"Albirea dintilor se face cel mai bine prin igiena zilnica. Este cea mai naturala cale de a pastra dintii albi, concomitent cu reducerea consumului de ceai, cafea, vin rosu sau tigari. Bicarbonatul de amoniu intra deja in componenta unor produsecomerciale (pastele de dinti cu "baking soda").
Eu personal nu recomand utilizarea lui ca atare si va sfatuiesc sa folositi o pasta cu grad mediu de abraziune si care sa contina si bicarbonat. Exista si metode de albit dintii acasa dar acestea se aplica numai sub control medical deoarece prezinta un foarte mare grad de risc pentru structurile dure dentare (smalt). "
http://www.eva.ro/......-4010.html
Dintii se pot albi frecandu-i cu bicarbonat de sodiu alimentar de 2-3 ori pe saptamana. Este si o metoda de a te spala pe dinti in lipsa de pasta de dinti. Nu are nici un efect secundar si da rezultate. Bicarbonatul de amoniu nu este bun pentru o asemenea practica. Multa sanatate si succes.
Salutare! Ar fi multe de spus pe seama acestui subiect. Sfaturile date de Imperia si Bubulina sunt de asemenea bune de luat in calcul. Tot pentru albirea dintilor ne ajuta si sarea de bucatarie, daca se freaca usor dintii cu un tampon de vata cu sare. De asemenea exista si fructe/legume care combat ingalbenirea, ne ajuta la mentinerea unei danturi albe si stralucitoare si la mentinerea unei respiratii proaspete: capsunile, telina, patrunjelul - consumat fie crud, fie sub forma de infuzie (1 pumn de frunze proaspete la 2 cani de apa fiarta), salvia pentru o respiratie proaspata - fie ca mestecam frunzele proaspete, fie ca se face gargara cu infuzie de 2 ori pe zi, merele etc. Se recomanda si evitarea dulciurilor pe cat posibil si a bauturilor carbogazoase. Numai bine
Incearca sa te speli zi de zi amestecand doua varfuri de cutit de bicarbonat cu pasta de dinti merge 80 %
Intr-adevar... cea mai buna este igiena zilnica! insa am citit intr-o revista ca iti poti albi dintii cu ajutorul capusilor...personal nu ma incercat, dar merita sa incerci!
bafta!
Igiena orala este cea mai buna nu incerca bicarbonat sau lamie pentru ca iti distruge smaltul puneti putin bicabonat ca sa-ti dezinfectezi periuza de dintii si spala-te cu blend-a med 3Dwhite luxe.Incearca-l poate merita
Spala-te pe dinti cu sare amestecata cu bicarbonat de sodiu cel mult de 3 ori pe saptamana nu in fiecare zi deoarece o sa te usture foarte rau gingiile.Si asa o sa ai dintii foarte, foarte albi.Sau faceti-va o albire de dinti la stomatologie o sa simti o senzatie foarte urata cand bei apa rece sau mananci inghetata. Dar asta dureaza doar doua trei zile.Va spun asta din proprie experienta.
Http://www.flu.ro/......zile_.html Sper sa te ajute ...Sau mai poti incerca adaugand sare pe periuta de dinti. Succes!
Remedii naturale
Ia trei sau patru capsuni si zdrobeste-le intr-un castron pana devin pasta. Periaza dintii cu amestecul astfel obtinut de cel putin doua ori pe zi. Dantura va deveni alba si stralucitoare, dupa cateva saptamani de utilizare.
Frunzele de salvie sunt si ele remediul dintilor ingalbeniti. Se folosesc in acelasi mod ca si capsunile, dupa periajul zilnic obisnuit si mesele incarcate.
Coaja de portocale indeparteaza petele galbene de pe dintii si, dupa cateva saptamani, vei avea o dantura alba, stralucitoare si o respiratie proaspata.
Morcovii, merele, castravetii sau coaja de nuc sunt si ele remedii naturale pentru dintii ingalbeniti si inestetici.
Pentru a avea o dantura perfecta, poti introduce in dieta ta zilnica alimentele amare si astringente. Usturoiul are un astfel de efect, dar si sucul de lamaie sau mustarul.
Tratamentele naturale de pentru albirea dintilor ofera rezultate pe termen lung si intaresc dantura. Nu uita insa de igiena stricta a dintilor, periajul zilnic si controlul la stomatolog de doua ori pe an, pentru evitarea complicatiilor nedorite. (www.ziare.ro)
Eu si prietena mea folosim Crest Whitestrips... poti sa ii comanzi din State sau de pe www.albirea-dintilor.com (in Romania) eu cel putin sunt super fericit de rezultate, si ca nu trebuie sa arunc cateva sute de EURO la stomatolog :(
cu exceptia unei mici senzibilizari a dintilor, nu am probleme cu smaltul...totusi, nu este recomandat sa ii albesti prea des ca altfel se poate sa-l afecteze. odata pe an e OK :)
Pai dintii ca sa iti fie albi inai trebuie sa ii periez pe zi ce trece doar o singura data daca speli de mai multe ori nu o sa mai ai smalt deci... eu fac asa MA SPAL CU :bicarbonat si cu pasta de dinti imi pun pasta si dupa aia bicarbonatu ii bun asa dar sa te speli corect pe dinti o data pe dinti te speli si bine de sus in jos...eu flosesc colghet pentru pasta si imi schimb periuta o data la saptamna am niste dinti super.incercati merita asta.:*
Cea mai ieftina solutie de albire a dintilor este un stilou super bun ca iti albeste dintii foarte repede, daca vrei sa cumperi produsul ai noroc ca acum au si in Romania intra pe magicwhitepro.com sau albireadintiloracasa.info eu si sotul meu cump mereu de aici!
