Esti fata sau baiat? La tine deja cred ca problema provine din ceva hormonal. Mai du-te la alti dermatologi mai buni, cu recomandari, dermatologi is multi dar putini sunt si buni asa ca tu avand o problema destul de agravata concentreaza-te pe cineva cu reputatie care eventual sa te trimita sa-ti faci ceva analize de sange sa vada de unde vine problema.
Cred că poți încerca și treburi care nu au legătură neapărat directă cu pielea. Ci indirect.
Gen: faci cât mai multe schimbări sănătoase pentru stilul tău de viață. Sport, vegetarinism (why not? Eu sunt forever așa, de exemplu... n-am gustat niciodată în 30 de ani), odihnă regulată, ieșit în natură, băut apă suficient etc etc. Dar să faci doar ce știi sigur că o să-ți facă bine și că nu riști deloc.
Cu cât te reglezi mai bine la toate nivelurile cu atât mă aștept că și problema cu pielea să se rezolve de la sine.
De obicei, astfel de probleme persistente au la baza o emotie sau un gand declansator. Daca esti adolescent ( chiar si tanar adult) este normal sa ai acnee, stii tu, hormoni, chestii. insa, acneea este provocata ( in afara de hormoni, menstruatie, alergii si nutella) si de stres, griji neacceptare( sau chiar ura de sine). Trebuie sa iei o pauza sa te gandesti ce merge prost in viata ta, de cat timp, si apoi: care e emotia ( sau emotiile) pe care o simti si care este gandul din spatele acesteia; exemplu: am acnee; in ultimul timp am tot observat ceva ce nu imi place/ ma ingrijoreaza/ ma sperie/ ma deprima, acest lucru ma face sa ma simt frustrata/ speriata/ furioasa, gandul care imi provoaca acest sentiment este ca nu sunt suficient de buna/ nu imi place de mine/ nu ma plac altii/ nu reusesc ceea ce vreau sa fac/ totul e prea greu/ nu am putere sa fac nimic/ nu voi reusi.
Odata ce identifici cauza, emotia si gandul, poti actiona direct de la radacina; adica, schimbi gandul. Daca nu poti face nimic pentru a repara situatia cu care te confrunti si iti creaza acele ganduri si emotii, atunci incearca sa privesti partea buna sau incearca sa schimbi perspectiva; exemplu: am luat 3 in teza, dar macar stiu ce am gresit si nu voi mai repeta greselile.
Acneea care apare pe gat si pe piept, pe ceafa este legata de stres. Afla ce te streseaza si care e cauza stresului din viata ta.
Totodata nu neglija sfatul doctorului! Succes!