Nu prea exista metode ,daca folosesti chestii de astea cu coji de nuca la prima ploaie o sa-ti curga tot .
Decoctul din frunze de nuc asigură o colorare naturală a părului. 100 g frunze de nuc… De atît aveţi nevoie pentru a obţine o nuanţă arămie a părului. Vopsit astfel, părul îşi păstrează strălucirea şi nu se usucă, aşa cum se întîmplă atunci cînd folosim vopseaua chimică. Dr Larisa Ionescu-Călineşti ne spune cum să pregătim această vopsea naturală: "Avem nevoie de 100 g frunze de nuc sau coajă de nuci verzi. Acestea se fierb într-un litru de apă. Cu decoctul rece se tamponează părul, cu grijă să nu atingem pielea capului. Puterea de colorare a decoctului din frunze de nuc este foarte mare şi poate păta pielea capului".
Tin minte ca mama folosea pe vremea lui"Ceasca" coji de nuci verzi fierte pina scadea apa de se vedeau cojile ramase pe fundul cratitei...Se spala cu apa aia si astepta cu o carpa pe cap sa se usuce... dar iese mai de graba un roscat inchis! Daca te risti?!
Coaja de nuci verzi este o idee, dar poti avea surpriza ca parul tau sa prinda o tenta putin verzuie, cel mai indicat ar fi sa te speli timp de o luna q o fiertura de FRUNZE de nuc. pui apa la fiert, cand da in clocot pui frunzele ( eventual le rupi in cateva buc) si le lasi sa dea in cateva clocote pana prinde apa culoare. coaja de nuci verzi e prea tare.
Este vopsea naturala, nu mai stiu exact firma. E un praf pe care il faci tu crema acasa cu ou si otet. Daca imi amintesc firma iti las mesaj
Oul si otetul impreuna sunt o pura coincidenta nu are legatura cu acea sintagma!
Hei! ai incercat metoda cu cojile de nuci? a dat rezultat? as vrea si eu sa incerc!
kalakkas întreabă: