anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum se trateaza pielea intoarsa?

Răspuns Câştigător
doiny
| doiny a răspuns:

In general, pielea intoarsa trebuie curatata chimic, profesional. Este un material extrem de sensibil, care se pateaza foarte usor.
Articolele de imbracaminte din piele au, de obicei, etichete de intretinere, iar un curatator profesionist iti va spune cu precizie daca haina respectiva poate fi curatata sau nu.
Daca vrei sa cureti la domiciliu pantofi sau genti din piele intoarsa, ar trebui sa ai la indemana urmatoarele ustensile:
guma de sters de calitate (obisnuita, pentru creioane);
perie speciala pentru pielea intoarsa (are firele foarte tari);
carpa umeda si
otet de vin alb.
Pentru inceput, foloseste guma pentru a sterge usor petele cu grija, pentru a nu strica materialul. Perie pielea cu peria speciala care o poti achizitiona din magazinele de incaltaminte sau de haine de piele. Toarna putin otet pe carpa umezita, freaca petele cu aceasta carpa, apoi lasa sa se usuce. S-ar putea ca mirosul de otet sa persiste cateva zile dupa curatare.

O alta tehnica de curatare este de a tine obiectul patat deasupra unui vas in care fierbe apa. Aburul va inmuia pata si va hidrata pielea, pe care o poti apoi curata cu aceeasi perie speciala.
Daca pielea intoarsa are o pata de ulei, incearca sa folosesti pudra de talc pentru a absorbi uleiul. Presara pudra peste pata si las-o peste noapte, apoi curata cu peria speciala.
Daca iti trece cumva prin cap sa-ti speli hainele din piele intoarsa la masina, mai gandeste-te!

2 răspunsuri:
Anna
| Anna a răspuns:

Se curata cu otet..nu lasa nici urme nici miroswinking

mlm
| mlm a răspuns:

Din cate stiu eu se va sterge cu o carpa moale sau perie, dupa citeva uzari (depinde ce produse avem din piele intoarsa); Pantofii de ex eu ai sterg cu o carpa moale sau cu peria, dupa citeva purtari aplic un strat de crema, ferindui de lovituri directe; Punctele sau alte impuritati le inlatur cu o solutie apoasa de detergent.

Întrebări similare