obicei, suficiente pentru ca parul tau sa se usuce. Asta bineinteles daca in camera nu este foarte frig.
6. Dimineata desfa elasticele din par. In functie de lungimea si desimea parului, este posibil ca in zonele unde parul a fost prins cu elastice sa fie inca umed. Nu folosi uscatorul de par, ci lasa-ti parul sa se usuce in mod natural.
7. In acest moment, parul tau ar trebui sa fie intins dar nu lipsit de volum. Foloseste un spray pentru coafare si aranjeaza-ti parul cum vrei tu. Elasticele ajuta parul sa se usuce intr-o pozitie in care firele de par stau drept si odata ce le indepartezi, parul va ramane drept si cu volum.