Buna.
Eu nu ma epilez dar stiu cum face mama: Sunt la magazine de cosmetice niste spatule de lemn pentru epilat. Daca nu gasesti,
Exista la farmacie tot niste spatule de lemn numai ca sunt pentru verificat in gat (adica pentru uz medical). Poti cumpara cateva si poti folosi una 1 odata ca se umple de ceara.
• Dupa ce ai incalzit ceara, testeaza temperatura acesteia cu degetul. In caz ca frige, las-o 5 minute sa se raceasca.
• Daca stii ca nu vei folosi tot bolul, ar fi bine sa-ti incalzesti intr-un recipient separat doar cantitatea care-ti trebuie.
• Un tricou mai vechi din bumbac poate fi folosit cel mai bine drept unealta. Taie materialul in fasii cat de late vrei tu si aplica ceara pe ele si apoi in locurile in care vrei sa indepartezi parul. Ceara produsa de tine se va intinde foarte bine pe bumbac si mai mult de atat, acest material are avantajul de a putea fi spalat si folosit din nou.
• Ceara este foarte lipicioasa si ai tendinta sa o impanzesti peste tot, cel mai bine, pentru a nu murdari mobila sau covorul, intinde ziare pe jos sau un cearsaf vechi.
• Betele de inghetata sunt perfecte pentru a intinde ceara. Clateste-le bine cu apa inainte de a le folosi.
• Dupa ce ai aplicat banda cu ceara pe suprafata corpului dorita de tine, las-o 1-2 minute si dupa aceea trage de ea in directia opusa firelor de par.
• Clateste zona epilata cu apa rece pentru a domoli astfel roseata.
• Tine minte, ceara poate fi dureroasa si poate crea iritatii. Foloseste dupa epilare creme hidratante bazate pe aloe-vera.
• Exfoliaza-ti pielea constant. Va usura epilarea si va preveni aparitia firelor de par crescute sub piele.
• Daca te epilezi pe portiuni mari din corp, este foarte probabil ca ceara sa se raceasca si sa trebuiasca reincalzita.
• Ceara facuta acasa nu are data de expirare. Tot ce trebuie sa faci este sa o tii intr-un loc racoros si uscat pentru o urmatoare intrebuintare.
• Evita sa arzi ceara, incalzit-o la temperaturi foarte ridicate.
asa stiu ca se face cu ceara. eu am incercat si merge
DaciaRomania întreabă: