Adevărul e că ai un program de somn foarte bun din moment ce te culci pe la 22-23 și te trezești pe la 9-10. Eu ar trebui să am cearcăne până la gât cu orele mele de 3-4 de somn și trezirile pe la 1-2. Acum depine de la organsim la organism, eu una nu am cearcăne și văd că majoritatea persoanelor cu program mai corect decât al meu fac, așa că m-am interesat mai mult despre ele.
Orice oră pierdută din somnul de înfrumusețare are repercusiuni asupra sănătății și strălucirii tenului nostru. Chipul capătă o expresie obosită, ochii devin triști, iar cearcănele își fac apariția cu timpul. Există însă numeroase alte motive care cauzează apariția lor. Pe lângă somnul insuficient, cearcănele mai pot semnala și o tensiune nervoasă neobișnuită, exces de amidon, lipsa vitaminei A, E sau a fierului, sau chiar anumite probleme legate de glanda tiroidă.
Atât pentru prevenirea cât și pentru tratarea cearcănelor, medicii nutriționiști ne recomandă o dietă alimentară formată din legume precum: spanac, urzici, ceapă verde, praz, morcovi (în special), andive, salată verde. Consumarea acestor legume are rolul de a purifica sângele, înlăturând toxinele pe care le acumulează. În funcție de calitatea și culoare sângelui care irigă vasele din epidermă, cearcănele se vor deschide la culoare, devenind mai puțin vizibile. De asemenea, încearcă să elimini din alimentație pastele făinoase și dulciurile deoarece amidonul conținut de acestea accentuează cearcănele. Renunță de asemenea la mâncărurile și băuturile prea sărate, nici ele nu sunt sănătoase pentru organism.
Pentru estomparea cearcănelor poți aplica dedesubtul ochilor comprese cu ceai de albăstrele, alternându-le cu cele de mușețel cald. Eficiente împotriva cearcănelor pot fi însă și comprese reci cu ceai de sunătoare. Pentru atenuarea cearcănelor, în zona de sub ochi mai pot fi aplicate și felii de castravete sau de cartofi crud, cum se face la cosmetică.
De câte ori ai ocazia, nu ezita să faci plimbări în aer liber într-un ușor mers forțat. Trucul este unul simplu și banal: oboseala fizică, combate insomnia, inducând starea de somn, iar prin oxigenarea sângelui sunt eliminate toxinele.
Efectuează o serie de exerciții de respirație în fața unei ferestre deschise. Fă un set de 5-10 inspirații și expirații cam de 2 ori pe zi, iar apoi mărește ritmul treptat până ajungi la 20, efectuat tot de 2 ori pe zi. Are tot un efect de oxigenare a corpului, care reduce starea de oboselală și te relaxează.
Sper că te-am ajutat. :*
Si eu am cearcane (dar nu ma intereseaza sa mi le indepartez) asta se rezolva printrun tratament cu o crema. O gasesti in farmacii sau in hipermarket la cosmetice. Treaba cu somnul nu iti indeparteaza cearcanele ci doar le face sa para mai mici dar cu timpul in parcursul zilei devin mai groase.
Cearcanele nu iti apar neaparat pentru ca nu ai dormit bine, etc. Pot fi si din cauza genei tale.Adica cineva din familia ta (mama, tata, bunica, bunicul...) a avut ceacane, si ti-au trimis si tie prin gena
Oricum, daca te deranjeaza rau poti folosi un creion anticeacane de la Avon.Eu folosesc asa ceva, si pot sa sp0un ca daca il folosesti cum trebuie, chiar da rezultate
Stai linistita, nu esti singura care are asa ceva.Sunt si eu, si prietena mea si inca ctv milioane de femei
Http://www.romedic.ro/cearcane-0P13458 aici scrie, cum sa le tratezi, etc... funda :D :P
Poate fi ceva nativ, nu din cauza somnului.
Poti sa le "ascunzi" cu un creion anticearcan ( eu folosesc touche magique de la l`oreal si este foarte bun), sau varianta clasica : doua rondele de castraveti reci pe ochi =)
Pai se poate trata consumand mult ceai de urzici sau cu un creion ca sa le acoperi...
aureliaghindoac întreabă: