Incearca cu ulei de migdale dulci.Il gasesti la plafare/farmacii. Costa cam 5-6 lei si e foarte bun.Eu am scapat de cearcane cu ajutorul lui dar de pungile de sub ochi nu. Deci e bun pentru cearcane.
Cred ca e bun rolonul ala, am sa-l inecrc si eu. Nu`ti dau sfaturi de pe net, asa ca scuze, cred ca asta iti poti lua si tu.
Prejudecată: dacă nu dormi, ai cearcăne
Crema contur ochi, eficientă în bătălia anticearcăn
Crema sau batonul anticearcăn, masca pentru pleoape ori remediile populare cu felii de cartofi sau castravete sunt câteva soluţii la îndemână pentru estomparea cearcănelor. „În farmacii şi în cabinetele cosmetice se găsesc creme, seruri sau loţiuni cu derivaţi de ginko biloba, vitamina K şi vitamina A, care ajută la diminuarea cearcănelor. În cabinetele medicale se pot aplica infuzii din acelaşi cocktail de substanţe, care au rol fie în ştergerea acelei culori vineţii de sub ochi, fie în hidratarea foarte puternică a zonei respective", explică dr. Viviana Iordache, medic primar dermatolog la o clinică particulară din Bucureşti. Mai există şi măştile pentru pleoapa inferioară, care „albesc" cercul vineţiu din zona ochilor.
Acelaşi efect de estompare a cearcănelor îl au şi cremele pentru conturul ochilor sau batonul anticearcăn. „Cremele cu substanţe venotonice (utilizate în tratamentul tulburărilor venoase – n.r.) sau cele contur ochi conţin anumite ingrediente care «întăresc» puţin pielea din jurul ochilor, mai precis vasele de sânge de sub ochi, şi, astfel, «ridică» puţin ridul, iar unghiul de pătrundere a luminii în piele se va vedea altfel", precizează prof. univ. dr. Anca Zbranca, medic primar dermatolog la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi.
Cum acţionează cartoful şi castravetele
Medicii susţin că şi soluţiile populare pot ajuta la diminuarea cearcănelor, dar numai pentru un timp scurt. Ajutorul vine de la feliile de cartofi sau cele de castravete, care trebuie aplicate pe zona cu pricina. „Cartoful conţine vitamina C şi amidon. Aceste substanţe vor albi pielea, astfel că lumina care se va reflecta pe faţa noastră va «pica» altfel şi nu se va mai observa acea dungă colorată. De fapt, amidonul din cartof nu decolorează pielea, numai că, pe moment, reduce din edem, iar zona respectivă se va dezumfla puţin", explică prof. Zbranca. Medicul adaugă că acelaşi efect benefic îl are şi sucul stors de la castravete, care conţine apă şi vitamina C.
„Pe piaţă există şi creme cu substanţe extrase din plante, care au acelaşi rezultat", susţine prof. dr. Anca Zbranca.
Pentru diminuarea pe o perioadă lungă de timp a cearcănelor, specialiştii spun că soluţia vine de la chirurgie. Astfel, injecţiile cu acid hialuronic – care au un efect de lungă durată (unu-doi ani) – sau umplerea cearcănelor cu propria grăsime extrasă din diferite părţi ale corpului reprezintă nişte soluţii mai eficiente şi mai costisitoare.
Demachierea trebuie făcută blând
Cearcănele, acea zonă de culoare movulie de sub ochi, apar, de fapt, ca urmare a unor mici traumatisme la nivelul zonei respective, şi nu din cauza lipsei somnului, cum se crede adesea. „Activităţile dese de machiere şi demachiere traumatizează pielea din jurul ochilor, care este mult mai sensibilă chiar şi decât cea de pe restul feţei. Pielea de la pleoapa inferioară este atât de subţire încât devine aproape transparentă şi vasele de sânge care cedează se văd. Acestea sunt acele firicele subţiri de culoare movulie", precizează prof. dr. Anca Zbranca.
Specialistul ne sfătuieşte să fim atente şi atunci când folosim rimelul sau creionul dermatograf negru, pentru că o parte din acest pigment poate rămâne în piele, provocându-ne mici neplăceri. Un factor cu impact major în determinarea apariţiei acelor cercuri inestetice îl constituie fumatul. Acest viciu produce modificări majore în structura pielii, astfel încât sângele nu mai circulă corect şi, ca urmare, vasele de sânge se sparg mai uşor. „Nicotina transformă întreaga piele, nu numai pe cea din zona buzelor sau degetelor, şi o pigmentează în galben. Din această cauză, culoarea pielii la fumători este galben-maronie", conchide prof. univ. dr. Anca Zbranca.
Nu în ultimul rând, specialiştii subliniază că în prevenirea şi tratarea cearcănelor un rol deosebit de important îl joacă hidratarea.
Ma scuzati pentru link-ul acela...n-am fost atenta*
http://aletheadarcy.wordpress.com/......e-roll-on/