Daca esti dispusa sa faci o investitie maricica si de longa durata, ti-as recomanda sa-ti achizitionezi un aparat IPL. Dureaza mai mult pana iti creste parul, si nu prea doare. Depinde insa de ce tip ai pielea si parul.
Poti incerca cu crema depilatoare daca nu, insa contine o gramada de chimicale, insa nu doare. Sau cu lama, numai ca va creste si se vor vedea urat radacinile.
Daca suporti durerea mai bine cu ceara, sau cu aparatul acela care smulge parul
Mai e o varianta narurista, cu o pasta facuta din zahar, apa si suc de lamaie, insa trebuie sa ai grija sa iti iasa amestecul. Daca te intereseaza, spune-mi si iti voi lasa un link.
1. Aparatul de ras
- după ce pielea a fost umezită cu apă călduță și un săpun blând sau spumă de ras, treci ușor cu lama în zonele dorite, până când sunt îndepărtate toate firele de păr. La final, clătește cu apă, șterge pielea cu un prosop moale și aplică o cremă sau un ulei ca să calmezi iritațiile
- deși o metodă rapidă și eficientă, folosirea aparatului de ras are totuși dezavantaje: poate provoca iritații, iar firele de păr cresc la loc foarte repede, mai viguroase decât înainte.
2. Crema depilatoare
- aplici crema pe piele și să o lași să acționeze conform indicațiilor producătorului (nici mai mult, nici mai puțin, ca să eviți efectele neplăcute)
- are, însă, câteva minusuri: pot să apară iritații; nu este îndepărtată și rădăcina firelor de păr, ci doar părul de la suprafața pielii, astfel încât va crește rapid la loc; iar astfel de creme au de multe ori un miros persistent.
3. Epilatorul
- este un procedeu prin care firele de păr sunt îndepărtate complet, rezultatele se mențin timp de 2-3 săptămâni, dar are și alte avantaje: cele mai noi epilatoare sunt rapide (au discuri ceramice care se rotesc la o viteză mai mare), pot fi folosite chiar și la duș, îndepărtează și cele mai dificile fire și sunt ușor de strecurat în bagajul de călătorie
- înainte de a folosi epilatorul, pielea are nevoie de un duș cald care să deschidă porii. Aparatul este simplu de folosit, acoperă o zonă destul de mare cu fiecare mișcare, dar nu este la fel de eficient dacă firele de păr sunt foarte scurte.
4. Epilarea cu ceară
- pielea are nevoie de curățare perfectă înainte, cu ajutorul unui gel exfoliant, în timp ce după epilare, este bine să clătim pielea cu apă rece și să aplicăm un ulei sau un gel cu proprietăți calmante. Ceara se aplică întotdeauna în sensul creșterii firelor de păr și se îndepărtează cu mișcări rapide în sens invers, câteva secunde mai târziu.
5. Epilarea cu zahăr
- rețeta include zahăr, zeamă de lămâie și apă, care se pun pe foc împreună, până când dau în clocot. După fierbere, amestecul este lăsat să se răcească într-un borcan de sticlă, timp de aproximativ 20 de minute. Apoi poate fi aplicat pe piele cu ajutorul unei spatule, nu înainte să verifici dacă nu este prea fierbinte. Ca și la epilarea cu ceară, îndepărtarea fășiilor se face după câteva secunde, în sens invers creșterii firelor de păr.
6. Epilarea cu IPL
- cea mai nouă metodă de îndepărtare a părului nedorit - fotoepilarea sau epilarea cu IPL - aduce rezultate durabile: cu ajutorul luminii intens pulsate, foliculii de păr sunt deteriorați în mod selectiv, fără ca țesuturile din jur să fie afectate. Firele de păr încep să se desprindă din rădăcină și să cadă după 10-15 zile de la ședința de epilare.
AnneBre întreabă:
Dede_4091 întreabă:
Din_Chocholata_Puffulethe_1998 întreabă: