Schimbă șamponul neapărat. Și balsamul, dacă folosești.
Arată așa cel mai probabil din cauza depunerilor de silicon pe stratul de cheratină (inclusiv dimethicone pe care îl laudă lumea!) + sulfați și/sau alcool.
Exemple de astfel de șampoane: Dove, pantene, clear, h&s, kallos, elseve și cam tot ce găsești la rafturi. Dar nici ducray, kersatase și alte 'mărci' nu-s departe.
Balsamul îl poți înlocui cu miere.
Apoi, încearcă măști săptămânal și o dată pe lună deep condition cu ulei ( de măsline sau de cocos, în niciun caz de ricin ).
Și o mască pe care o recomand și îți garantez rezultate încă de la prima utilizare(asta dacă o și lași 2h) :https://youtu.be/QoyMXEoS90A
În orice caz, astea pe bază de ou, ulei de măsline/cocos/migdale dulci/etc, smântână/iaurt, miere sunt bune. Poți să le și combini, în caz că nu le ai pe toate.
Alte sfaturi :
- nu freci părul cu prosopul, îl tapezi cu ceva de bumbac
(sau cum îl face tipa asta și îl ții așa 10-15 min : https://youtu.be/W0jWvowYD7k )
- nu trage de păr cu peria, începi cu vârfurile și pe urmă spre rădăcini
-nu pieptăna părul ud
-nu folosi placa/ondulatorul/fixativul/spuma mai des de 5-6 ori pe an,
Și ultima chestie, de fiecare dată când îți speli părul, spală și peria ta de păr.
Dacă mai ai întrebări, nelămuriri sau vrei să mai întrebi și altceva, îmi spui.
Dacă am omis ceva, revin.
Incearca sa nul usuci cu feonu stergel decat sau e posibil de la sampon til face papadie
Poti gasi foarte multe metode de ingrijire a parului cret/ondulat pe Pinterest. Iti recomand sa cauti!
Eu am parul ondulat, si stiu ce inseamna sa arate ciufulit.
Well, in primul rand, cumpara sampon si balsam pentru parul cret. Gasesti cateva variante in Romania, exista o data gama de la DM pentru parul cret (sunt portocalii, le vezi destul de usor de raftul cu produse de par). Cealalta gama nu imi vine in minte numele acum, dar ambele sunt la fel de bune. Oricum, poti intreba la orice magazin.
2. Foloseste spray (din nou, cel din gama de la DM e super, daca iti e ok sa comanzi de pe net exista Beach Babe de la Not your mother's, foarte bun spray-ul, dar iti recomand sa il aplici pe parul ud.
De asemenea, nu folosi ulei pe parul ud. Este o misconceptie ca parul cret are nevoie de ulei dupa ce il speli. Foloseste ulei foarte putin cand e uscat, dar oricum in cantitati foarte mici.
3. SPUMA DE PAR. I can't stress this one enough. Dupa ce te speli, iti dai cu spray, crema de par (crema de la DM e super buna, stiu ca am spus deja de 3 ori de aceasta gama, dar ar trebui sa incerci), si la final spuma. Apoi, iti usuci parul cu föhn cu difuzor (sa nu fie capatul normal al föhnului, ca nu ai rezolvat nimic). Daca nu ai capat cu difuzor, atunci il lasi sa se usuce natural.
4. Nu iti peria/pieptana parul uscat. Si nici dupa ce l-ai sters (apropo de sters, iti recomand sa renunti complet la prosoape si sa iti stergi parul usor cu un tricou dupa baie, ajuta mult). Singura data csnd ar trebui sa iti piepteni parul este exact inainte de baie, si dupa ce ai clatit balsamul (again, inainte sa iti stergi parul). Aplici produsele si il lasi sa se usuce.