Fă-ţi acasă în mod regulat o mască din miere şi suc de lămâie, perfectă când te supără pistruii. Las-o să acţioneze timp de 15 minute şi apoi îndrepărteaz-o cu apă călduţă. Lîmâia diminuează aspectul pistruilor dar nu vei scăpa definitiv de ei.
Incearca crema de la farmec pentru pete, pistrui, si albirea tenului. crede-ma e foarte buna si la cosuri. te dai seara cand te culci si dimineata vei fi surprinsa de diferenta. te va ustura putin prima data, dar no. uite asa arata si costa 9-10 lei http://farmablu.ro/uploadpoze/ar1406.jpg
Masca faciala cu zeama de lamaie
Sucul de lamaie proaspat poate fi aplicat direct pe piele pentru rezultate bune in modificarea pigmentilor si este in acelasi timp si un exfoliant excelent. Stoarce o lamaie si lasa sucul sa actiioneze pe fata timp de 15 minute, inainte de a te clati cu apa calduta.
Masca faciala cu castravete
Castravetele este una dintre legumele folosite de multa vreme pentru tratamente faciale. Rade castravetele si aplica-l direct pe fata. Nu clati fata la mai putin de 20 de minute pentru a beneficia de efectele sale asupra petelor solare si pistruilor.
Alte solutii similare sunt infuzia de patrunjel, obtinuta din adaugarea de patrunjel proaspat tocat in apa care clocoteste. Feliile de ceapa rosi, de vinete si piureul de papaya sunt alte alternative eficiente.
Tratament cu miere
Amesteca miere de albine cu apa, incalzeste lichidul usur si aplica-l pe fata in zonele cu pistrui. Poti combina mierea si cu cermeni de grau sau cu iaurt, iar fiecare dintre variante ar trebui sa ramana aplicata timp de minim 10 minute inainte de plature.
Lapte batut
Smantana si laptele batut sunt recomandate ca solutii naturale pentru a scapa de pete si pistrui. Ambele funtioneaza pe acelasi principiu: acidul lactic contribuie la curatarea zonelor pielii cu probleme. Nu le aplica pe fata ca o masca, pentru a le clati apoi cu apa. Cea mai eficienta metoda de a beneficia de efectul lactatelor este sa le cureti de pe piele cu un servetel sau prosop moale, inainte de a aplica o crema hidratanta. Tratamentul poate fi repetat zilnic, iar iaurtul natural, fara indulcitori, arome si conservanti poate fi o alternativa buna.
Creme decolorante
Exista numeroase creme decolorante pentru fata in comert, care pot deschide zonele inchise la culoare ale pielii. Cerceteaza bine produsele disponibile inainte de a achizitiona o astfel de crema si urmeaza instructiunile de pe ambalaj.
Creme cu retinoizi
Derivatii de vitamina A au un efect de intinerire a pielii, dar sunt utili si pentru pistrui si pete. Poti incerca mai intai o crema cu retinol, disponibila in comert, dar cele mai eficiente sunt cremele cu retinoizi mai puternici, care pot fi recomandate de un dermatolog.
Peeling chimic
Daca vrei sa apelezi la o solutie mai puternica si mai eficienta, peeling-ul chimic si-a demonstrat efectele de eliminare a pistruilor, dar nu este un tratament cosmetic la care sa apelezi inainte de a-ti consulta dermatologul.
Buna,pai exista la farmacie sau la niste magazine creme pentru pistrui.Si sa te feresti de soare.A avut si sora-mea si a scapat de ei. Succes. funda?
Poti scapa prin urmatoarele metode:Fereşte-te de soare
Cel mai simplu sfat, însă şi cel mai greu de urmat. Încearcă să nu ieşi la plimbări lungi în intervalele de timp în care arde soarele cel mai puternic iar aunci când ieşi poartă o pălărie chic sau o şapcă.
Foloseşte protecţie solară
Această indicaţie este valabilă şi în sezonul rece, nu doar vara. Când îţi cumperi crema pentru ten asigură-te că are şi factor de protecţie, iar vara foloseşte una dedicată, cu factor mai mare, în funcţie şi de cât de deschis ai tenul.
Expunerea la soare si pistruii
Acoperire
Dacă ţii neapărat să îi acoperi, poţi utiliza de la un fond de ten şi pudră de ten minerală sau o cremă BB, care are şi factor de protecţie, ce îi va împiedica să se intensifice şi îi va acoperi uşor pe cei deja existenţi.
Distrage atenţia de la ei
Poţi să accentuezi o altă zonă a feţei cu ajutorul machiajului ca să nu mai atragi atenţia asupra pistruilor. Foloseşte contur negru la ochi sau un ruj într-o culoare mai puternică.
Remediu naturist
Fă-ţi acasă în mod regulat o mască din miere şi suc de lămâie, perfectă când te supără pistruii. Las-o să acţioneze timp de 15 minute şi apoi îndrepărteaz-o cu apă călduţă. Lîmâia diminuează aspectul pistruilor dar nu vei scăpa definitiv de ei.
Alte tratamente naturiste care te ajută să scapi de pistrui: laptele şi smântâna, alimente bogate în vitamina E şi C, suc de pătrunjel aplicat pe faţă.
Secretele unui ten radios
Vizita la dermatolog
Prezenţa pistruilor indică o piele sensibilă, aşa că ai face bine să vizitezi în mod regulat dermatologul pentru a folosi cele mai potrivite cosmetice pentru tenul tău.
Acceptă-i
Având în vedere faptul că atunci când vrei poţi să îi acoperi, ar trebui să îţi porţi pistruii cu mândrie pentru că sunt un semn distinctiv şi fermecător pe care cei din jur îi iubesc. Ai grijă doar să nu se înmulţească fără măsură!
~ Hiii, uitii :
Ciuboţica-cucului, zilnic Peste o lingură de frunze şi rădăcini de ciuboţica-cucului adaugă o cană de apă. Fierbe amestecul la foc mic timp de cinci minute. Cu lichidul obţinut unge faţa de câteva ori pe zi. Acest remediu este recomandat şi pentru petele pigmentare. Fragi, sub formă de mască Pisează fructele până obţii o pastă şi aplică-o pe faţă timp de 10-15 minute. Se îndepărtează cu apă rece. Masca de fragi se aplică de cel puţin două ori pe săptămână. Pentru a obţine rezultate într-un timp mai scurt, înainte de aplicarea ei, şterge zonele în care ai pistrui cu suc de lămâie. Coacăze şi lămâie, în amestec Combină zeamă de lămâie (5 ml) cu suc de coacăze (5 ml), cu suc din frunze de gălbenele (5 ml) şi cu ulei de migdale. Cu amestecul obţinut, unge pielea dimineaţa şi seara. În paralel, zdrobeşte câteva frunze de gălbenele şi aplică seva direct pe piele. Mizează pe leuştean şi pe pătrunjel Unul dintre cele mai populare remedii împotriva pistruilor este fiertura de leuştean. Ea se recomandă îndeosebi în cazurile în care pistruiii s-au contopit şi au format pete de dimensiuni mai mari. Peste o lingură de rădăcină şi frunze de leuştean pisate se pune o cană de apă fierbinte şi se lasă la infuzat timp de o oră. Ulterior, amestecul se fierbe zece minute. Timp de două săptămâni, zonele cu probleme se şterg cu amestecul obţinut, de două ori pe zi. Un remediu la fel de bun este pătrunjelul. Se taie mărunt o legătură de pătrunjel şi se acoperă cu un pahar de apă clocotită. Amestecul se infuzează două ore. Se şterg zilnic zonele cu probleme până ce petele se atenuează. Alte leacuri -Pentru a decolora pistruii, un remediu la îndemână este infuzia din mesteacăn alb. Faţa se spală dimineaţa şi seara, timp de 30 de zile. În paralel, se recomandă şi masca din lapte de migdale. Înmoaie 100 g de migdale decojite în apă caldă şi după aceea trece-le printr-o sită. Adaugă peste ele 100 g miere de albine şi 2 linguri de apă. Zilnic, se aplică două măşti, timp de 15 minute. În scurt timp, vei observa că pistruii au devenit mai puţin vizibili. -Combină un sfert de pahar cu lapte cu o lingură de făină de ovăz. Pasta obţinută se lasă să acţioneze timp de 20 de minute. Masca strebuie aplicată de două ori pe zi. -Pentru a atenua culoarea pistruilor, şterge zilnic faţa cu suc de zmeură. -Se recomandă să ştergi faţa de două-trei ori pe zi cu infuzie de păpădie. Timp de zece minute, fierbe două linguri de păpădie în 300 ml de apă.
Sunt mai multe tratamente, si cele eficiente sunt de la farmacie, poti cere o crema speciala pentru asta, daca nu http://www.eva.ro/......0786.html. Si eu am pistrui, dar nu vreau sa scap de ei, gandeste-te bine cand faci asta :* succes!