| ramonika125 a întrebat:

Cum pot scapa rapid de cosuri? O metoda naturista daca se poate. Fundahappy

Răspuns Câştigător
| Cosminovici18 a răspuns:

Buna! Uite un tratament luat dintr-o carte care se numeste,, Sanatate cu tratamente naturiste,,(poate ai auzit de ea, dar in fine sa trecem la problema ta) Deci Aromaterapie: Unele uleiuri esentiale-ca cel din boabe de ienupar si cel de cedru libanez ajuta la normalizarea secretiei de sebum. Uleiul de levantica si cel de geraniu au proprietati antiseptice si vindecatoare iar romanita si petit-grain reduc inflamatia. Adaugati cate 2 picaturi de ulei de boabe de ienupar si de cedru libanez 1/2 de cana de apa.Cu un tampon de vata aplicati solutia pe piele din 2 in 2 ore. Adaugati 2 picaturi de ulei de ienupar la 1 lingura de ulei de jojoba sau de migdale dulci.Amestecati si aplicati pe zonele cu probleme la fel ca mai sus. Adaugati cate 2 picaturi de ulei de petit-grain si de cedru libanez la 5 lingurite de ulei de jojoba.De asemenea, adaugati aceleasi uleiuri esentiale la 5 lingurite dintr-o lotiune de corp neparfumata.Folositi uleiul seara, si lotiunea dimineata! Si acum Filioterapie: Amestecati cantitati egale de radacina de papadie brusture urzica coada soricelului turita mare si echinacea si faceti o infuzie. Beti cate 1 sau 2 cani pe zi. Fierbeti 2 sau 3 lingurite de busuioc uscat intr-o cana de pa.Raciti si aplicati cu un tampon de vata pe pielea curata.Curatati-va tenul o data pe zi stand cu fata deasupra unui vas cu apa foarte fierbinte timp de 5-10 minute cu un prosop pe cap.Uscati-va tenul apoi stergeti-l cu apa de trandafir de flori de soc hamamelis distilat sau ceai de galbanele.Alternativ folositi apa calduta cu cateva picaturi de tinctura de galbanele. Si acum cand trebuie sa apelati la medic: Remediile naturale nu va ajuta la ameliorarea acneei.Banuiti ca acneea este efectul secundar al unui tratament medical. Sper ca te-am ajutat si te rog da-mi si mie o funda...(eu cred ca merit cat am scris si crede-ma ca e cel mai bun raspuns daca ai rabdare sa citesti cu atenti o sa-ti iasa tratamentul natural) Bafta!

5 răspunsuri:
| ShutUpAndSmile a răspuns:

Incearca Zineryt, nu e tocmai maetoda naturista dar e foarte bun. happy

| LetMeHelp a răspuns:

Regim alimentar
Acneea poate sa apara si din cauza alimentatiei asa ca este recomandat sa ai in vedere urmatoarele reguli:
Consuma fructe si legume – telina, morcovul, rosiile, lamaile, portocalele, sucurile din legume si fructe, urzicile, salata, ceapa si usturoiul iti vor detoxifia organismul, lucru care va fi vizibil si la exterior. De asemenea, medicii recomanda persoanelor care au acnee sa consume paine integrala, cereale integrale si carne de peste.
Evita ciocolata, cafeaua, tutunul, alcoolul, bauturile acidulate, mancarurile tip fast-food, condimentele si chipsurile. De asemenea, persoanelor care sunt predispuse la acnee le este recomandat sa stea departe de lactate grase, prajeli, dulciuri, grasimi, maioneza, smantana, branzeturi grase.
Tratarea acneei
Daca ai un ten acneic trebuie sa ceri imediat ajutorul unui dermatolog. In urma unei consultatii si a unor analize, doctorul iti va prescrie un tratament specific nevoilor tale. Totusi, pe langa medicatia propusa de medicul dermatolog, poti recurge la careva solutii naturiste:
Tratament cu lamaie
Lamaia este un fruct bogat in agenti detoxifianti. Aceasta are rolul de purifica tenul si de a accelera uscarea cosurilor. Instructiuni de folosire: taie o felie de lamaie si da-te cu ea pe piele timp de 1 – 2 minute. Las-o apoi sa actioneze inca 15 minute (incearca sa ingnori senzatia de mancarime) si clateste cu apa calduta. Repeta tratamentul de doua ori pe zi.
Tratament cu albus de ou
Sparge un ou si separa albusul de galbenus. Bate albsusul, intinde-l pe fata, lasa-l sa actioneze timp de 20 de minute. Indeparteaza masca apoi cu apa calduta. Albusul are rolul de a inchide porii si de a indeparta grasimile si impuritatile.
Tratament cu castraveti
Da pe razatoarea fina un castravete si maseaza-ti apoi tenul cu pasta obtinuta. Daca ai rabdare, poti chiar sa aplici masca pe zona afectata si sa o lasi sa actioneze timp de 15 minute.


| deutzadia a răspuns:

TRATAMENT PENTRU ACNEE



1 - Coaja de portocala
Tratamentul cu coaja de portocala realizat acasa s-a dovedit a fi foarte eficient in tratarea acneei. Pentru tratament coaja de portocala se rade, se amesteca cu putina apa si se aplica pe zonele afectate de acnee.
2 - Usturoiul
Datorita proprietatilor sale antiseptice, usturoiul este folosit de foarte mult timp in tratarea acneei. Astfel, pentru uz extern specialistii recomanda pacientilor cu probleme sa se frece cu usturoi crud pe zonele afectate de acnee, deoarece ajuta la curatarea pielii de cosuri, pete si furunculi.
Pentru uz intern, specialistii recomanda consumarea a 3 catei de usturoi pe zi, timp de o luna. Aceasta cura purifica sistemul sanguin si curata acneea.
3 - Castravete
Castravete ras se aplica pe fata, ochi si gat timp de 15-20 minute, dupa care se indeparteaza cu apa calduta. Acesta este un excelent tonic pentru tenurile acneice si previne aparitia cosurilor si punctelor negre.
4 - Lamaie: taie o lamaie in doua si aplica sucul pe pielea traumatizata. Asteapta 20-30 de minute, timp in care acesta se va usca, apoi clateste.


Dieta pentru acnee

- Dieta cu fructe.
Pentru inceput, timp de o saptamana trebuie sa urmezi o dieta bazata numai pe fructe - mere, pere, struguri, grepfrut, piersici si ananas.
De asemenea, in aceasta perioada trebuie sa bei numai limonada neindulcita.
Persoanele afectate ar trebui sa consume alimente bogate in vitamina A, B3 si E. Morcovul sau sucul de morcov, fructele galbene si portocalii, ficatul, pestele ori untura de peste sunt bogate in vitamina A si ar trebui consumate zilnic. Vitamina B3 se gaseste in lapte si produsele lactate si in alte alimente de origine animala. Vitamina E poate fi procurata din nuci, ulei de masline, cereale integrale, carne de vita, mere, morcovi, telina.
Primele imbunatarii se pot vedea chiar si dupa o luna de la inceperea tratamentului bazat pe legume si fructe.

- Carnea, zaharul, ceaiul, cafeaua, condimentele, bauturile carbogazoase, inghetata, bomboanele, alimentele procesate trebuie evitate pe cat posibil de catre persoanele care sufera de acnee.

Cartof crud

Felia de cartof crud are multe întrebuinţări potrivit sfaturilor bunicii, iar una dintre cele mai utile este efectul antiacneic. Taie o felie dintr-un cartof crud alb şi lipeşte-o de zonele cele mai afectate. Dacă este lăsat să acţioneze timp de 5-10 minute, cartoful reduce şi inflamaţia provocată de coşuri.

Fulgi de ovăz

Masca de fulgi de ovăz este una dintre cele mai folosite tratamente naturale pentru coşuri. Măcină bine un pumn de fulgi de ovăz şi amestecă-l cu puţină apă. Lasă mască să acţioneze 15 minute, timp în care stai întinsă pe spate.

Gălbenuş de ou

Un gălbenuş de ou, bătut bine înainte să fie aplicat pe faţă cu o pensulă cosmetică, este un tratament eficace împotriva coşurilor. Lasă-l să se usuce şi spălă-ţi faţa după 10 minute cu apă călduţă. Repetat zilnic timp de o săptămână, acest tratament poate avea efecte excelente.

Mere cu miere

Amestecă un sfert de mâr ras cu o linguriţă cu vârf de miere pentru a obţine o mască naturală şi eficientă cu efect antiacneic. Dacă mierea este foarte groasă, poţi adăugă şi puţină apă la mască ce se ţine pe faţa timp de 20 de minute.

Bicarbonat de sodiu

Amestecat cu apă, bicarbonatul de sodiu devine o pastă ce te poate ajuta să scapi în mod natural de coşuri. Poţi opta pentru o mască facială completă, care se spălă cu apă călduţă după ce s-a uscat, sau poţi aplica amestecul doar pe coşurile cele mai mari.

Ceai de mentă

Infuzia de mentă are un efect dovedit împotriva coşurilor şi îţi împrospătează pielea, reducând inflamaţia şi petele roşii. Dacă ai pielea foarte sensibilă, testează mai întâi reacţia la ceaiul concentrat de mentă pe o zona redusă.

Oţet cu sare

Un amestec de oţet cu sare de masă fină şi cu apă poate fi o altă soluţie naturală accesibilă acasă oricând. În funcţie de sensibilitatea pielii tale, poţi dilua oţetul mai mult. Nu păstra amestecul pe faţă mai mult de 5 minute, după care spălă-ţi faţa cu apă rece.

Ghimbir

Dacă ai acces la ghimbir proaspăt, această plantă poate avea un efect antiacneic excelent. Sucul obţinut la tăierea unui rizom de ghimbir proaspăt are un efect puternic împotriva coşurilor şi calmează inflamaţia atunci când este aplicat local. După câteva zile de tratament, erupţia poate dispărea complet.

Ulei de arbore de ceai

Nu degeaba arborele de ceai este un ingredient folosit în multe produse cosmetice cu efect antiacneic. Uleiul extras din această plantă are efecte puternice atunci când este aplicat direct pe coşuri.

Castravete

Dacă ai porii dilataţi, acneea poate fi mai vizibilă şi mai neplăcută. Sucul obţinut dintr-un castravete proaspăt are un efect puternic pentru calmarea acneei pe un ten cu pori deschişi. Se ţine întins pe faţă timp de 15 minute, apoi se îndepărtează cu apă călduţă."
Sursa:
http://www.eva.ro/......40797.html

Citeşte mai multe despre acnee http://www.eva.ro/despre-cosuri/

Mai multe soluţii:
http://www.eva.ro/......36827.html
http://www.eva.ro/......37901.html
http://www.eva.ro/......35605.html

Sper ca te am ajutat. Fundita?:*

| crina_1119 a răspuns:

Te duci la farmacie si intrebi happytongue

| Farmec a răspuns:

Statisticile spun că mai mult de 90% dintre adolescenţi vor suferi la un moment dat de acnee. Pe lângă o alimentaţie sănătoasă, pe lângă igiena zilnică a feţei şi măştile cu argilă, acum poţi scăpa de acnee în doar 4 săptămâni.

Gama Gerovital Plant Stop Acnee, special concepută pentru tenul cu imperfecţiuni, este primul pas către o piele sănătoasă şi un chip luminos. Cu o eficacitate antiacneică demonstrată clinic de 83%, produsele gamei Stop Acnee te scapă de acnee în doar 4 săptămâni. Urmand acest link vei gasi o schema de tratament care implica produsele din gama Gerovital Plant Stop Acnee: http://farmec.ro/produse/ten/crema-ultra-activa-98.htm

Întrebări similare