Aparitia unui furuncul este un mod de aparare al organismului inpotriva unor egenti infectiosi aparuti din diferite cauze...indiferent de cauza care i-a facut posibila aparitia(daca l-ai provocat singur(a), sau a aparut fara a avea o cauza aparenta)... odata format, are o evolutie ce nu mai poate fi interupta fara complicatii, decat de catre medicul chirurg si care va face o incizie, va curata si va pansa locul respectiv(sub anestezie).
In timpul evolutiei(colectarii)unui furuncul, apar dureri mai mici sau mai mari, intensitatea acestora depinzand de marimea si pozitionarea furunculului, precum si de sensibilitatea organismului tau... Pentru a grabi evolutia(colectarea) si numai in cazul in care furunculul respectiv nu are o dimensiune mare, adica portiunea rosie din jurul centrului acestuia nu are diametrul de 2, 5-3 cm, nu arde si nu este vizibil ridicat mult fata de nivelul pielii, numai in acest caz poti sa-i pui o frunza de muscata(floare) sau o foaie de ceapa coapta(si calduta). Dupa ce va colecta cat stie numai el, se va sparge singur... durerea va disparea, iar tu vei curata si dezinfecta locul respectiv. In cazul in care este mai dureros si are celelalte caracteristici mentionate... te prezinti la medic si el va decide(dupa interventia chirugicala) daca va trebui ajutat organismul cu antibiotice sau alt tratament...(antibioticele nu este indicat se se ia pentru orice infectie si nici sa le folosesti des, ele au diferite reactii secundare, precum si faptul ca organismul se obisnuieste repede cu ele, trebuind ca in timp sa folosesti alte antibiotice mai tari din punct de vedere al actiunilor lor, deci si alte efecte secundare. citeste prospectele...)
Depinde cat de mare e. Daca este intr-o faza incipienta, poti sa incerci sa ti un cub de gheata pe el. Daca e formata deja, atunci singura cale e sa te duci la un chirurg. Toata operatiunea e super simpla, se face pe loc, doare foarte putin.
Eu zic ca bolile nu trebuiesc tratate dupa cum zic unii si altii, deoarece un medicament poate sa-i ajute pe unii, iar pe altii, nu, sau, mai mult, le poate face rau. Oamenii reactioneaza diferit la anumiti factori.De aceea este mai bine sa mergi la medicul de familie, ca sa te vada si, eventual, sa-ti dea trimitere catre un medic specialist.Multa sanatate!
Orice ai face nu incerca sa-l spargi. Du-te la un dermatolog. El va sti mai bine ce e de facut. Tratamentul care a dat rezultate in cazul meu: Azitrox (azitromicina) si Fucidin (unguent).
Ca sa treaca mai repede poti folosi Lumina Alba sau sa stai cuminte si sa nu faci ceva mai rau.
http://www.emedonline.ro/afectiuni/view.article.php/c18/30/p4
Plante folosite in caz de furuncule: brusture, cicoare, in, coada calului, nalba, trei frati patati ( se gasesc sub forma de tincturi si se amesteca cu apa), furuncul trebuie tratat interior mai mult, deoarece este o infectie in sange