| Lucfx a întrebat:

Cum sa scap de cosuri? va rog spuneti-mi. fundita

Răspuns Câştigător
| ralu_1134 a răspuns:

Buna! si eu am avut cosuri insa am scapat de ele folosind o alifie nivea iar de fiecare data cand imi dadeam pe fata cu alifie puneam si cateva picaturi de vitamina A.
sper ca ti-am fost de folos.

4 răspunsuri:
| Valisha18 a răspuns:

Nu vei scapa niciodata de cosuri. Dar uite cum sa le tratezi si sa ai cat mai putine, cat mai rar: Jennifer Love Hewitt pune pe cos putina pasta de dinti si dimineata curata. Ca sa-ti demonstrez logic ca merge, stim cu totii ca pasta de dinti distruge placa bacteriana, deci si bacteriile si puroiul din cos vor fi distruse, poate nu definitiv, dar ajuta destul de mult. Poti sa-ti dai dimineata si seara cu o felie de castravete si una de portocala pe fata. Spala-te zilnic pe fata cu un sapun special de fata sau o lotiune de curatat. Nu-ti stoarce cosurile decat dupa ce te speli bine pe maini, altfel o sa afectezi zonasi mai mult. Evita zeama de lamaie, deoarece o sa ai usturimi, si in unele cazuri, depinde si de tipul tenului, lasa tenul deshidratat si nu trateaza asa de bine cosurile. Mai bine folosesti zeama de portocala, cum am spus si mai sus, nu e asa acida, deci nu-ti usca tenul. Am aici ''cateva'' retete:Reteta 1. BRUSTUR :
a) cataplasme cu sucul obtinut din radacina proaspata ;

b) decoct din 10-15 g radacina proaspata la 200 ml de apa ; se fierb 10-15 minute la foc moderat, se lasa sa se raceasca pana la caldut, se strecoara, se sterge fata cu solutia obtinuta folosindu-se un tampon de vata, apoi se aplica o compresa timp de 30 de minute.

Reteta 2. CAIS :
masca din caise ajunse la maturitatea fiziologica (bine coapte) ; se inlatura samburele si se zdrobesc bine, dupa care se aseaza pe fata ; dupa 30 de minute se curata si se spala cu o infuzie de musetel. Tonifica pielea si favorizeaza scoaterea punctelor negre.

Reteta 3. FASOLE :
a) decoct din trei linguri de teci uscate maruntite la 750 ml apa ; totul se fierbe 20 de minute, se lasa sa se raceasca pana la caldut, se strecoara, se bea intreaga cantitate in cursul unei zile in trei reprize (dimineata, pranz si seara) fara a se indulci ;

b) decoct din teci verzi; se fierb 30 de minute, se lasa sa se raceasca pana la caldut, se strecoara, se sterge fata cu solutia obtinuta, apoi se pun comprese folosindu-se un tifon.

Reteta 4. FRASIN :
infuzie din 100 g flori sau frunze uscate si maruntite peste care se toarna un litru de apa clocotita ; se lasa acoperita 30 de minute, se strecoara, se fac spalaturi locale.

Reteta 5. HAMEI:
infuzie din doua linguri de conuri maruntite peste care se toarna o cana (250 ml) cu apa clocotita ; se lasa acoperita 20-30 de minute, se strecoara, se aplica comprese locale folosindu-se un pansament steril.

Reteta 6. HREAN :
macerat din 30 g radacina proaspata taiata marunt la 500 ml apa ; se lasa 60 de minute, se strecoara, se sterge fata cu solutia obtinuta folosindu-se un tampon de vata.

Reteta 7. IARBA DE SOLDINA :
suc obtinut din planta proaspata prin frecarea ei intre palme si intinderea pe obraz. inainte de a sfarama planta in palme, fata se spala cu apa de ploaie calda.

Reteta 8. LEVANTICA :
infuzie din 5 g planta peste care se toarna 100 ml apa clocotita ; se lasa acoperita 15-20 de minute ; se strecoara, se aplica comprese ,pe fata folosindu-se un pansament sau tifon steril.

Reteta 9. MAR :
cataplasma cu pasta obtinuta prin fierberea merelor in lapte dulce ; acestea se taie in fragmente, se fierb in lapte pana devin moi, se strivesc si se aplica pe fata timp 30 de minute, dupa care se indeparteaza si se spala fata cu o infuzie de musetel.

Reteta 10. MARAR:
infuzie din o lingura pulbere seminte peste care se toarna o jumatate de cana cu apa clocotita (100 ml); se lasa acoperita 20 de minute ; se strecoara, se fac tamponari pe fata cu un tampon de vata.

Reteta 11. MORCOV :
masca cu radacina data pe razatoare; se tine pe fata 20-30 de minute, apoi se inlatura si se sterge tenul cu infuzie de musetel. Combate acneea.

Reteta 12. NAP :
cataplasma cu radacina fiarta sau coapta ; se maseaza locul pentru a-si lasa sucul; se lasa 20-30 de minute, dupa care se curata fata. Combate acneea.

Reteta 13. ROSIE :
masca din suc proaspat de rosii amestecat cu amidon sau talc ; se tine pe ten 20-30 de minute ; se inlatura, se scot punctele negre, dupa care se spala fata cu felii de rosii, cate 20 de minute, apoi se spala cu apa calduta ; tratamentul dureaza trei-patru saptamani si este util in tratarea acneei.

Reteta 14. ROZMARIN :
tinctura din o lingura planta maruntita introdusa la macerat 30 de zile ; se strecoara, se pastreaza intr-o sticla inchisa la culoare ; se tamponeaza fata dupa ce in prealabil a fost spalata cu apa.

Reteta 15. SCAIUL DRACULUI:
infuzie din o lingurita rizom uscat si maruntit, peste care se toarna 200 ml de apa clocotita ; se lasa acoperita 20-30 de minute ; se strecoara ; se spala fata cu solutia obtinuta folsindu-se un tampon de vata, dupa care se pun comprese. inchide porii. Combate acneea.

Reteta 16. URECHELNITA:
ungerea tenului cu suc proaspat extras din planta ; planta se piseaza in mojar si pasta obtinuta se stoarce prin tifon.

Reteta 17. URZICA :
a) infuzie din 50 g frunze uscate peste care se toarna un litru de apa clocotita ; se lasa acoperita 30 de minute ; se strecoara ; se spala fata cu solutia obtinuta ;

b) decoct din 100 g urzici proaspete la 500 ml apa clocotita ; se fierb 15 minute, se lasa la racit pana la caldut; se strecoara; se spala fata. Actiune buna in acnee.

Reteta 18. VARZA :
suc obtinut prin presarea frunzelor. Se aplica lotionari pe tenul acneic.

Reteta 19. VITA DE VIE :
seva obtinuta primavara prin taierea coardelor se foloseste la ungerea tenurilor acneice. Tenul gras, in special, este predispus la acnee si iritatii. Acneea este o afectiune a pielii, care se manifesta prin mici abcese, pustule, care apar pe fata si uneori si pe torace, mai ales la varsta adolescentei. Pentru tratarea acneei, trebuie sa urmam o dieta care sa ajute la eliminarea toxinelor din organism. Dieta va consta in: sucuri proaspete de morcovi, telina, sfecla rosie si rosii, peste alb, piept de pui sau curcan, fara piele, fiert sau la gratar. Din alimentatie se vor elimina dulciurile concentrate, cafeaua, alcoolul, tutunul, sarea iodata, alimentele bogate in grasimi si bauturi acidulate. De asemenea, se vor folosi cat mai putine farduri. Uneori, chiar si pilulele contraceptive pot fi cauza aparitiei acneei.

Cafeaua se va inlocui cu infuzie de cicoare. Se pun doua lingurite de planta uscata la o cana de apa clocotita, se lasa 30 de secunde, apoi se strecoara si se bea cu inghitituri mici. Totodata, si o simpla cura cu gel de Aloe Vera stabilizat este foarte benefica pentru detoxifierea organismului. Pe langa o dieta corespunzatoare, trebuie sa ne impunem si o igiena riguroasa:

Se schimba zilnic prosopul de fata sau se folosesc prosoape de hartie de unica folosinta.
Se spala tenul, dimineata si seara cu sapun cu sulf.
Infuzie de trei frati patati, 2-3 cani pe zi. Se pune o lingurita de planta maruntita la o cana de apa clocotita. Se acopera vasul si se lasa circa 10 minute.
Comprese cu tinctura de galbenele. Se pun 10 ml de tinctura de galbenele in 100 ml apa fiarta si racita, se inmoaie compresele si se aplica pe zonele afectate.
Comprese cu infuzie din radacina de brusture. Se pune o lingura maruntita de brusture la 200 de ml apa clocotita, se acopera vasul si se lasa sa stea 15 minute. Se inmoaie cateva comprese sterile in infuzie si se aplica pe zonele afectate.
Se sterge pielea cu un tampon de vata imbibat in infuzie de busuioc. Se pun 2-3 lingurite de planta maruntita la o cana de apa fierbinte. Se acopera, se lasa 5-10 minute, se strecoara si se foloseste infuzia calda.
Comprese cu infuzie de musetel sau se vor folosi pliculetele din care s-a preparat infuzia.
Se tamponeaza cosurile aparute, cu ulei de arbore de ceai sau ulei de cimbru de doua ori pe zi.
Se beau 2-3 cani pe zi de infuzie de galbenele si trei frati patati in cantitati egale. Se pune o lingurita de amestec de plante la o cana de apa clocotita, se acopera bine vasul in care acestea au fiert si se lasa sa stea circa 10 minute. Se strecoara si se bea infuzia neindulcita.
Se sterge fata cu un tampon de vata imbibat in suc de varza alba sau se pun cataplasme cu frunze oparite sau inmuiate cu facaletul ori cu ciocanul de snitele.
Masca cu papaya si smantana. Amestecati bine doua linguri de smantana dulce si doua linguri cu pulpa zdrobita de papaya, pana obtineti o pasta omogena, apoi o intindeti pe piele. Dupa 30 de minute se spala pielea cu apa calda. Stropiti tenul cu apa rece, stergeti prin tamponare si ungeti cu alifie de galbenele sau cu propolis.
Se sterge pielea afectata cu suc de struguri. Se storc cateva boabe, se inmoaie un tampon de vata in suc si se sterge pielea. Se lasa sa se zvante, apoi se clateste fata cu apa calduta in care s-a adaugat putin bicarbonat de sodiu.
Se beau 2-3 cani pe zi cu infuzie de musetel. Infuzia se bea neindulcita.
Se aplica felii de rosii proaspete pe zonele afectate. Dupa 30 de minute se clateste pielea cu apa calda.
Comprese cu infuzie din conuri de hamei. Se pune o lingura de conuri de hamei la 100 ml apa clocotita, se acopera vasul, se lasa 15 minute, apoi se inmoaie cateva comprese sterile si se aplica pe zonele afectate.
Masca cu drojdie proaspata, miere si tarate de grau sau faina de orez. Diluati un bob de drojdie in putina apa fiarta si racita, adaugati mierea si tarate sau faina pana obtineti o pasta omogena. Intindeti pe piele, iar dupa 30 de minute se indeparteaza cu apa calduta. Stropiti fata cu apa rece, stergeti prin tamponare si aplicati un unguent cu galbenele sau propolis.
Stiu ca aceasta problema ingrijoreaza foarte multa lume deaceea cei care sunt disperati si au incercat toate solutiile posibile pentru tratarea acneei sa nu se lase infranti si sa incerce ceea ce si eu folosesc acum.Am avut acnee foarte pronuntata,dureroasa,incercam sa o acopar cu fond de ten pentru ca fata mea arata ingrozitor si imi era rusine sa ies asa din casa.Pentru cei care vor sa se vindece acnnea le trebuie foarte multa rabdare si ...sa stea in casa pentru ca nu pot iesi afara cu crema pe fata.Eu am noroc ca am terminat studiile ,ca am renuntat la servici (am fost plecata din tara)si pot sta cat mai mult timp prin casa.Si din acest punct de vedere trebuie sa aveti rabdare.Daca nu stiati fondul de ten ingreuneaza vindecarea acnneei ducand si la aparitia altor cosurilor.Sa va spun cum am procedat.In primul rand am apelat la o cosmeticiana ca sa-mi elimine toata materia de pe fata.Am crezut atunci ca mi-am distus fata pentru totdeaua pentru ca aratam ca un monstru imi venea sa mor ,dar in 5 zile s-a prins coaja si incet incet s-a curatat cu o solutie gata preparata de farmacie pe baza de eritromicina.Cand am aplicat prima data solutia parca imi luase foc fata ma ustura ingrozitor.Am luat si pastile ACNETOL 2 capsule de 3 ori .Foloseam o zi solutia cu eritromicina ,o zi cutaden timp de o saptamana.Am ajuns in stadiul de pete rosii destul de mari ,dar scapasem de umfaturile care le aveam,chiar daca le acopeream cu fond de ten tot se vedeau desi eu credeam ca nu.Am baut ceaiul 3 frati patati 2 cani pe zi si incepuse ceva ceva sa se vada.De o saptamana imi pun pe fata o pasta formata din plantele marul lupului ,tataneasa si galbenele.Se tine pasta o ora jumate si nu se spala fata.Veti vedea ca incep cosurile sa se usuce si incet incet dispare si roseata.In prezent nu mi-a trecut de tot pentru ca de o luna fac tot ceea ce v-am scris dar va asigur ca da rezultate .Trebuie sa am rabdare pentru ca totul se va rezolva.Fata de cum eram si credeam ca asa voi ramane, acum sunt aproape vindecata.Nu folosesc fond de ten,nici cel pe baza de apa nu-i indicat,folosesc un baton pentru cosuri de la Avon si incerc sa acopar roseata.Stiu ca sunteti multi care ati incercati foarte multe produse ca si mine fara nici un rezultat deaceea faceti ceea ce v-am scris si nu vi se poate intampla nimic grav doar veti fi mai fericiti.Sa imi spuneti cum decurge tratamentul,va voi tine si eu la curent in ce stadiu am ajuns.1. Elimină toxinele din corp. Bea suc de morcovi şi mănâncă peşte, roşii, piept de pui. Renunţă la dulciuri, la sare şi la băuturi acidulate.
2. Pune 10 ml de tinctură de gălbenele în 100 ml apă fiartă, amestecă şi fă-ţi comprese.
3. Încearcă o mască din două linguri de smântână şi două cu pulpă de papaia.
4. Fă-ţi o mască din drojdie: diluează o bucăţică de drojdie proaspătă în puţină apă fiartă şi răcită. Adaugă miere şi făină până obţii o pastă omogenă.
5. ţine felii de roşii pe faţă, timp de 30 de minute.
6. Tamponează coşurile cu ulei de arbore de ceai sau cu ulei de cimbru.
7. După demachiere, foloseşte un săpun cu sulf. În timpul tratamentului să nu te dai cu fond de ten!
8. Schimbă zilnic prosopul de faţă.
9. Prinde-ţi părul. În contact cu faţa, acesta agravează acneea.
10. Fă-ţi o mască din două linguri de praf de argilă şi zeamă de lămâie. Sper ca te-am ajutat!

| NoIdentity a răspuns:

Nu vei scapa niciodata de cosuri. Dar uite cum sa le tratezi si sa ai cat mai putine, cat mai rar: Jennifer Love Hewitt pune pe cos putina pasta de dinti si dimineata curata. Ca sa-ti demonstrez logic ca merge, stim cu totii ca pasta de dinti distruge placa bacteriana, deci si bacteriile si puroiul din cos vor fi distruse, poate nu definitiv, dar ajuta destul de mult. Poti sa-ti dai dimineata si seara cu o felie de castravete si una de portocala pe fata. Spala-te zilnic pe fata cu un sapun special de fata sau o lotiune de curatat. Nu-ti stoarce cosurile decat dupa ce te speli bine pe maini, altfel o sa afectezi zonasi mai mult. Evita zeama de lamaie, deoarece o sa ai usturimi, si in unele cazuri, depinde si de tipul tenului, lasa tenul deshidratat si nu trateaza asa de bine cosurile. Mai bine folosesti zeama de portocala, cum am spus si mai sus, nu e asa acida, deci nu-ti usca tenul. Am aici ''cateva'' retete:Reteta 1. BRUSTUR :
a) cataplasme cu sucul obtinut din radacina proaspata ;

b) decoct din 10-15 g radacina proaspata la 200 ml de apa ; se fierb 10-15 minute la foc moderat, se lasa sa se raceasca pana la caldut, se strecoara, se sterge fata cu solutia obtinuta folosindu-se un tampon de vata, apoi se aplica o compresa timp de 30 de minute.

Reteta 2. CAIS :
masca din caise ajunse la maturitatea fiziologica (bine coapte) ; se inlatura samburele si se zdrobesc bine, dupa care se aseaza pe fata ; dupa 30 de minute se curata si se spala cu o infuzie de musetel. Tonifica pielea si favorizeaza scoaterea punctelor negre.

Reteta 3. FASOLE :
a) decoct din trei linguri de teci uscate maruntite la 750 ml apa ; totul se fierbe 20 de minute, se lasa sa se raceasca pana la caldut, se strecoara, se bea intreaga cantitate in cursul unei zile in trei reprize (dimineata, pranz si seara) fara a se indulci ;

b) decoct din teci verzi; se fierb 30 de minute, se lasa sa se raceasca pana la caldut, se strecoara, se sterge fata cu solutia obtinuta, apoi se pun comprese folosindu-se un tifon.

Reteta 4. FRASIN :
infuzie din 100 g flori sau frunze uscate si maruntite peste care se toarna un litru de apa clocotita ; se lasa acoperita 30 de minute, se strecoara, se fac spalaturi locale.

Reteta 5. HAMEI:
infuzie din doua linguri de conuri maruntite peste care se toarna o cana (250 ml) cu apa clocotita ; se lasa acoperita 20-30 de minute, se strecoara, se aplica comprese locale folosindu-se un pansament steril.

Reteta 6. HREAN :
macerat din 30 g radacina proaspata taiata marunt la 500 ml apa ; se lasa 60 de minute, se strecoara, se sterge fata cu solutia obtinuta folosindu-se un tampon de vata.

Reteta 7. IARBA DE SOLDINA :
suc obtinut din planta proaspata prin frecarea ei intre palme si intinderea pe obraz. inainte de a sfarama planta in palme, fata se spala cu apa de ploaie calda.

Reteta 8. LEVANTICA :
infuzie din 5 g planta peste care se toarna 100 ml apa clocotita ; se lasa acoperita 15-20 de minute ; se strecoara, se aplica comprese ,pe fata folosindu-se un pansament sau tifon steril.

Reteta 9. MAR :
cataplasma cu pasta obtinuta prin fierberea merelor in lapte dulce ; acestea se taie in fragmente, se fierb in lapte pana devin moi, se strivesc si se aplica pe fata timp 30 de minute, dupa care se indeparteaza si se spala fata cu o infuzie de musetel.

Reteta 10. MARAR:
infuzie din o lingura pulbere seminte peste care se toarna o jumatate de cana cu apa clocotita (100 ml); se lasa acoperita 20 de minute ; se strecoara, se fac tamponari pe fata cu un tampon de vata.

Reteta 11. MORCOV :
masca cu radacina data pe razatoare; se tine pe fata 20-30 de minute, apoi se inlatura si se sterge tenul cu infuzie de musetel. Combate acneea.

Reteta 12. NAP :
cataplasma cu radacina fiarta sau coapta ; se maseaza locul pentru a-si lasa sucul; se lasa 20-30 de minute, dupa care se curata fata. Combate acneea.

Reteta 13. ROSIE :
masca din suc proaspat de rosii amestecat cu amidon sau talc ; se tine pe ten 20-30 de minute ; se inlatura, se scot punctele negre, dupa care se spala fata cu felii de rosii, cate 20 de minute, apoi se spala cu apa calduta ; tratamentul dureaza trei-patru saptamani si este util in tratarea acneei.

Reteta 14. ROZMARIN :
tinctura din o lingura planta maruntita introdusa la macerat 30 de zile ; se strecoara, se pastreaza intr-o sticla inchisa la culoare ; se tamponeaza fata dupa ce in prealabil a fost spalata cu apa.

Reteta 15. SCAIUL DRACULUI:
infuzie din o lingurita rizom uscat si maruntit, peste care se toarna 200 ml de apa clocotita ; se lasa acoperita 20-30 de minute ; se strecoara ; se spala fata cu solutia obtinuta folsindu-se un tampon de vata, dupa care se pun comprese. inchide porii. Combate acneea.

Reteta 16. URECHELNITA:
ungerea tenului cu suc proaspat extras din planta ; planta se piseaza in mojar si pasta obtinuta se stoarce prin tifon.

Reteta 17. URZICA :
a) infuzie din 50 g frunze uscate peste care se toarna un litru de apa clocotita ; se lasa acoperita 30 de minute ; se strecoara ; se spala fata cu solutia obtinuta ;

b) decoct din 100 g urzici proaspete la 500 ml apa clocotita ; se fierb 15 minute, se lasa la racit pana la caldut; se strecoara; se spala fata. Actiune buna in acnee.

Reteta 18. VARZA :
suc obtinut prin presarea frunzelor. Se aplica lotionari pe tenul acneic.

Reteta 19. VITA DE VIE :
seva obtinuta primavara prin taierea coardelor se foloseste la ungerea tenurilor acneice. Tenul gras, in special, este predispus la acnee si iritatii. Acneea este o afectiune a pielii, care se manifesta prin mici abcese, pustule, care apar pe fata si uneori si pe torace, mai ales la varsta adolescentei. Pentru tratarea acneei, trebuie sa urmam o dieta care sa ajute la eliminarea toxinelor din organism. Dieta va consta in: sucuri proaspete de morcovi, telina, sfecla rosie si rosii, peste alb, piept de pui sau curcan, fara piele, fiert sau la gratar. Din alimentatie se vor elimina dulciurile concentrate, cafeaua, alcoolul, tutunul, sarea iodata, alimentele bogate in grasimi si bauturi acidulate. De asemenea, se vor folosi cat mai putine farduri. Uneori, chiar si pilulele contraceptive pot fi cauza aparitiei acneei.

Cafeaua se va inlocui cu infuzie de cicoare. Se pun doua lingurite de planta uscata la o cana de apa clocotita, se lasa 30 de secunde, apoi se strecoara si se bea cu inghitituri mici. Totodata, si o simpla cura cu gel de Aloe Vera stabilizat este foarte benefica pentru detoxifierea organismului. Pe langa o dieta corespunzatoare, trebuie sa ne impunem si o igiena riguroasa:

Se schimba zilnic prosopul de fata sau se folosesc prosoape de hartie de unica folosinta.
Se spala tenul, dimineata si seara cu sapun cu sulf.
Infuzie de trei frati patati, 2-3 cani pe zi. Se pune o lingurita de planta maruntita la o cana de apa clocotita. Se acopera vasul si se lasa circa 10 minute.
Comprese cu tinctura de galbenele. Se pun 10 ml de tinctura de galbenele in 100 ml apa fiarta si racita, se inmoaie compresele si se aplica pe zonele afectate.
Comprese cu infuzie din radacina de brusture. Se pune o lingura maruntita de brusture la 200 de ml apa clocotita, se acopera vasul si se lasa sa stea 15 minute. Se inmoaie cateva comprese sterile in infuzie si se aplica pe zonele afectate.
Se sterge pielea cu un tampon de vata imbibat in infuzie de busuioc. Se pun 2-3 lingurite de planta maruntita la o cana de apa fierbinte. Se acopera, se lasa 5-10 minute, se strecoara si se foloseste infuzia calda.
Comprese cu infuzie de musetel sau se vor folosi pliculetele din care s-a preparat infuzia.
Se tamponeaza cosurile aparute, cu ulei de arbore de ceai sau ulei de cimbru de doua ori pe zi.
Se beau 2-3 cani pe zi de infuzie de galbenele si trei frati patati in cantitati egale. Se pune o lingurita de amestec de plante la o cana de apa clocotita, se acopera bine vasul in care acestea au fiert si se lasa sa stea circa 10 minute. Se strecoara si se bea infuzia neindulcita.
Se sterge fata cu un tampon de vata imbibat in suc de varza alba sau se pun cataplasme cu frunze oparite sau inmuiate cu facaletul ori cu ciocanul de snitele.
Masca cu papaya si smantana. Amestecati bine doua linguri de smantana dulce si doua linguri cu pulpa zdrobita de papaya, pana obtineti o pasta omogena, apoi o intindeti pe piele. Dupa 30 de minute se spala pielea cu apa calda. Stropiti tenul cu apa rece, stergeti prin tamponare si ungeti cu alifie de galbenele sau cu propolis.
Se sterge pielea afectata cu suc de struguri. Se storc cateva boabe, se inmoaie un tampon de vata in suc si se sterge pielea. Se lasa sa se zvante, apoi se clateste fata cu apa calduta in care s-a adaugat putin bicarbonat de sodiu.
Se beau 2-3 cani pe zi cu infuzie de musetel. Infuzia se bea neindulcita.
Se aplica felii de rosii proaspete pe zonele afectate. Dupa 30 de minute se clateste pielea cu apa calda.
Comprese cu infuzie din conuri de hamei. Se pune o lingura de conuri de hamei la 100 ml apa clocotita, se acopera vasul, se lasa 15 minute, apoi se inmoaie cateva comprese sterile si se aplica pe zonele afectate.
Masca cu drojdie proaspata, miere si tarate de grau sau faina de orez. Diluati un bob de drojdie in putina apa fiarta si racita, adaugati mierea si tarate sau faina pana obtineti o pasta omogena. Intindeti pe piele, iar dupa 30 de minute se indeparteaza cu apa calduta. Stropiti fata cu apa rece, stergeti prin tamponare si aplicati un unguent cu galbenele sau propolis.
Stiu ca aceasta problema ingrijoreaza foarte multa lume deaceea cei care sunt disperati si au incercat toate solutiile posibile pentru tratarea acneei sa nu se lase infranti si sa incerce ceea ce si eu folosesc acum.Am avut acnee foarte pronuntata,dureroasa,incercam sa o acopar cu fond de ten pentru ca fata mea arata ingrozitor si imi era rusine sa ies asa din casa.Pentru cei care vor sa se vindece acnnea le trebuie foarte multa rabdare si ...sa stea in casa pentru ca nu pot iesi afara cu crema pe fata.Eu am noroc ca am terminat studiile ,ca am renuntat la servici (am fost plecata din tara)si pot sta cat mai mult timp prin casa.Si din acest punct de vedere trebuie sa aveti rabdare.Daca nu stiati fondul de ten ingreuneaza vindecarea acnneei ducand si la aparitia altor cosurilor.Sa va spun cum am procedat.In primul rand am apelat la o cosmeticiana ca sa-mi elimine toata materia de pe fata.Am crezut atunci ca mi-am distus fata pentru totdeaua pentru ca aratam ca un monstru imi venea sa mor ,dar in 5 zile s-a prins coaja si incet incet s-a curatat cu o solutie gata preparata de farmacie pe baza de eritromicina.Cand am aplicat prima data solutia parca imi luase foc fata ma ustura ingrozitor.Am luat si pastile ACNETOL 2 capsule de 3 ori .Foloseam o zi solutia cu eritromicina ,o zi cutaden timp de o saptamana.Am ajuns in stadiul de pete rosii destul de mari ,dar scapasem de umfaturile care le aveam,chiar daca le acopeream cu fond de ten tot se vedeau desi eu credeam ca nu.Am baut ceaiul 3 frati patati 2 cani pe zi si incepuse ceva ceva sa se vada.De o saptamana imi pun pe fata o pasta formata din plantele marul lupului ,tataneasa si galbenele.Se tine pasta o ora jumate si nu se spala fata.Veti vedea ca incep cosurile sa se usuce si incet incet dispare si roseata.In prezent nu mi-a trecut de tot pentru ca de o luna fac tot ceea ce v-am scris dar va asigur ca da rezultate .Trebuie sa am rabdare pentru ca totul se va rezolva.Fata de cum eram si credeam ca asa voi ramane, acum sunt aproape vindecata.Nu folosesc fond de ten,nici cel pe baza de apa nu-i indicat,folosesc un baton pentru cosuri de la Avon si incerc sa acopar roseata.Stiu ca sunteti multi care ati incercati foarte multe produse ca si mine fara nici un rezultat deaceea faceti ceea ce v-am scris si nu vi se poate intampla nimic grav doar veti fi mai fericiti.Sa imi spuneti cum decurge tratamentul,va voi tine si eu la curent in ce stadiu am ajuns.1. Elimină toxinele din corp. Bea suc de morcovi şi mănâncă peşte, roşii, piept de pui. Renunţă la dulciuri, la sare şi la băuturi acidulate.
2. Pune 10 ml de tinctură de gălbenele în 100 ml apă fiartă, amestecă şi fă-ţi comprese.
3. Încearcă o mască din două linguri de smântână şi două cu pulpă de papaia.
4. Fă-ţi o mască din drojdie: diluează o bucăţică de drojdie proaspătă în puţină apă fiartă şi răcită. Adaugă miere şi făină până obţii o pastă omogenă.
5. ţine felii de roşii pe faţă, timp de 30 de minute.
6. Tamponează coşurile cu ulei de arbore de ceai sau cu ulei de cimbru.
7. După demachiere, foloseşte un săpun cu sulf. În timpul tratamentului să nu te dai cu fond de ten!
8. Schimbă zilnic prosopul de faţă.
9. Prinde-ţi părul. În contact cu faţa, acesta agravează acneea.
10. Fă-ţi o mască din două linguri de praf de argilă şi zeamă de lămâie. Sper ca te-am ajutat! Te rog funda!


funda?plzz

| coryna_7140 a răspuns:

Buna. Pentru cosuri este un baton la oriflame foarte bun.Ti-l recomand:) http://totuldesprefrumos.blogspot.com/p/reduceri-oriflame-c11.html

Întrebări similare