Buna. Parul cade din multe motive :
1. Stres.
2. Alimentatia prosta.
3. Perioada de regenerare ( o data pe an, mie parul mi se regenereaza toamna)
4. Lispa magneziului, zincului si calciului din sange.
5. Trebuie tuns.
6. Are nevoie de nutrienti externi ( mastri, balsam)
7. Folosirea produselor de coafat si a placii sau ordulatorului.
Trebuie sa gasesti cauza si apoi sa o tratezi, e indicat sa ai o alimentatie echilibrata si sanatoasa ( fructe, legume, fara prajeli, dulciuri, mancare tip fast-food), sa incerci sa iei suplimente de calciu, magneziu si zinc - se gasesc la farmacii, odata pe saptamana sa aplici o masca realizata in casa - eu folosesc o masca de par cu, un galbenus de ou, un pic de miere de albine, ulei de ricin, ulei de masline, catvea picaturi de vitamina a. Uleiul de masline si cel de ricin trebuie incalzit un pic apoi se amesteca cu celelate ingrediente, masca o aplici pe par, lasi sa actioneze in jur de 1 ora si apoi te speli normal pe par dar sa insisti pentru a curata bine uleiul. apoi aplici un balsam.
Iar pentru par gras, incerca sampon petrole hahn pentru par gras, este singurul sampon care mie imi prieste si parul nu se mai ingrasa atat de des. O zi buna.
Stresul emoţional
Orice traumă de natură psihică survenită ca urmare a producerii unui accident rutier, intervenţie chirurgicală, afecţiune severă, teama de îmbătrânire, divorţul, moartea unei persoane apropiate, pierderea locului de muncă sau chiar o banală răceală care se întinde pe o perioadă mare de timp poate duce la căderea temporară a podoabei capilare. Şi asta pentru că ciclul de viaţă a firului de păr este dereglat şi nu mai respectă ritmul normal de „creştere, odihnă, regenerare".
Vestea bună este că odată ce scapi de acea stare emoţională negativă, părul reintră în normal şi nu va mai cădea la fel de mult.
Sarcina
Din cauza durerilor suportate în timpul naşterii, femeile pot rămâne cu anumite traume care pot, de asemenea, să ducă la pierderea părului mai mult decât în mod obişnuit. Desigur, este doar o problemă de timp până când vei trece peste acest şoc al naşterii şi părul tău nu va mai fi o victimă.
Prea multă vitamina A
Da, se poate ca aceasta să fie cauza pentru care părul tău se împotriveşte să rămână pe cap. Cantitatea zilnică de vitamina A este de 5.000 UI pentru adulţi, însă atunci când ne administrăm din proprie iniţiativă suplimente alimentare cu vitamina A este foarte posibil să ne confruntăm cu acest efect advers neplăcut.
Cea mai simplă cale de a vedea dacă într-adevăr aceasta este cauza este să renunţi pentru o perioadă la suplimentele vitaminice pe bază de vitamina A şi să observi cum reacţionează părul la această schimbare.
Prea puţine proteine
În momentul în care corpul nu primeşte suficiente proteine, procesul de creştere a părului este încetinit iar regenerarea este şi ea blocată. Prin urmare, include în alimentaţie cât mai multe alimente bogate în proteine, cum sunt ouăle, carnea sau peştele.
Moştenirea genetică
Poate fi şi acesta un motiv, mai ales dacă ştii că persoanele de sex feminin din familie au avut astfel de probleme. Spre deosebire de bărbaţi însă, femeile nu se trezesc dintr-o dată cu o chelie de toată frumuseţea, ci se confruntă cu subţierea părului şi ruperea facilă a acestuia la periaj, ceea ce duce la rărirea podoabei capilare.
Nu dispera totuşi pentru că există numeroase tratamente pentru întărirea firului de păr şi regenerarea acestuia. Este suficient să dai un google, să citeşti câteva recomandări şi să plăteşti (bani grei, ce-i drept), iar soluţia este în mâinile tale.
Dezechilibrul hormonal
La fel cum sarcina poate modifica nivelul de hormoni din corp, acelaşi lucru se poate întâmpla şi atunci când iei anticoncepţionale nepotrivite, care îţi pot da peste cap hormonii androgeni, responsabili şi de chelia la bărbaţi.
De aceea, este foarte important să consulţi medicul ginecolog înainte de a lua pilule, pentru că doar o anamneză amănunţită poate stabili cu certitudine ce tip de contraceptive îţi sunt indicate.
Deficienţa de fier
Aproape una din 10 femei cu vârste între 20 şi 49 de ani suferă de anemie ca urmare a unei lipse acute de fier în organism şi culmea este că majoritatea doamnelor nici măcar nu ştiu acest lucru. Lipsa fierului este o cauză comună a căderii părului şi pentru a afla cu certitudine dacă aceasta este cauza care stă la baza problemei pierderii părului este necesar să faci o serie de analize de sânge, care pot determina nivelul de fier din sânge.
Ce e de făcut în cazul unui răspuns afirmativ? Nimic mai simplu: câteva suplimente cu fier administrate pe o perioadă de timp indicată de medicul specialist şi un regim bogat în acest mineral (mere, ficat de pasăre, spanac, gălbenuş de ou etc.).
O tiroidă leneşă
Mai exact, hipotiroidismul poate fi şi el o cauză frecventă a căderii părului pentru că nu sunt produşi suficienţi hormoni care să ajute metabolismul şi astfel şi părul are de suferit. Tratamentul medicamentos poate fi de mare ajutor în această situaţie, astfel restabilindu-se nivelul hormonal normal.
Slăbitul brusc
Multe doamne se supun, cu sau fără conştiinţă, numeroaselor diete din mediul virtual sau din auzite, iar acest lucru poate să le afecteze dramatic organismul, deorece de multe ori se întâmplă să recurgă la înfometare ori diete drastice, care privează corpul de vitaminele şi mineralele necesare.
Vestea proastă este că va dura cel puţin 6 luni până ca părul tău să îşi revină din această traumă suferită, timp în care organismul îşi reface stocul de nutrienţi pierduţi în urma regimului alimentar haotic.
Sindromul ovarelor polichistice
Este un alt motiv care duce la creşterea nivelului de hormoni androgeni, care poate predispune la creşterea în greutate, risc crescut de diabet, tulburări menstruale, infertilitate şi, problema care ne macină pe noi, femeile, căderea excesivă a părului. Şi, de parcă nu sunt suficiente aceste probleme, această afecţiune poate favoriza creşterea (!) părului în zone mai puţin agreate, cum ar fi cel de pe faţă sau cel de pe suprafaţa corpului (mai puţin de pe cap).
Soluţia într-o astfel de problemă spinoasă constă într-un tratament de lungă durată, care include schimbări în dietă, exerciţii fizice zilnice, administrarea de anticoncepţionale, precum şi de medicamente care scad riscul de infertilitate şi diabet.
1) Parul gras va pica mai repede ca si cel normal. 2) El va fi spalat cu sampoane specifice parului gras, iar daca ai si matreata cu sampoane pentru matreata pentru par gras. 3) Cu cat il speli mai des cu atat se unge mai repede. 4) Parul se spala o data la 10 zile, o perioada de cateva luni apoi il vei spala la 7 zile si nu se va mai unge repede. 5) Nu folosi spuma sau fixative ci doar putin gel de plante, imediat dupa baie si apoi ramane asa pana il speli. 6) Nu-l pieptana de o mie de ori pe zi, ci doar o data-n zi, dimineata, apoi il mai aranjezi cu mana, iar piaptanul nu trebuie sa fie cu dinti tari, ci o perie usoara care sa nu ajunga pana la radacina parului fiindca acolo se gasesc glandele sebacee si seboree, cele care produc substanta care unge parul. 7) Cand stai numai in casa, daca-l ai lung, prinde-l in coada si nu-l pieptana deloc. 8) Iarna protejeaza-l de frig sau ploaie - la fel ca noi si el resimte acestea. Numai bine!
aureliaghindoac întreabă: