| Tigrilă a întrebat:

Cum pot scapa de acnee si cosuri?
niste tratamente naturiste sau ceva din farmacie, dar sa functioneze
Ms Mult!

7 răspunsuri:
| purple_7366 a răspuns:

Sincerhappy si au am avut cand eram mai micahappy nu te scapa nici un fel de planta sau mai stiu eu ce, nu te scapa cosmetica, acneea e ceva periculos si trebuie tratatahappy nu babeste, stiu ca e mai sanatos si etchappy dar nu iti trece.
Trebuie sa mergi la un dermatolog sa urmezi un tratament cu laser si unul medicamentoshappy acneea e ca si orice alta boalahappy poate chiar mai grava, poate produce infectii cicatrici si nu cred ca vrei sa te risti la chestia astahappy e periculos.
Eu spun sa faci un tratament laserhappy in 2 saptamani mie mi-a trecut 3 sedinte pe saptamana, de atunci nu mai am, si nu am avut probleme si au trecut ani buni.Nu e nici foarte costisitor.

| mary_4765 a răspuns:

Http://www.scapa-de-cosuri.eu/

1. Vitamine eficiente in tratamentul acneei
Doua vitamine sunt eficiente in tratarea acneei – vitamina A si vitamina B3 (niacin).
Tratamentul cu ajutorul vitaminelor trebuie sa cuprinda un aport de 100 mg vitamina B13, de 3 ori pe zi, si 50.000 UI de vitamina A, de 3 ori pe zi. De asemenea, se recomanda si administrarea unei pilule de vitamina E, de 400 mg, o data pe zi.
Tratamentul trebuie urmat timp de o luna.

2. Zinc
In unele cazuri, tratamentul cu zinc importriva acneei da rezultate radicale. Pentru un tratament eficient, doza necesara zilnic de zinc este de 50 mg, care se administreaza de 3 ori pe zi.

Pacientul trebuie sa isi administreze o doza de 50 mg de 3 ori pe zi timp de o luna, dupa care in functie de imbunatatirile remarcate de medicul curant doza de poate reduce la 25 mg pe zi.

3. Coaja de portocala
Tratamentul cu coaja de portocala realizat acasa s-a dovedit a fi foarte eficient in tratarea acneei. Pentru tratament coaja de portocala se rade, se amesteca cu putina apa si se aplica pe zonele afectate de acnee.

4. Lamaia
Unul din cele mai simple remedii pentru acnee este aplicarea in mod regulat a sucul de lamaie pe cosuri si acnee. Se lasa sa actioneze timp de maxim o ora dupa care se spala cu apa calduta.

5. Usturoiul
Datorita proprietatilor sale antiseptice, usturoiul este folosit de foarte mult timp in tratarea acneei. Astfel, pentru uz extern specialistii recomanda pacientilor cu probleme sa se frece cu usturoi crud pe zonele afectate de acnee, deoarece ajuta la curatarea pielii de cosuri, pete si furunculi.

Pentru uz intern, specialistii recomanda consumarea a 3 catei de usturoi pe zi, timp de o luna. Aceasta cura purifica sistemul sanguin si curata acneea.

6. Suc de codriandru si menta
O lingurita cu suc de coriandru amescat cu bulbere de curcuma este un alt remediu eficient in tratarea cosurilor si a punctelor negre. Aceasta pasta se aplica in fiecare seara, dupa ce in prealabil fata a fost bine curata.
Sucul de menta de foloseste asemanator cu sucul de coriandru.

7. Castravete
Castravete ras se aplica pe fata, ochi si gat timp de 15-20 minute, dupa care se indeparteaza cu apa calduta. Acesta este un excelent tonic pentru tenurile acneice si previne aparitia cosurilor si punctelor negre.

Dieta pentru acnee
Sus

- Dieta cu fructe
Pentru inceput, timp de o saptamana pacientul trebuie sa urmeze o dieta bazata numai pe fructe - mere, pere, struguri, grepfrut, piersici si ananas.
De asemenea, in aceasta perioada pacientul trebuie sa bea numai limonada neindulcita.

- Dieta echilibrata pentru tratarea acneii
Dupa o saptamana in care pacientul a consumat numai fructe, acesta trebuie sa introduca in alimentatie mai ales produse proaspete, cum ar fi:fructe si legume, nuci, cereale integrale, orez brun, mei sau seminte incoltite.

Atentie!
Primele imbunatarii se pot vedea chiar si dupa o luna de la inceperea tratamentului bazat pe legume si fructe.

- Evita ceaiul, cafeaua, bauturile carbogazoase si alimentele procesate
Carnea, zaharul, ceaiul, cafeaua, condimentele, bauturile carbogazoase, inghetata, bomboanele, alimentele procesate trebuie evitate pe cat posibil de catre persoanele care sufera de acnee.

Reteta 1. BRUSTUR :
a) cataplasme cu sucul obtinut din radacina proaspata;

b) decoct din 10-15 g radacina proaspata la 200 ml de apa; se fierb 10-15 minute la foc moderat, se lasa sa se raceasca pana la caldut, se strecoara, se sterge fata cu solutia obtinuta folosindu-se un tampon de vata, apoi se aplica o compresa timp de 30 de minute.

Reteta 2. CAIS :
masca din caise ajunse la maturitatea fiziologica (bine coapte); se inlatura samburele si se zdrobesc bine, dupa care se aseaza pe fata; dupa 30 de minute se curata si se spala cu o infuzie de musetel. Tonifica pielea si favorizeaza scoaterea punctelor negre.

Reteta 3. FASOLE :
a) decoct din trei linguri de teci uscate maruntite la 750 ml apa; totul se fierbe 20 de minute, se lasa sa se raceasca pana la caldut, se strecoara, se bea intreaga cantitate in cursul unei zile in trei reprize (dimineata, pranz si seara) fara a se indulci;

b) decoct din teci verzi; se fierb 30 de minute, se lasa sa se raceasca pana la caldut, se strecoara, se sterge fata cu solutia obtinuta, apoi se pun comprese folosindu-se un tifon.

Reteta 4. FRASIN :
infuzie din 100 g flori sau frunze uscate si maruntite peste care se toarna un litru de apa clocotita; se lasa acoperita 30 de minute, se strecoara, se fac spalaturi locale.

Reteta 5. HAMEI:
infuzie din doua linguri de conuri maruntite peste care se toarna o cana (250 ml) cu apa clocotita; se lasa acoperita 20-30 de minute, se strecoara, se aplica comprese locale folosindu-se un pansament steril.

Reteta 6. HREAN :
macerat din 30 g radacina proaspata taiata marunt la 500 ml apa; se lasa 60 de minute, se strecoara, se sterge fata cu solutia obtinuta folosindu-se un tampon de vata.

Reteta 7. IARBA DE SOLDINA :
suc obtinut din planta proaspata prin frecarea ei intre palme si intinderea pe obraz. inainte de a sfarama planta in palme, fata se spala cu apa de ploaie calda.

Reteta 8. LEVANTICA :
infuzie din 5 g planta peste care se toarna 100 ml apa clocotita; se lasa acoperita 15-20 de minute; se strecoara, se aplica comprese, pe fata folosindu-se un pansament sau tifon steril.

Reteta 9. MAR :
cataplasma cu pasta obtinuta prin fierberea merelor in lapte dulce; acestea se taie in fragmente, se fierb in lapte pana devin moi, se strivesc si se aplica pe fata timp 30 de minute, dupa care se indeparteaza si se spala fata cu o infuzie de musetel.

Reteta 10. MARAR:
infuzie din o lingura pulbere seminte peste care se toarna o jumatate de cana cu apa clocotita (100 ml); se lasa acoperita 20 de minute; se strecoara, se fac tamponari pe fata cu un tampon de vata.

Reteta 11. MORCOV :
masca cu radacina data pe razatoare; se tine pe fata 20-30 de minute, apoi se inlatura si se sterge tenul cu infuzie de musetel. Combate acneea.

Reteta 12. NAP :
cataplasma cu radacina fiarta sau coapta; se maseaza locul pentru a-si lasa sucul; se lasa 20-30 de minute, dupa care se curata fata. Combate acneea.

Reteta 13. ROSIE :
masca din suc proaspat de rosii amestecat cu amidon sau talc; se tine pe ten 20-30 de minute; se inlatura, se scot punctele negre, dupa care se spala fata cu felii de rosii, cate 20 de minute, apoi se spala cu apa calduta; tratamentul dureaza trei-patru saptamani si este util in tratarea acneei.

Reteta 14. ROZMARIN :
tinctura din o lingura planta maruntita introdusa la macerat 30 de zile; se strecoara, se pastreaza intr-o sticla inchisa la culoare; se tamponeaza fata dupa ce in prealabil a fost spalata cu apa.

Reteta 15. SCAIUL DRACULUI:
infuzie din o lingurita rizom uscat si maruntit, peste care se toarna 200 ml de apa clocotita; se lasa acoperita 20-30 de minute; se strecoara; se spala fata cu solutia obtinuta folsindu-se un tampon de vata, dupa care se pun comprese. inchide porii. Combate acneea.

Reteta 16. URECHELNITA:
ungerea tenului cu suc proaspat extras din planta; planta se piseaza in mojar si pasta obtinuta se stoarce prin tifon.

Reteta 17. URZICA :
a) infuzie din 50 g frunze uscate peste care se toarna un litru de apa clocotita; se lasa acoperita 30 de minute; se strecoara; se spala fata cu solutia obtinuta;

b) decoct din 100 g urzici proaspete la 500 ml apa clocotita; se fierb 15 minute, se lasa la racit pana la caldut; se strecoara; se spala fata. Actiune buna in acnee.

Reteta 18. VARZA :
suc obtinut prin presarea frunzelor. Se aplica lotionari pe tenul acneic.

Reteta 19. VITA DE VIE :
seva obtinuta primavara prin taierea coardelor se foloseste la ungerea tenurilor acneice.

| carliontzi a răspuns:

Crema hidratanta pentru acnee cu tataneasa si coada soriceluluiwinking e ffff buna

| NOBODY a răspuns:

Vinde-le la Carrefour

| slayer666 a răspuns:

Nu stiu tratamente naturiste care sa functioneze. In schimb, iti pot recomanda clearogen (http://www.clearogen.ro). Sunt niste produse foarte bune, pe mine m-au ajutat.