Nu merge pentru că nu-ți pui tenul sub abur pentru a ții de deschide porii, de-aia nu ai rezultate. De fiecare dată când mi-am făcut masca neagra cu gelatină+lapte+cărbune medicinal am avut întotdeauna rezultate bune. Dacă nu te mulțumește nici un produs din comerț sau tratament naturist acasăc, mergi la salon și te fac că nou.
Ai făcut baie de aburi înainte? Dacă nu îți deschizi porii nu o sa iasă punctele negre.
Poti sa mergi si la salon ca sa-ti extraga punctele negre si dupa sa menti rezultatul folosind un exfoliant chimic, exfoliantul chimic o sa-si faca mai repede treaba daca punctele negre sunt extrase. El lucreaza oricum chiar daca nu le extragi dar timpul in care-si arata efectul benefic este mult mai mare.
Acidul salicilic este un exfoliant care patrunde in pori si curata sebumul din ei, astfel nu se mai produc la fel de multe puncte negre, albe si cosuri pe ten.
Eu folosesc exfolianti chimici de aproape 2 si nu mai am probleme cu punctele negre. Nu poti folosi acid salicylic daca esti alergica la aspirina!
In prezent folosesc Resist Daily Pore-Refining Treatment 2% BHA. Este lichid si imbogatit cu ingredient anti-imbatranire. Eu il torn intr-o lingura si dupa il aplic cu degetele pe fata ca sa nu risipesc produsul.
http://www.paulaschoice.ro/......ent-2-bha/
Salicylic Acid 2% Solution de la The Ordinary este un produs ordinar, asa cum ii spune numele, el contine acidul salicylic (ala care ne intereseaza pe noi ) intr-o formula care nu aduce alte beneficii pielii. Nu contine agenti anti-imbatranire, anti-iritanti sau alte ingredient benefice tenului. Ai putea sa incepi sa-ti formezi rutina tenului cu produse de la ei, sunt foarte simpliste dar eficiente. Nu se ridica la nivelul produselor PC, dar sunt acceptabile.
https://comenzi.farmaciatei.ro/......-p10055229
In prima saptamana il aplici o data, in a 2-a saptamana de doua ori si tot asa pana ajungi la aplicarea lui de 5-7 ori pe saptamana in functie de tenul tau, unele tenuri suporta maxim 5 aplicari pe saptamana. Acidul salicylic/BHA-ul se aplica doar seara pe tenul perfect curat si uscat, daca ti-ai spalat tenul trebuie sa astepti 10 minute pentru a ti se regla pH-ul. Exfoliantii chimici isi pierd proprietatea in prezenta apei pentru ca au un pH scazut, iar apa ( care are un pH ridicat ) ii neutralizeaza pH-ul. Dupa aplicarea BHA-ului astepti 10 minute pana sa aplici o crema hidratanta ( crema are un ph mai ridicat fata de acizi ). Introducerea treptata e foarte importanta atunci cand folosim ingrediente active, oricat de benefice ar fi aceste ingrediente ele ii pot face rau tenului daca se face "abuz" de ele la inceput, iti poti irita tenul foarte rau si sa inceapa sa se descuameze/decojeasca.
Acestea sunt beneficiile bha-ului :
- exfoliază celulele moarte de pe suprafața pielii și din interiorul porilor pentru ameliorarea porilor blocati si dilatati
- amelioreaza si previne aparitia punctelor albe, negre si de grasime
- indeparteaza excesul de sebum din pori si reduce numarul de pustule care se formeaza in mod normal pe ten
- imbunatateste aspectul pielii
- stimuleaza productia de colagen si amelioreaza ridurile fine
- amelioreaza petele si cicatricile post acnee, dupa cel putin 6 luni de folosire
- are efect anti-inflamator si antibacterian usor
- ingredientele aplicate pe un ten exfoliat zilnic patrund in piele mai usor si mai repede datorita indepartarii stratului superficial de celule moarte
Ca reguli generale ca sa previ punctele negre : evita produsele iritante si care usuca tenul pentru ca tenul prin uscare excesiva intelege ca trebuie sa mareasca productia de sebum, evita produsele mult prea emoliente ( crema emolienta, texturi grase, unguente ), nu folosi sapun ( ingredientele care mentin sapunul in stare solida favorizeaza aparitia punctelor negre si a cosurilor ) sau demachiante emoliente, daca ai tenul gras sau mixt foloseste argila verde sau albastra ( argila este un bun absorbant ) si evita mancarurile grase sau care au fost preparate cu mult ulei.
InMinteaTa45 întreabă:
Anonimaaaa81839494 întreabă:
enigmatica întreabă:
anonim_4396 întreabă:
DaciaRomania întreabă: