Ale, scuze, revin! Uite ce am mai citit despre cum scapi de cearcăne:
Musetelul are o puternica actiune antiinflamatoare, fiind comparabil in efect cu hidrocortizonul. Atentie la persoanele alergice la aceasta planta. Castanul salbatic sau porcesc (Aesculus Hippocastanum) si vitamina K intaresc capilarele si au actiune antiinflamatoare.
- Puteti incerca sa aplicati in fiecare zi pliculete cu ceai verde sau negru, precum si felii de castravete proaspat.
- Odihniti-va suficient (7 - 9 ore pe noapte) si nu faceti abuz de cafea, tutun alcool sau dulciuri. De asemeni, in timpul noptii va puteti desfata tenul cu o masca benefica.
- Daca aveti o deficienta de vitamina K, aplicati in jurul ochilor o crema cu vitamina K si retinol. Cremele cu aceste ingrediente au un efect dovedit de diminuare a umflaturilor si de decolorare a cearcanelor, mai ales pe termen lung.
- Renuntati la fumat! Acest obicei duce la probleme vasculare, care nu numai ca pun viata in pericol, dar fac ca vasele de sange sa fie mai proeminente si de culoare albastruie.
- Reduceti aportul de sare. Abuzul produce retentie de apa in tesuturi, circulatie deficitara si aparitia venelor de culoare albastra sub piele.
- Adoptati o dieta sanatoasa, echilibrata si beti apa multa. Aportul zilnic de alimente trebuie sa cotina fructe si legume crude de cel putin 5 culori diferite.
- Consultati medicul, pentru a face analize de sange sau pentru a identifica substantele la care sunteti alergic. Cearcanele pot trada unele afectiuni periculoase.
- Tratamentele chirurgicale pentru eliminarea cearcanelor includ injectarea de acid hialuronic sau de grasime proprie, in cazul cearcanelor adancite. Efectul acidului hialuronic dureaza in jur de 6 luni, iar cel al injectarii de grasime dureaza pana la un an. Alta posibilitate este tratamentul cu laser.
Potrivit medicilor, culoarea cearcanelor poate fi un indiciu al motivului aparitiei acestora - o culoare albastra tradeaza o circulatei deficitara, simptom al afectiunilor cardiace si pulmonare. Culoarea rosie arata o vascularizare intensa, specifica hipertensivilor. Culoarea cenusie poate ascunde anemie sau o afectiune sistemica.
e stie ca dulciurile si faina alba sunt dusmanii frumusetii - pe langa probleme de greutate, acestea afecteaza si pielea, producand imbatranirea prematura si inflamatii ce formeaza acele "pungi" de sub ochi.
Dacă cercănele sunt genetice, nu ai ce face decât să le acoperi cu anticearcăn, Alexandra!
Mari succese!