| Elly7890 a întrebat:

Cum pot scapa de matreata fara samponuri care nu sunt bune1ceva naturist1ms

5 răspunsuri:
| mona a răspuns:

Chiar daca nu are un miros placut, sapunul de casa te scapa de matreata

| Noone4u a răspuns:

Cură cu brusture, timp de o lună

Tinctura din rădăcină de brusture este un remediu cunoscut împotriva căderii părului, însă aceasta ajută şi la combaterea mătreţii. Pentru a prepara tinctura, ai nevoie de rădăcină de brusture, care se mărunţeşte fin şi se pune într-o sticlă până s-au umplut trei sferturi din recipient. Apoi se umple sticla cu alcool de 40 de grade. Preparatul se lasă la macerat 14 zile, timp în care trebuie să agiţi amestecul de două ori pe zi. După aceea, tinctura se filtrează şi se foloseşte pentru masarea scalpului de câte două ori pe săptămână. Tratamentul se face în cure de câte o lună.

Băi cu infuzie de nuc

Prepară o infuzie din patru linguri de frunze de nuc la un litru de apă clocotită. Lasă la infuzat timp de 15 minute, după care strecoară şi foloseşte soluţia obţinută pentru clătirea părului după spălare. Repetă procedura de câte două ori pe săptămână, timp de o lună. Fă o pauză de patru săptămâni şi repetă tratamentul ori de câte ori este nevoie. După finalizarea curei, vei constata că mătreaţa a dispărut, că părul este mai rezistent şi că, în plus, a căpătat reflexe brune.

Ulei de arbore de ceai în şampon

Poţi scăpa de mătreaţă şi dacă amesteci 10 picături de ulei esenţial de arbore de ceai în şamponul pe care îl foloseşti în mod obişnuit. Îţi poţi spăla zilnic părul cu acest amestec, până la dispariţia mătreţii. Uleiul de arbore de ceai poate fi folosit şi pentru masarea scalpului, după ce l-ai diluat în apă. Menţine soluţia pe păr timp de 15 minute şi apoi spală-te pe cap folosind şamponul obişnuit.

Clăteşte-ţi părul cu zeamă de lămâie!

Un alt remediu care ajută la îndepărtarea mătreţii este lămâia. Adaugă două linguri de zeamă de lămâie în jumătate de litru de apă şi clăteşte părul cu acest amestec după spălare. Benefic este şi oţetul de mere. Se amestecă un sfert de ceaşcă de oţet cu o cantitate egală de apă, se pune într-o sticlă cu pulverizator şi se umezesc bine părul şi scalpul. Ai grijă să eviţi zona ochilor şi a urechilor! Înveleşte-ţi capul cu un prosop, lasă soluţia să acţioneze între 15 minute şi o oră, după care spală-ţi părul. Repetă procedura o dată sau de două ori pe săptămână.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Iti recomand uleiul de masline, e foarte bun.
Daca nu, uite si alte remedii naturiste:
http://www.imedic.ro/remedii/remedii-naturiste-pentru-matreata
Te pup!

| costan a răspuns:

Natural te speli cu sapun de casa si nu vei mai face matreata cu siguranta.

| DiazAndreea a răspuns:

Pai asa este in acest schimb de temperaturi, parul o ia razna. poti sa incerci la plafar sa iti dea ceva, dar eu am incercat sa imi clatesc parul cu apa minerala si a mers cat de cat. si eu am incercat toate sampoanele de pe piata si nu au dat niciun rezultat. poti sa incerci sa schimbi samponul la 3 sapalari pentru ca se obisnuieste cu acelasi sampon.bafta