Usor e cunoscuta metoda sa iti freci dintii cu sare de bucatarie sau cu bicarbonat
Eu ma spal in fiecare zi asa:1.o data dimineata cu pasta de dinti.2. la pranz, amestec intr.o farfurioara bicarbonat cu zeama de lamaie si ma spal de 2 ori si dupa o data cu pasta de dinti.3.o data seara cu pasta de dinti. Sunt foarte multumita.chiar da rezultate.
Albirea dinţilor este o problemă ce nu-i vizează doar pe fumători sau pe cei care beau câteva cafele pe zi. Dinţii pot fi îngălbeniţi de substanţele care pătează smalţul dar şi de depunerile de placă. Pentru dinţi mai albi fără tratamente stomatologice, încearcă 5 metode de albire a dinţilor în mod natural, acasă.
Dacă nu te atrage varietatea de paste de dinţi care se laudă cu proprietăţi de albire a dinţilor şi nici tratamentele costisitoare oferite de stomatolog, ai la dispoziţie câteva soluţii naturale, care pot contribui la albirea dinţilor.
Bicarbonat de sodiu şi peroxid de hidrogen
Pentru mulţi, albirea dinţilor în mod natural este sinonimă cu bicarbonatul de sodiu. Acesta funcţionează însă cel mai bine în combinaţie cu alte ingrediente.
O metodă bună de albire a dinţilor este combinarea bicarbonatului de sodiu cu un praf de sare şi cu jumătate de linguriţă de peroxid de hidrogen. Amestecul poate fi întins pe dinţi cu degetul sau cu periuţa şi, lăsat câteva minute, apoi curăţat cu delicateţe, fără apăsare puternică.
Efectul abraziv al bicarbonatului şi capacitatea de albire a peroxidului funcţioneză bine împreună pentru albirea dinţilor, dar nu lăsa amestecul să te atingă pe piele.
Bicarbonat de sodiu şi salvie
Frunzele proaspete de salvie pot fi mestecate sau frecate de dinţi pentru albirea acestora în mod natural, însoţită şi de o respiraţie mai proaspată. Combinaţia dintre bicarbonat de sodiu şi frunze de salvie este însă cu adevărat puternică.
Spălarea dinţilor cu pasta obţinută din cele două ingrediente, fără apăsare puternică, îţi împrospătează gura şi poate fi folosită şi de mai multe ori pe zi.
Bicarbonat de sodiu şi căpşuni
Fructele care conţin vitamina C în cantităţi moderate contribuie la albirea dinţilor fără efecte secundare neplăcute. Căpşunile au cel mai puternic efect, ce se datorează în mare parte seminţelor acestor fructe.
Striveşte o căpşună şi amestec-o cu jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu până obţii o pastă omogenă. Întinde-o pe dinţi şi las-o să acţioneze timp de cinci minute, înainte de a-ţi spăla dinţii cu pasta pe care o foloseşti în mod normal.
Consumul zilnic de fructe
O soluţie naturală şi simplă ale cărei efecte apar însă mai târziu este consumul de fructe cu pulpa tare. Merele şi morcovii au cel mai bun efect: curăţă dinţii, iar acidul conţinut în cantitate moderată poate albi în mod natural dinţii.
Stafide sau guma cu xylitol
Atunci când cauza îngălbenirii dinţilor sunt depunerile de placă dentară, ai la îndemână două soluţii simple. Placa se depune mai greu atunci când producţia de salivă este mai mare. Stafidele sunt soluţia cea mai naturală, dar şi guma cu xylitol, îndulcitor ce înlocuieşte zahărul, funcţionează la fel de bine.
Metode de înălbire a dinţilor de evitat
Asociaţia medicilor stomatologi din SUA nu recomandă albirea dinţilor cu bicarbonat de sodiu pe termen lung, deoarece acesta ar putea dăuna smalţului dinţilor.
Pericole şi mai mari pentru smalţ sunt înălbitorii naturali ce conţin zeamă de lămâie sau oţet. Conţinutul ridicat de acizi dăuneaza smalţului, iar prea multă vitamina C lipseşte dinţii de calciul esenţial.
După albirea dinţilor, efectele unui tratament natural pot dispărea rapid în cazul unui consum frecvent de sucuri acidulate (în special cele cu cola), cafea, vin roşu şi chiar fructe de pădure, care pătează puternic smaltul dinţilor. (Foto: iStockphoto)
DaciaRomania întreabă: