Pretenas vezi ca gasesti la farmacie solutie care te dai pe fata si iti dispar cosurile sau ce mai ai tu foloseste un prieten de-al meu sau mi-a mai spus cineva ca iti ies cosuri ca vrei sa faci fricy fricy cu cineva parerea ei deci fundita?
Heii
Medicul dermatolog mi-a recomandat crema EFFACLAR K.O folosesc de o saptamana, si rezultatele sunt cele pe care le doaream!
Buna, la AVON sunt niste creme pentru puncte negre. Iar pentru a scapa de cosuri se gasesc la farmacie niste creme. P.S si eu avut puncte negre pe fata si nu mai am cu ajutorul cremei de la AVON.
S[er ca ti-am fost de ajutor.
Punctele negre nu sunt altceva decât pori plini de sebum care, în contact cu aerul, se înnegreşte. Porii de pe nas sau bărbie (unde comedoanele sunt vizibile) sunt de obicei mai mari şi de aceea punctele negre care se formeză devin foarte evidente. Astfel, de cele mai multe ori e nevoie de o curăţare specială, săptămânală a zonelor mai predispuse la apariţia punctelor negre.
Băi de abur cu muşeţel
Fierbe apă într-un vas şi adaugă câteva pliculeţe de ceai, de preferat de muşetel, fiind cunoscut pentru calităţile sale antiseptice şi calmante. Pune vasul pe un scaun, astfel încât să poţi sta într-o poziţie comodă deasupra lui, acoperă-ţi capul cu un prosop şi aşează-te la o distanţă de 30 de centimetri deasupra vasului. Stai 10-15 minute pentru a se dilata bine porii, apoi poţi începe curăţarea.
Dacă punctele negre nu sunt foarte mari, e suficient să foloseşti un prosop curat, un pic mai aspru, pentru a freca faţa, în special nasul şi bărbia, însă ai mare grijă să nu răneşti pielea, care este foarte sensibilă după baia de aburi.
În cazul în care punctele negre sunt în adâncime, va trebui să te ajuţi de degetele arătătoare, prin presări uşoare şi repetate. Spală-te pe mâini şi înfăşoară-ţi buricele degetelor cu tifon şi presează zonele cu probleme.
După ce ai curăţat faţa, spală-te cu apă rece şi aplică o loţiune astringentă pentru a închide la loc porii.
Plasturii speciali dau rezultate bune
Altă modalitate prin care poţi scăpa de punctele negre este folosirea unor plasturi speciali. Aceştia se umezesc pe una dintre părţi şi se aplică pe nas sau bărbie. Aşteaptă câteva minute, după care îndepărtează încet plasturii, extrăgând astfel grăsimea din pori.
Măştile exfoliante, o soluţie
Măştile exfoliante sunt şi ele eficiente. Acestea se aplică pe toată faţa, se lasă să se întărească şi se desprind ca o peliculă de pe faţă, curăţând-o de impurităţi.
Gelurile abrazive ajută la eliminarea comedoanelor
Măştile şi gelurile abrazive înlătură excesul de grăsime de la suprafaţa pielii şi elimină celulele moarte. Pentru curăţare poţi să foloseşti şi mălai sau zaţ de cafea, ale căror particule ajută la eliminarea punctelor negre. Acestea se aplică pe faţa umedă, după baia de aburi şi se frecţionează încet pielea, prin mişcări circulare.
Simplu dupa ce faci baie pe cap stai in fata oglinzii si se pot scoate cu mana ca si un cos
Simplu cu cosmetice te speli pe fata iti dai cu apa toica apoi cu un toner apoi cu o crema de fata o lasi sa actioneze 10 minute si apoy fard
Cel mai bine ar fi să consulți un dermatolog, dar până una-alta îți prezint câteva posibilități de a scăpa de acnee (nu există însă o garanție că vor da rezultate pozitive și în cazul tău și nu vor exista efecte adverse de nici un fel).
La ora actuală unul dintre cele mai bune tratamente importiva acneei este Zineryt. Este foarte bun în lupta cu coşurile şi pentru prevenirea lor. Trebuie aplicat pe o piele curată şi uscată de 1-2 ori pe zi. Aici poţi citi mai multe despre acest produs: http://acnee.info/zynerit-tratament-acnee-este-bun-pentru-tine/137. Îl găseşti la orice farmacie şi costă în jur de 30-35 RON (se eliberează fără rețetă). Pe lângă folosirea Zineryt-ului trebuie să ai şi o alimentaţie sănătoasă. Mai puţine dulciuri, grăsimi, sucuri acidulate, mai multe fructe şi legume. Poţi să mai foloseşti şi apă termală (îmi place cel mai mult cea de la Avene), o cremă hidratantă, hrănitoare de la Avene, o cremă de gălbenele și/sau tinctură de propolis pentru cicatrici rămase în urma coşurilor, plus vitaminele E, A, C şi Zn pe cale orală (şi nu numai). Şi este foarte importantă curăţarea zilnică a pielii (dimineaţa şi seara). Ai nevoie de un gel de curăţare cât mai bun. Interesează-te la farmacie, şi vei fi ajutat/ă să alegi unul potrivit tipului tău de ten.
Nu uita să treci pe la dermatolog!
Iar pentru punctele negre ar trebui să mergi la cosmetică.
Succes. Numai bine.
Mario1996 întreabă: