Andra e total o prostie! Cum sa mananci de la fast-food daca vrei sa te ingrasi? poate daca vrei sa acumulezi E-uri si tot felul de prostii.
Roxana, te sfatuiesc sa mananci in cantitati mici. dar sa mananci des.Si eu eram slaba pe clasa a 7-8.Si m-am horatat sa ma ingras.Si mancam multa paine.si cel mai improtant mancam seara cu pofta.ASta nu inseamna ca sunt acum cat un balon Ci sunt numai bine
Asa eram si eu prin clasa a 9a. pana am luat vitamax si am inceput sa am pofta de mancare si m-am ingrasat. acum am 61 de kg la 1.75...inainte aveam vreo 55.
Nainte de a incepe efectiv sa te "indopi", trebuie sa stii ca odata cu modificarea unor functii ale metabolismului mai exista o serie de riscuri, cum ar fi cresterea sanselor pentru infarct si angina pectorala. Evita asadar ingrasarea brusca si incepi prin a manca mai multe mese pe zi, fara prajeli, produse foarte grase si alte alimente care ar duce la cresterea colesterolului si depunerea acestuia pe vasele de sange.
In fapt, tu nu cauti ca prin procesul ingrasarii sa acumulezi grasime propriu-zis, pentru ca apoi sa apara riscul obezitatii, ci sa iti definesti mai degraba masa musculara.
Indiferent ca este vorba de slabire, ingrasare sau mentinerea greutatii, numitorul comun este echilibrul alimentar. O alimentatie necontrolata, al carei obiectiv "disperat" este de a mai castiga putin in greutate, e un risc evident de esec.
Dieta de ingrasare trebuie inceputa prin evaluarea exacta a cantitatii de calorii si proteine necesare corpului tau. Mai degraba decat sa iti propunem retete concrete, care ar putea sa nu ti se adapteze, iti prezentam lista unor alimente insotite de numarul de calorii si proteine pe care le contin si cateva produse pe care ar trebui sa le consumi pentru a castiga kilograme in mod natural.
Carne de curca – calorii: 179 – proteine: 24. 5
Carne de miel – calorii: 260 – proteine: 18
Carne de porc grasa - calorii: 340 – proteine: 15
Carne de porc slaba – calorii: 142 – proteine: 20. 4
Carne de pui – calorii: 142 – proteine: 21
Carne de vaca grasa – calorii: 277 – proteine: 12
Carne de vaca slaba – calorii: 104 – proteine: 20. 4
Crap – calorii: 104 – proteine: 18. 9
Ficat de porc – calorii: 146. 2 – proteine: 19
Heringi in sos tomat – calorii: 170 – proteine: 16. 2
Heringi – calorii: 167 – proteine: 18
Heringi in ulei – calorii: 325 – proteine: 13. 7
Icre crap – calorii: 192 – proteine: 19. 5
Macrou in sos tomat – calorii: 164 – proteine: 14. 5
Macrou in ulei – calorii: 259 – proteine: 16. 2
Parizer – calorii: 290 – din care proteine: 10. 2
Pate de ficat – calorii: 261 – proteine: 19. 6
Salam de vara – calorii: 519 – proteine: 20
Stavrid – calorii: 114 – proteine: 21
Stavrid in sos tomat – calorii: 125 – proteine: 15. 5
Carne de oaie – calorii: 181 – proteine: 17
In principiu, se recomanda trei mese pe zi, insa poti manca mai putin si de 5-6 ori. Este bine sa eviti gustarile dintre mese, consumand in schimb, intre orele 10. 00-11. 00 si 16. 00-17. 00, fructe uscate, produse lactate, cereale sau batoane proteice.
Alimentele indicate sunt bananele, nucile cu sare, painea integrala, laptele (cat mai putin degresat), untul, branza, ouale fierte, carnea de vita fiarta, fainoasele, carnea de peste, supele cu fidea, cartofii fierti si compotul din orice fructe. Bea multe lichide cu valoare proteica ridicata, consuma alimente bogate in amidon si sosuri din diverse combinatii sau pe baza de smantana.
Trebuie sa tii seama atat de produsele in sine, cat si de amestecul lor: iaurt cu fulgi de grau; paine integrala + 1, 2 oua fierte + un pahar cu lapte; paine integrala + supa; carne de vita + piure de cartofi sau paste fainoase; miez de nuca + unt (+ banana); peste + cartofi fierti + unt.
Nu uita ca trebuie sa faci totul cu moderatie, pentru a-ti pastra sanatatea. Unele persoane raman slabe indiferent de cantitatea alimentelor pe care le consuma, prin natura metabolismului, spre deosebire de altele care par sa castige in greutate si in urma unei inghitituri de apa. Inainte de a urma un program de dieta, cunoaste-ti organismul, urmareste-i reactiile si... ai grija de tine!
Depinde mult si de organism.Sunt persoane care pot manca mult si nu se ingrasa mai deloc, iar altele se ingrasa de la mancare relativ putina; grasimele nu sunt arse la fel de toata lumea.
daca tot vrei sa te ingrasi fortat poti incerca cu carbohidrati
- suplimente cu concentratie mare de carbohidrati (peste 70%) si mica de proteine (10-25%) recomandate in special celor care vor sa ia rapid in greutate. Ele sunt bogate in calorii si sunt foarte utile in special ectomorfilor (tip slab, longilin, care ia greu in greutate), carora li se recomanda doua-trei doze pe zi din aceste produse. Ele sunt utile si celorlalte categorii, insa numai o doza imediat dupa antrenament, pentru a nu se ingrasa. In aceasta categorie intra Mega Mass, Gain Fast
http://www.topfitness.ro/viewdetails.php?idm=9&t=1
aici gasesti mai multe- vezi alea cu concentratie mai mare de carbohidrati
http://www.redis.ro/Web/ListProducts.php?CategoryId=13
funda?:*
Pai in primul rad mananca mult calciu, ia vitamine, nu face prostia se te indopi cu mancare si sa mananci mancare nesanatoasa.consulta medicul, el stie cel mai bine, nu noi, ...noi dam un rasp orientativ, sper ca te am ajutat, fundaaaaa? te roog
Mananca fastfood-uri, dulciuri, chipsuri, paste fainoase, sa mananci paine la fiecare masa...sau mai simplu ia vitamine
Daca va considerati prea slab si doriti sa cresteti in greutate, nu trebuie pur si simplu sa va indopati cu mancare si, mai ales, nu cu alimente bogate in grasimi. Cresterea in greutate, ca si scaderea, de altfel, poate fi un proces foarte lent. Poate deveni chiar mai dificil daca exista o predispozitie genetica in a fi slabi.
Stabilirea categoriei din care facem parte (subponderal sau supraponderal), precum si a strategiei de imbunatatire a greutatii corporale, trebuie facuta de un nutritionist. Acesta ne va evalua greutatea si compozitia corporala, va analiza informatiile legate de activitatea fizica si dieta curenta, va estima necesitatile energetice suplimentare necesare unei balante energetice pozitive si va urmari evolutia si progresul dietei.
Inainte de orice, pentru a lua in greutate sanatos, trebuie inteleasa diferenta dintre castigul in grasime si cel muscular. Bineinteles ca primul se obtine mult mai usor decat al doilea, dar in majoritatea cazurilor el nu este de dorit. Excesul de grasime din organism este un real inamic pentru sanatate, datorita problemelor pe care le creeaza in special la nivel cardiovascular. In acelasi timp, corpul nostru are nevoie de o anumita cantitate de grasime pentru a proteja organele vitale, pentru a mentine un par si o piele sanatoase, pentru a asigura izolarea termica, pentru a regla colesterolul si a furniza energie muschilor. A avea sub greutatea normala poate fi nu numai de nedorit din punct de vedere estetic, dar poate duce si la aspecte mai serioase, cum ar fi slabirea sistemului imunitar, scaderea energiei, precum si probleme legate de sanatatea sistemului osos.
La randul lui tesutul muscular este constituit din proteine, si totusi cresterea consumului de proteine nu va duce automat la cresterea masei musculare. Organismul nostru poate folosi o anumita cantitate de proteine in fiecare zi. Un consum de 1-2 grame de proteine/kg corp/zi reprezinta o cantitate suficienta de proteine pentru cresterea musculara si reparare a tesuturilor. Orice cantitate de proteina in plus va fi folosita drept combustibil de catre organism. Consumul de carbohidrati complecsi este de asemenea esential pentru mentinerea masei musculare.
Exercitiul fizic este esential pentru a avea un corp sanatos. Pentru a dezvolta masa musculara, incepeti un program de exercitii in acest sens, program dublat de o dieta adecvata. Trebuie sa invatam cum sa adaugam muschi si forta intregului organism. Pe cat posibil, trebuie minimizate exercitiile de mare intensitate, cum este alergarea, intrucat acestea ard grasimile si caloriile prea repede. Se recomanda mersul, inotul, gimnastica. Pe masura ce corpul se adapteaza la exercitiul fizic, apetitul se va adapta si el pentru a veni in intampinarea nevoilor organismului. Odihna si recuperarea sunt necesare pentru a permite organismului sa se adapteze la cresterea musculara si in greutate.
In acelasi timp, un control medical amanuntit este recomandat inainte de inceperea oricarui program de exercitii fizice. In special, in cazul unor persoane cu afectiuni serioase, cardiace sau pulmonare, programul exercitiilor fizice trebuie stabilit de catre un specialist.
E foarte greu sa te ingrasi daca mananci mult mult mult... si eu am trecut prin problema asta si am mancat timp de o luna numai mancare de la meak, kfc, fast food, dar nu multa, tot atata cat trebuie sa mananci de obicei... dar in loc de mancarea de la mama ta, mai bine meak si fast food etc. timp de o luna si pui 5 kg, sperc ca ti-am fost de ajutor, fundita?
Si eu sunt slabutza, am 14 ani si vreau sa ma mai ingras. eu zic sa mananci putin si des, dar si cu pofta. am vorbit cu profa de bio in legatura cu asta. a zis ca asa este organismul meu, daca ai si u organismul meu... e clar. sper ca ti-am fost de folos
Buna.incearca sa mananci cat mai gras si cat mai mult asa si eu de la 35 am ajuns la 37 mult succes
Tot ce mănânc se depune la fund şi puţin la burtică. eu aş vrea să prind ceva la glezne şi poate la bust. m-am săturat să-mi zică toată lumea să merg la modele. eu nu sunt anorexică şi nici nu îmi doresc. aşa e construcţia mea, mama arată la 39 de ani ca la 19. dar eu vreau să mă îngraş sănătos.
Millis întreabă:
MaryMaria333 întreabă:
Rebeca574 întreabă: