Si eu am aceasta problema cu matreata..Am de vreo 2-3 sau chiar 4 ani si nu stiu din ce cauza. Singura rezolvare este sa consulti un dermatolog, fie particular sau un spital pentru toata lumea, pentru ca el stie cum sta treaba.
Daca nu doresti sa mergi la un dermatolog, ar cam trebui sa manânci mai sanatos: fara prajeli, fara dulciuri, fără Coca-Cola, Pepsi, in general sucuri chiar daca sunt "naturale" sau nu, fructe si legume specifice (eu nu le stiu dar sigurat gasesti pe net), sa bei acei 2 litrii de apa pe zi (iti poti descarca o aplicatie sa iti aduca aminte sa bei apa daca nu bei mai deloc), sa faci sport in aer liber, undeva curat si pașnic. Am mai auzit si ca stresul iti provoaca mătreață si mult mai multe alte probleme de sănătate.
Mai exista si unele leacuri babesti gen sa te speli cu bicarbonat de sodiu sau lamaie, si multe altele. Si astea, de asemenea, le poti gasi pe internet fara nicio problema.
Ieri am fost sa ma tund si mi-a spus acea femeie ca poti face si din cauza cum te speli. De exemplu, daca te speli in vană de obicei stai cu capul in jos, si atunci nu te speli corespunzător si toata pielea moarta pe capul tau nu va disparea (si in cazul in care ai doar pe o portiune de scalp, ea poate disparea din acel loc dar apare intr-un alt loc, gen din fata in spate sau invers).
Poate fi si din cauza samponului cu care te speli. Sau daca nu functioneaza cu niciuna dintre astea, singura cale e sa mergi la un dermatolog pentru ca s-ar putea sa ai o boală de piele: diferite tipuri de dermatita, psoriazis, si altele.
Eu una am incercat sa ma spal o data pe săptămână cu o pasta formata dintre un ou din frigider si o lingura de iaurt. Am tinut asa cam o luna, dar rezultatul era exact acelasi de dinainte, mai pe scurt, n-a avut niciun efect din pacate. Si la mine, singura cale e sa merg la un dermatolog, sa imi ia analize (chiar daca mi frica de mor) si sa faca investigatii. E adevarat ca va costa mai mult, dar trebuie sa ma vindec. Si ar fi bine sa rezolvi cat mai repede, chiar daca aceasta problema de sănătate necesita timp si rabdare sa scapi de ea.
Sper sa te vindeci cat mai repede, totusi! ^-^
Matreata este cauzata de o ciuperca din specia malassezia, ai nevoie de un sampon cu un ingredient activ care sa combata ciuperca asta.
Selsun Blue mi se pare cel mai bun sampon pentru matreata, de la prima spalare mancarimea a disparut, si dupa vreo 4 spalari a disparut si matreata.
https://comenzi.farmaciatei.ro/......-p10017303
Dupa ce termini tratamentul cu Selsun poti sa folosesti H&S classic clean 2 in 1 care contine 1% Pyrithione Zinc, alt ingredient care lupta impotriva matretii. Poti sa ti-l iei direct pe asta pentru ca este mai ieftin si e posibil sa-si faca efectul. Musai sa iei varianta 2 in 1, cea simpla iti face parul sa arate nespalat cu lunile chiar dupa uscare, asta il tine curat mai multe zile.
https://www.headandshoulders.com/......ean-2-in-1
Nu folosi apa fierbinte, nu iti freca scalpul cu unghiile ( parul se spala cu miscari usoare de masaj folosind buricele degetelor ), evita stresul si oboseala, si incearca sa ai o dieta cat mai echilibrata.
Salut! Există tratamente pentru mătreață, dar trebuie să ți şi o dietă echilibrată!
Dupa spalare, te clatesti cu apa cu putin otet, sau cu apa cu lamaie. Poti incerca si sampoane naturiste sunt f bune.Iti recomand.
Poti folosii un alt sampon eventual de la farmacie iar daca acela nu are efecte placute mersul la doctor v-a fii mereu o optiune
am auzit si de chestia ca te pai spala cu otel dar nu stiu cat de eficienta e
azotlichid69 întreabă:
anonim_4396 întreabă: