O piele curata se obtine cu rabdare si cu stiinta de la bunica.
- O metoda incercata in cazul punctelor negre: se frectioneaza fata dupa curatare cu o felie de cartof.
- Cosurile izolate nu se vor mai dezvolta daca sunt tamponate de 2-3 ori pe zi cu ulei de cimbru. Atentie nu se aplica in zona ochilor.
- Impuritatile pielii se vindeca mai rapid, daca sunt tamponate cu putina zeama de lamaie sau cu un catel de usturoi proaspat taiat.
- Pentru o baie cu aburi, opariti intr-un bol mare 2 pumni de ierburi cu efect antiinflamator: menta, salvie, coada-calului, podbal, cimbru si musetel. Se tine capul 10 minute la aburi.
- O reteta straveche a aborigenilor din Australia: se aplica niste ulei de arbore-de-ceai direct pe cos pentru actiunea sa dezinfectanta.
- Pentru pielea iritata si inrosita, puneti niste zer pe o bucata de vata si curatati fata si gatul sau o alta metoda este aceea de a spala dimineata si seara fata cu ceai de anemone si coada-calului.
Crema de galbenele. Crema aceasta purificatoare vindeca inflamatiile provocate de impuritati. Ingrediente: 100 ml apa distilata, 20 g flori de galbenele, 20 ml ulei de migdale si 100 g baza de crema. Se pune apa la fiert si se oparesc plantele. Se acopera si se lasa la racit. Se trece decoctul printr-o sita fina, presand bine plantele, si se amesteca apoi cu uleiul. Amestecul de ulei-apa se inglobeaza cu grija in baza de crema si se pastreaza intr-un vas de portelan.
Masca de argila si portocala. Argila stimuleaza circulatia sangvina in piele si distruge germenii. Vitamina C din portocala curata pielii. Ingrediente: 3 lingurite suc de portocala si 2 lingurite argila. Sucul de portocala proaspat stors se amesteca intr-un vas mic cu argila, iar pasta obtinuta se aplica pe fata cu o pensula. Se lasa sa actioneze aproximativ 15 minute si se spala cu apa calduta.
Masca de seminte de floarea soarelui. Semintele de floarea-soarelui sunt bogate in vitamina E, ulei si lecitina. Daca veti aplica regulat aceasta masca, in cazul tenului cu impuritati, veti observa o schimbare treptata a aspectului pielei. Ingrediente: 1 pumn de seminte de floarea-soarelui, putina apa, 1 lingurita miere de albine si 1 lingurita ulei de plante. Semintele decojite se macina in rasnita electrica de cafea sau in masina de macinat nuca. Se infierbanta niste apa, se dizolva mierea in ea, se adauga uleiul si semintele macinate, obtinand o pasta buna de intins. Daca e cazul se mai adauga apa fierbinte. Se aplica egal pe fata si gatul curatate in prealabil. Se lasa 30 de minute sa actioneze si se clateste cu apa calduta din abundenta.
Compresa de podbal si de cimbru. Cosurile si pustulele (punctele negre) dispar daca o data pe saptamana aplicati intr-o zi compresa de podbal, iar in ziua urmatoare pe cea de cimbru. Ingrediente: 2 linguri frunze si flori de podbal, 2 linguri frunze de cimbru, cate 1/2 l apa si 1 bucata de tifon fin. Pentru o compresa se pune 1/2 l apa la fiert si se opareste planta. Se lasa aproximativ 10 minute la infuzat, se trece printr-o sita si se preseaza bine. Se imbiba tifonul in lichid, se stoarce bine si se intinde pe fata curatata. Se scoate dupa vreo 10 minute. Se imbiba tifonul in apa rece si se mai tine 3 minute.
Cataplasma din frag-de-padure. Vinisoarele dilatate, care apar cel mai des pe nas si pometii obrajilor, se combat eficient cu o cataplasma in care in locul frunzelor de frag, se pot folosi frunze de canepa-codrului, susai otravitor sau cretusca. Ingrediente: 1 pumn de frunze de fragi-de-padure si putina apa. Se zdrobesc frunzele proaspete ale fragului-de-padure si se face o pasta cu putina apa clocotita. Se aplica pe piele si se lasa cateva minute sa actioneze. Apoi se clateste cu apa calduta.
Lotiune cu musetel. Daca pielea tinde sa se inroseasca subit in conditii de stres, ea poate fi calmata cu aceasta lotiune pentru fata. Ingrediente: 1/4 l apa, 25 g flori de musetel, 25 ml zeama de lamaie si 40 ml apa de trandafir. Se dau intr-un clocot apa cu florile si apoi se lasa sa fiarba 3 minute. Se acopera si se lasa la racit. Se trece decoctul printr-o sita fina, presand bine plantele. Se amesteca apoi cu zeama de lamaie si cu apa de trandafir si se toarna totul intr-o sticla inchisa la culoare. Se aplica dupa curatare, frecand usor fata, gatul si decolteul, cu un tampon umezit pe care s-a turnat lotiune.
Intreaba in farmacii de solutia asta : Activa de la firma Favisan. E ceva foarte ieftin si foarte eficient > http://www.naturaplant.ro/......_%26_acnee
Sau poti folosi Retin-a [ mie asta mi-a recomandat dermatologul ] doar ca dureaza ceva timp pana scapi de ele, crema asta elimina tot cate un strat de piele cu impuritati si formeaza o alta curata ];))
Fara nici un produs e mult mai bine,solutia e un inhalant de la farmacie(e o sticluta mica)fierbi apa intr-o cratita,o iei de pe foc pune-o pe masa si pune in apa cateva picaturi de inhalant,pune capul deasupra cratitei si acopera capul cu un prosop sa nu iasa aburii afara pe nicaieri,asa se deschid toti porii de pe fata (si nasul se desfunda)si punctele negre de deschid,stai putin acolo si apoi spalate pe fata cu apa,repete chestia asta in fiecere seara (ca sa nu mai iesi afara in praf)si ai sa ai rezultate treptat,nu te astepta sa ai in primele zile, punctele negre sunt f tari si se deschid f greu, succes
Pe mine nu m-au ajutat cu nimic tratamentele naturale, asa ca pana la urma tot la produse cosmetice am apelat. Am incercat mai multe tipuri, dar cel mai mult am fost multumita de Clean&Clear, gel pentru fata. Bafta!
ozana_6012 întreabă:
Crysstynaa_1272 întreabă:
kalakkas întreabă: